Презентація « Логоритмічні вправи»

Про матеріал
Логоритміка - це система музично-ритмічних вправ. Вони включають в себе слово, рух і музику. Заняття по Логоритміці допомагають дитині в розвитку мови. Також це ефективна методика щодо попередження мовних порушень: тахілалія (занадто прискорений темп мови) і браділалія (уповільнена мова). Логоритмічні заняття часто називають терапевтичними. Адже мета даних уроків - попередження і подолання мовних порушень, що досягається шляхом виховання і корекції рухової сфери дитини за допомогою слів і музики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Логоритмічні вправи для дітей з заїканням

Номер слайду 2

Мета вправ: допомога дітям дошкільного віку впоратися із заїканням за допомогою дихальних вправ, логоритмічних ігр, вправ для розвитку голоса, вправ для зняття м'язових напруг.

Номер слайду 3

Вправи для розвитку мовного дихання. Вправа 1 «Де дзвенить комарик?» Дитина, сидячи на стільці, одночасно з поворотом голови праворуч-ліворуч робить довгий видих на звук з-з-з-з.

Номер слайду 4

Вправи для розвитку мовного дихання. Вправа 2 «Гарячий чай»У дитини в руках чашка, дитина робить вдих носом , а на видиху дує в чашечку, вимовляючи пошепки ф-ф-ф-ф, начебто студить гарячий чай.

Номер слайду 5

Вправи для зняття м'язової напруги. Вправа 1 «Пташка махає крильцями» Підняти руки нагору, і виконувати махи руками. Вправа 2 «Допоможемо мамі»Помахати розслабленими кистями рук біля підлоги, імітуючи полоскання білизни. Стати рівно, розвести руки в сторони до рівняплечей і «упустити» розслаблені руки у вихідне положення.

Номер слайду 6

Вправи для зняття м'язової напруги. Вправа 3 «Стряхнемо водичку з рук»Струснути розслабленими кистями рук, начебто струшуючи краплі води. Нахилити голову вперед, назад, праворуч, ліворуч, а потім виконати декілька кругових обертів головою спочатку в одну сторону, потім в іншу. Повільно покачати розслабленими руками з боків тулуба назад. Вправа 4 «Кулачки-силачі» Пальці рук підрахунок до 5 із силою зжати в кулачки, на рахунок 5 розтиснути, струснувшикисті рук, при цьому зосередити увагу дитини на тім, як пальчикам приємно відпочивати.

Номер слайду 7

Вправи для розвитку голосу. Проспівування на одному видиху звукової доріжки а-о-у-и-е (один звук плавно переходить в інший, і кожний тягнеться не менше 2 сек.)Проспівування звуку А на видиху (зробили глибокий вдих, надули животик, плечі не піднімаються, на видиху співаємо «А-а-а-а-а-а-а!»)

Номер слайду 8

Вправи для розвитку голосу«Аня співаєпісеньку». А-а-а, а-а-а.«Гуде потяг». У-у-у, у-у-у.«Болить зуб». О-о-о, о-о-о.«Пароплав гуде». И-и-и, и-и-и.«Жабенята посміхаються». І-і-і, і-і-і.«Заблукали в лісі». Ау-ау-ау-ау.«Малюк плаче». Уа-уа-уа-уа.«Пісенька водички». С-с-с-с.«Пісенька комарика». З-з-з-з.«Пісенькавітру». В-в-в.«Гріємо ручки». Х-х-х-х.«Стукаютьпідбори». К-к-к-к.«Граємо на барабані». Д-д-д-д.«Гусак сичить», «Кулька сдувається». Ш-ш-ш-ш.«Жук дзижчить». Ж-ж-ж-ж.«Зозуля кує». Ку-ку, ку-ку.«Гусак». Га-га-га.

Номер слайду 9

Вправа на релаксацію. Опис вправи. Діти приймають позу спокою: сидять на стільцях, ноги трохи розставлені, руки вільно лежать на колінах. Формула загального спокою промовляється логопе­дом на початку заняття тихим голосом, в уповільненому темпі, з довгими паузами: Гра у нас є от яка — Дуже легка і проста: Уповільнюються рухи, І нема більше напруги. І приємно стало зразу, Як розслабили ми м'язи. Грає будь-яка повільна мелодія, діти розслабляються.

pptx
Пов’язані теми
Дошкільна освіта, Презентації
Інкл
Додано
4 лютого 2023
Переглядів
4303
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку