Презентація "Літосфера"

Про матеріал
Презентація створена для вивчення нового матеріалу з теми "Літосфера" для учнів 6 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛІТОСФЕРАВнутрішня будова Землі. ЇЇ властивості

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Євразійська плита. Африканськаплита. Тихоокеанська плита. АнтарктичнаІндо-австралійська. Південно-американська плита. Північно-американська. Знайди помилкиЄвразійська плита

Номер слайду 7

Північно-американська. Назвіть літосферні плити. АфриканськаЄвразійська. Аравійська

Номер слайду 8

Розташуйте назви шарів Землі в порядку залягання від центру до назовні. - Внутрішнє ядро - Зовнішнє ядро - Мантія - Астеносфера - Земна кора

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Поясніть кожне твердження — чи правильне воно. Обґрунтуйте свою відповідьа) Радіус ядра становить більше половини радіуса Землі, тому за об’ємом це більша її частина.б) Літосфера складається із земної кори та верхнього шару мантії.в) Більша частина речовини мантії перебуває в рідкому стані.г) Верхній в’язкий шар мантії називають астеносферою.д) Материкова земна кора потужніша, ніж океанічна, і складається з трьох шарів, а океанічна — з двох.

Номер слайду 11

Закінчіть речення 1. Літосфера включає … земну кору та верхній шар мантії.2. Астеносфера відрізняється від мантії тим, … що вона є в'язким шаром, а мантія знаходиться у твердому стані.3. Материкова земна кора складається з … базальту, граніту, осадових порід.4. В океанічній земній корі відсутній шар…граніту. 

Номер слайду 12

5. Імовірно, ядро складається з …внутрішнього та зовнішнього ядра.6. Температура внутрішнього ядра становить приблизно … 5000*С.7. Літосферні плити – це величезні блоки …земної кори.

Номер слайду 13

Д/з §19 (1 пункт), §20 (1 пункт). Скласти п'ять запитань відповідно до тексту в підручнику. За бажанням – підготувати повідомлення про погляди Альфреда Вегенера, Френка Тейлора, Гарі Гесса щодо питань переміщення земної кори.

pptx
Додано
7 грудня 2022
Переглядів
332
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку