Презентація "Людина і природа"

Про матеріал
Даний матеріал дає змогу формувати знання про людину як частину природи, уявлення про взаємозв"язок людини і природи, поглибити знання учнів про взаємодію людини і довкілля, розвивати особистість у кожному, уважність до інших; виховувати бережне ставлення до природи, екологічне мислення, толерантність.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Людина і природа»

Номер слайду 2

Екологічне гасло. Давайте боротись за чистоту природи. Планеті не будем наносити шкоди. Посадимо ліс і гайочки зелені,Сади і діброви — планети легені!

Номер слайду 3

Акція «Посади дерево»

Номер слайду 4

Акція «Первоцвіти просять захисту»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

В Червону книгу ми занесли. Світ неповторний і чудесний,Що поступово вимирає,Давно рятунку в нас благає. Пам'ятайте! Найкраща квітка та, що квітує там, де зросла. Не губіть її!

Номер слайду 7

Акція «Лелека»

Номер слайду 8

Акція «Зустріч птахів»

Номер слайду 9

. Річка Луг - річка мого дитинства. Річка Луг - річка мого дитинства

Номер слайду 10

Моя вода, тебе люблю я!Ти – свята!Шануєш ти людей, і землю, й квіти. Моя вода! Ти – чудо! Ти – життя!Тебе я буду берегти, Завжди любити

Номер слайду 11

Географічне положення. ЛУГ - права притока Серету - починається на Вороняках 3 км північніше гори Гуке на висоті біля 395 над рівнем моря і тече на південний схід. Довжина річки 26 км. Падіння 1,9 м/км. Площа басейну - 228 км². Заплава доволі заболочена. Від села Пеняки річку називають Грабаркою.

Номер слайду 12

Опис річки Річечка зовсім маленька і мілководна. В деяких місцях її може перестрибнути навіть дитина. Але коли випадають рясні дощі, її води підіймаються іноді на 1-1,5 метра, течія стає бурхливою, вона зриває містки, розмиває берег, затоплює городи, які підступили надто близько до води, руйнує дорогу. Говорять, що колись у ній водилось стільки риби, що її можна було б ловити решетом. Але сучасні мешканці цього не пригадують.

Номер слайду 13

Погляд в минуле Від минулих часів залишилися річкові заплави, надзвичайно чисті джерела, які живили річку і наповнювали колишній став, який, якщо дивитися з висоти пташиного польоту мав форму орла. Голова напрямлена в бік села Чепелі, а хвіст – Голубиця, потужний розмах крил – це урочище Гутникова і Свиридівка.

Номер слайду 14

Фауна моєї річки

Номер слайду 15

Флора моєї водойми

Номер слайду 16

Використання водного об'єкту Місцевою громадою водний об'єкт використовується для вилову риби, вигін для водоплавної птиці, пасовища для худоби, сінокоси, водопій для худоби та коней.

Номер слайду 17

Де наші ріки та озера,Де кришталева та вода?Чому замулені джерела, Чому спіткала всіх біда?Забруднення річки Луг

Номер слайду 18

Фізичне забруднення – виникло внаслідок збільшення у воді нерозчинених домішок – піску, глини. Намулу за рахунок зливу дощовими водами з розораних ділянок (полів). Хімічне забруднення – виникло за рахунок надходження стічними водами різних шкідливих домішок ( наприклад: миючі засоби, пральні порошки ).

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Учні, які працювали над проєктом « Річка Луг – річка мого дитинства » закликають всіх людей: Берегти і охороняти річку нашого краю;Не кидати в неї сміття, не зливати не чистоти. Пам’ятати, що один літр бензину може забруднити близько 10 тисяч літрів води;Не мити автомобілі і мотоцикли біля річки;Збираючись відпочити біля річки, після себе залишіть місце таким, щоб вам знову хотілось тут побувати;Пам’ятати, що ми несемо повну відповідальність за чистоту нашого краю.

Номер слайду 21

Екскурсія в природу «Люби, пізнай свій рідний край»

Номер слайду 22

У гості до мурашок

Номер слайду 23

Станція «Квіткова поляна»

Номер слайду 24

Екскурсія до зоопарку

Номер слайду 25

Зупинімося – останній є шанс,Схаменімося – благаю я вас, Все задумано мудро в природі,Жити всьому у мирі та згоді. Річка куди хоче тече, Пташеняті підставимо плече. Як зрубаємо дерево – вмить. Поспішаймо хоч два посадить. Як асфальт – то не через калину,Джерельце хай не знає зупину. Як розоримо світ оцей вщерть,Вирок нам – без війни буде смерть. Зупинімось – останній є шанс,Ця планета не тільки для нас. Люди, будьмо ж людьми!

Номер слайду 26

Боже! Хай воля твоє допоможе нам мудрими і мужніми стати. Землиці дар оберігати – Барвисте ошатне вбрання. Не йти по землі навмання, А бачити кожну стежину,У серці нести Україну!На щастя, на долю!Шануйте тополю!Шануйте дерева і квіти , і трави.І буде вам щастя!І буде вам слава!

Номер слайду 27

Бережімо нашу землю! Всюди, на кожному кроці, всі ми разом і кожен окремо! Земля – найбільше чудо, і вона у нас одна! Завтрашній день буде таким, яким ми його створимо сьогодні.

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
9 січня
Переглядів
256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку