Презентація "Математика в казках" для 1 класу

Про матеріал
Дана презентація сприяє підвищенню ефективності вивчення предмета математика в 1 класі, перевіряє навички рахунка, допомагає вправлятися в умінні розв’язувати задачі, підвищує мотивацію та інтерес до нового. Може використовуватися для індивідуальної, групової та фронтальної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАДАЧІ ЗА МОТИВАМИ УКРАЇНСЬКИХ НАРОДНИХ КАЗОК1 КЛАСПилипенко Л. М.

Номер слайду 2

КОЛОБОКЩоб спекти Колобок баба взяла 5 яєць, але 1 яйце розбила. Скільки яєць залишилося для тіста?Колобок обкотився навколо зайчика 3 рази ліворуч та 4 рази праворуч. Скільки всього разів обкотився Колобок навколо зайця?

Номер слайду 3

Баба спекла Колобок о 6 годині ранку і поставила на вікно. Колобок 3 години холонув на вікні. О котрій годині ранку він втік від діда та баби?

Номер слайду 4

Курочка Ряба. Дід бив по золотому яйцю 4 рази, а баба била 3 рази. Скільки разів били по яйцю баба та дід разом?

Номер слайду 5

РІПКАДід і його команда почали тягнути ріпку о 8 годині ранку, а витягнули її о 10 годині. Скільки годин вони тягнули ріпку?

Номер слайду 6

Якими за рахунком тягнули ріпку внучка? Собачка Жучка? Кицька Мариська? Мишка-сіроманка? Баба? Дід?

Номер слайду 7

Лисичка та ведмідь. Щоб пригостити лисичку ведмідь напік 8 млинців з маком та 5 млинців з медом. На скільки більше млинців з маком напік ведмідь?

Номер слайду 8

Лисичка-сестричка та Вовк - панібрат Дід для баби наловив 3 щуки, 2 коропи та 4 окуні. Скільки всього риби наловив дід?

Номер слайду 9

Щоб хвостом наловити смачненької рибки вовк 4 рази опускав хвіст ліворуч у ополонку, а праворуч - на 3 рази більше. Скільки разів вовк опускав хвіст у ополонку праворуч?

Номер слайду 10

ЛИСИЧКА ТА ЖУРАВЕЛЬ Наварив Журавель смачної страви з 3 картоплин, 3 буряків, 2 морквинок та 1 перцю. Скільки всього овочів вкинув Журавель у страву?

Номер слайду 11

ПАН КОЦЬКИЙНа обід коту кабан приніс 7 кг картоплі, а заєць – 4 кг капусти. На скільки кілограмів овочів більше приніс кабан?

Номер слайду 12

Ведмідь сховався на дереві на висоті 6м, а кіт, злякавшись, виліз на дерево на 2 м. Скільки ще метрів залишилося лізти коту до ведмедя?

Номер слайду 13

РУКАВИЧКАДід загубив рукавичку о 6 годині ранку, а мишка знайшла рукавичку о 9 годині ранку. Скільки годин рукавичка лежала самотньо?

Номер слайду 14

СОЛОМ'ЯНИЙ БИЧОКЩоб змайструвати бичка, дід поїхав на базар і купив 5 кг соломи, 3 кг смоли та 2 кг конопель. Скільки важить солом'яний бичок?

Номер слайду 15

Лисичка принесла діду та бабі 5 качок та стільки ж гусей. Скільки всього птахів принесла лисичка діду та бабі?style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 16

Лисичка, зайчик та півник. Зайчик свою хатинку збудував за 5 місяців, а лисичка за 1 місяць. На скільки швидше збудувала хатинку лисичка?

Номер слайду 17

Щоб віддячити півнику, зайчик приготував 3 кг пшона, а жита – на 6 кг більше. Скільки кілограмів жита приготував для півника зайчик?style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 18

ПИТАННЯ ДЛЯ УВАЖНИХ: ГЕРОЇ СКІЛЬКОХ КАЗОК ПОДАРУВАЛИ ВАМ ЗАДАЧІ?10

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Володіна Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 березня 2019
Переглядів
3659
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку