Презентація "Квест-технології в освітньому процесі"

Про матеріал
Знадобиться заступнику директора з виховної роботи. Знайомить з видами та метою квестів, етапами та підготовкою до них. Показані фотозвіти квестів, які можна проводити в закладі на різноманітні свята.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

КВЕСТ-ТЕХНОЛОГІЇВ ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІЗаступник директора з НВР КЗ “Гімназія зі структурним підрозділом початкової школи №20”Гречановська І. В.

Номер слайду 2

Що таке квест?Quest (у перекладі з англійської) - це тривалий цілеспрямований пошук, який може бути пов‘язаний із пригодою і грою, а також слугує для позначення одного з різновидів комп’ютерних ігор, що вимагають від гравця виконання завдань. Квест (з англ. quest - «пошук», «пошуки пригод») - це аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами або окремими гравцями.

Номер слайду 3

Розробляючи навчальну та ігрову мету квестів учитель знімає протиріччя між вимогами навчальної програми та бажаннями учнів. Навчальна мета спонукає до вибору завдань з теми навчальної програми. Ігрова мета спрямовує вчителя добирати такі форми представлення навчальних завдань, які б викликали зацікавленість учнів, стимулювали прагнення виконувати завдання та отримати результат-сюрприз. Навчальна та ігрова мета квестів. ЗРОБІТЬ ЗАХІД ВЕСЕЛИМ !!!

Номер слайду 4

Етапи квесту

Номер слайду 5

Підготовка до квестів

Номер слайду 6

Сюжети для квестів

Номер слайду 7

КВЕСТ – гра з правилами

Номер слайду 8

Орієнтовні правила квесту. Квест- це командна гра. Усі повинні сприяти досягненню спільної мети під час виконання завдань. Для квесту відводиться певний час. Капітан відповідає за роботу команди. Правило піднятої руки (якщо хтось підняв руку, то всі повинні припинити розмови й уважно послухати). Під час гри потрібно поважати всіх членів команди. Завдання легко можна пройти за допомогою кмітливості та спостережливості. Не варто проходити квест за допомогою методу добирання, якщо потрібно ввести якийсь ключ або пароль.

Номер слайду 9

Лінійний квест передбачає, що учасники мають пройти визначений маршрут і виконати конкретні завдання в конкретній послідовності. Гра побудована ланцюжком - розгадавши одну підказку, учасники отримують іншу і так до тих пір, доки не дістануться до фініша.

Номер слайду 10

Квест «Науковий зріз території»

Номер слайду 11

Квест “Мовний листопад”

Номер слайду 12

Квест “Таємниця генія”

Номер слайду 13

Квест «Наша безпека – в наших руках»

Номер слайду 14

Квест у краєзнавчому музеї «Новорічний детектив”

Номер слайду 15

Квест у музеї культури і побуту “У пошуках козацьких скарбів”

Номер слайду 16

Квест “Новорічнаподорож у країну яскравих фарб” (01.09.2019)

Номер слайду 17

Квест “Ми – українці, наш дім – Україна!”(22.01.2020)

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Квест “Я люблювсі мови світу, але свою найбільше!”(21.02.2020)

Номер слайду 20

Номер слайду 21

pptx
Додано
17 березня 2020
Переглядів
1754
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку