Презентація "М'яка іграшка"

Про матеріал
Презентація використовується при початку вивчення модуля "Технологія виготовлення м'якої іграшки." Додана розробка ознайомить учнів з основними видами та призначенням іграшок, та дасть уявлення про основні прийоми роботи .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

М’яка іграшка

Номер слайду 2

Іграшка створена своїми руками набула останнім часом величезної популярності. Сьогодні ми разом долучимось до мистецтва створення іграшки.

Номер слайду 3

Призначення іграшок. Розвиваючі іграшки для дітей

Номер слайду 4

Декоративні іграшки для оздоблення приміщень

Номер слайду 5

Колекційні іграшки

Номер слайду 6

Народні іграшки

Номер слайду 7

Обрядові іграшки

Номер слайду 8

Іграшки для театральних вистав

Номер слайду 9

Типологія іграшок за формою: ПлоскіНапівоб’ємніОб’ємні

Номер слайду 10

Матеріали для виготовлення м’якоїіграшки. Основні матеріали: - тканина, трикотаж - хутро штучне та натуральне - шкіра штучна та натуральна-нитки, пряжа- фетр

Номер слайду 11

Оздоблювальні матеріали . - тасьма, мереживо, стрічки, резинка - фурнітура: ґудзики, намистинки, біжутерія. - нитки для вишивки та в'язання. Зєднувальні матеріали - нитки швейні - клей Наповновач. - синтепон, синтепух, поролон - холлофайбер - вата, обрізки тканини

Номер слайду 12

Інструменти для виготовлення м’якої іграшки. Голки, шпильки. НожиціКілочок Наперсток Нитки швейніКлей

Номер слайду 13

Ручні шви для пошиття іграшки.{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Шов “уперед голку”Шов “назад голку. Шов “через край”Шов “петельний”

Номер слайду 14

Правила безпечної праціЯкісні голки та шпильки мають бути гострими, рівними, неіржавими. Шпильки та голки потрібно зберігати в гольниці, в подушечці для голок, на магніті; категорично забороняється вколювати їх у маленькі м’які іграшки. Ножиці під час роботи потрібно тримати на столі із зімкнутими лезами, кільцями до себе, праворуч (ліворуч для шульги) на відстані від краю стола не менше 20 см, щоб випадково не впали. Передавати ножиці потрібно кільцями вперед, тримаючи за зімкнуті леза. Оптимальну довжину нитки для ручного шиття відміряйте так: тримаючи двома пальцями за кінчик, обведіть нитку кругом ліктя знову до пальців.

pptx
Додано
11 січня 2021
Переглядів
2850
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку