презентація " Краса людини-ії доброта"

Про матеріал
1.Видатні люди про доброту. 2.Якості доброї людини. 3.тест "Добра ти людина"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Краса людини –її доброта. Підготувала Гаврилова Н. С. ХЗОШ № 68

Номер слайду 2

МЕТА: Формувати ціннісне ставлення до особистості, почуття поваги до себе і оточуючих, толерантності та вихованості.

Номер слайду 3

У внутрішньому світі людини доброта - це сонце.(Віктор Марі Гюго)

Номер слайду 4

Добре - це прекрасне в дії.(Жан Жак Руссо)

Номер слайду 5

Щоб повірити в добро, треба почати робити його.(Л. М. Толстой)

Номер слайду 6

Сильніше всього бувають ті, хто направляє свої сили на добрі справи.(Маргарита Наваррська)

Номер слайду 7

Хто хоче приносити користь, той і з буквально зв'язаними руками може зробити безодню добра. (Ф. М. Достоєвський)

Номер слайду 8

Доброта - це те, що може почути глухий і побачити сліпий.(Марк Твен)

Номер слайду 9

Краще зробити одну добру справу, ніж сказати сто добрих слів.(Веселін Георгієв)

Номер слайду 10

Добро множить добро.(Сілован Рамішвілі)

Номер слайду 11

Справжня доброта виростає з серця людини. Всі люди родяться добрими.(Конфуцій)

Номер слайду 12

Без доброти неможлива справжня радість.(Томас Карлейль)

Номер слайду 13

Якості доброї людини. Довірливість. Добрі люди часто страждають від наївної довірливості. І це, тому що непорядні особа прагнуть сісти їм на шию, та ще звісити ніжки. Потрібно просто уважніше підходити до вибору приятелів і друзів, бути трохи раціональнішим. Щоб доброта ваша не виявлялася на шкоду вам самим.

Номер слайду 14

Життєрадісність. Веселу людину, складно уявити собі в образі надутого злюки. Він активний, життєрадісний, вірить у загальну владу добра. Ну хіба можна такого не любити?Простота. Якщо ви робите кому-небудь послугу, але ведете себе з цією людиною, як з дрібним нікчемою, що зробили замах на ваш святий спокій, то якою б щедрою і необхідною не була ваша послуга, він навряд чи (по добрій волі) звернуться за допомогою до вас ще раз. Яким би добряком самі себе ви не рахували. Безкорисність. Ану давай відпрацьовуй! Пам'ятаєш, як я допоміг тобі? Це шантаж, а не щедрість. Або такий розрахунок: ти мені, я тобі. До доброти це все не має абсолютно ніякого відношення. Не терпить доброта вихваляння.

Номер слайду 15

Щедрість. Цей момент досить спірний. Добра людина, звичайно, не буде жаліти грошей на гарну справу. Але одна справа, виділити якусь суму з свого особистого бюджету, тому що це вкрай потрібно, а кидатися грошима, справа зовсім інше. В даному випадку ви швидше марнотрат, ніж щедра людина. Уміння прощати. Пам'ятати зло - звичайно, це хороший спосіб не повторювати минулі помилки, а ще це спосіб залишитися зовсім на самоті і з повним букетом болячок, причина яких - злість. Якщо ви вмієте прощати образи, коли-небудь нанесені вам, ви, в першу чергу, зберігаєте своє здоров'я. Ви залишаєтеся добрим не тільки в очах інших оточуючих, а й у власній душі. Уміння слухати. Зустрічаються люди, які хочуть всім допомогти, іноді навіть особливо і не замислюючись, чи потрібна їх, так звана, допомога, а якщо й потрібна, то яка. Іноді буває досить дати людині висловитися, просто не пошкодувати свого особистого часу на те, щоб дати добру пораду. Загалом, треба бути добрим до людей, а не треба нав'язуватися.

Номер слайду 16

Співчуття. Людина, яка не вміє співчувати? Така людина не може бути добрим. Доброта - це завжди допомога (матеріальна чи духовна), що надається вами нужденному. Щоб дізнатися і зрозуміти, хто потребує її, потрібно на місце людини поставити себе. І проявити свої чуйність і увагу. Спокій. Людина, яка має спокійний погляд здається доброю. Від запальних, різких людей слід очікувати занадто бурхливої ​​реакції, яка іноді може і образити. Ось тому, воліють звертатися за порадою і допомогою до спокійних, урівноважених людей.

Номер слайду 17

Тактовність. Безтактність, яку ви сказали, може сильно образити людину. Деякі сприймають нетактовність, як плювок в обличчя. Людина вважатиме вас жорстоким і злим. Про яку доброту може тоді вестися мова? Тому намагайтеся бути як можна більш делікатніше і обов'язково вибачайтесь за виявлену вами нетактовність. Дотримуйтесь цих корисних порад і ваше життя наповниться новими відчуттям. Бути добрим - це в першу чергу потрібно вам. У вас покращитися настрій, заспокоїться нервова система. Та й допомагати іншим людям - це дуже і дуже приємно. Тепер Ви знаєте, як бути добрим!

Номер слайду 18

Тест «Чи добрі ви?»Чи завжди ви уважні й добрі до оточуючих? Відповісти на це запитання допоможе тест. На кожне запитання можна відповідати «так» або «ні».

Номер слайду 19

1. У вас з’явилися гроші. Могли б ви витратити їх усі на подарунки своїм друзям?2. Друг розповідає вам про свої негаразди. Чи дасте ви йому зрозуміти, що вас це мало цікавить?3. Чи ви іноді піддаватиметеся, щоб зробити приємне вашому партнерові, якщо він недостатньо сильний гравець у якійсь грі?4. Чи часто говорите приємне людям, щоб поліпшити їм настрій?5. Чи любите злі жарти?

Номер слайду 20

6. Чи тривалий час пам’ятаєте неприємності, що завдали вам друзі?7. Чи зможете терпляче вислухати навіть те, що вас зовсім не цікавить?8. Чи відмовляєтеся слухати аргументи свого опонента, якщо переконані у своїй правоті?9. Чи охоче виконуєте прохання оточуючих?10. Чи можете жартувати над кимось заради того, щоб розвеселити оточуючих?11. Чи охоче пишете листи своїм друзям?

Номер слайду 21

12. Чи часто телефонуєте своїм друзям, щоб підтримати їх?13. Чи є прихильником страти?14. Могли б допомогти п’яній людині?15. Чи любите маленьких дітей?16. Чи вважаєте, що гавкучих собак потрібно бити?17. Чи зможете першим запропонувати примирення другові після сварки?18. Чи охоче даєте читати свої книги знайомим?

Номер слайду 22

Опрацювання результатів«Так» — запитання 1, 3, 4, 7, 9, 11, 12, 14, 15, 16 — по 1 балу.«Ні» — запитання 2, 5, 6, 8, 10, 13, 17, 18 — по 1 балу.

Номер слайду 23

Інтерпретація результатів0-6 балів. Спілкуватися з вами людям не зовсім приємно, тому що ви рідко довіряєте їм. Можливо, зважаючи на власний життєвий досвід, ви дійшли висновку, що не варто бути особливо добрим, адже інші цього не оцінять і можуть відплатити злом. Але це омана. Будьте доброзичливішими й добрішими — і матимете більше друзів!7-12 балів. Ваша доброта — випадкова. Ви буваєте добрими не з усіма людьми. Це не погано, але радимо бути уважнішими у своїх взаєминах з оточуючими, терплячішими й добрішими, навіть із незнайомцями.13-18 балів. Умієте спілкуватися практично з усіма людьми. Ви по-справжньому доброзичливі й добрі. Не відштовхуєте від себе тих, чиї погляди різняться із вашими, водночас ніколи не намагаючись усім догодити.

Номер слайду 24

ДАРУЙ ДОБРО

pptx
Додано
25 серпня 2020
Переглядів
1736
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку