Презентація "МАТЕРИКИ І ОКЕАНИ ЗЕМЛІ"

Про матеріал
Для використання на уроках природознавства у 4 класі. Презентація допоможе при поясненні теми, спонукає дітей до вивчення рослинного і тваринного світу Землі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАТЕРИКИ І ОКЕАНИ ЗЕМЛІ

Номер слайду 2

Материки та океани. Океани1. Тихий океан2. Атлантичний океан3.Індійський океан4. Північний льодовитий океан5. Антарктичний океан. Материки 1. Євразія2. Африка3. Північна Америка4. Південна Америка5. Австралія

Номер слайду 3

МАТЕРИКМатерик, або континент — найбільший масив суші Землі, більша частина поверхні якого виступає над рівнем моря, а периферійна частина лежить під водою. ОКЕАНОкеа́н — водний простір земної кулі за межами суходолу. Найбільший водний об'єкт, який є частиною Світового океану,розташований серед материків, має систему циркуляції вод.

Номер слайду 4

Материки

Номер слайду 5

Євразія. Найбільший материк на Землі -Євразія. Цей материк поділяється на дві частини - Європу та Азію. Умовна межа між частинами проходить уздовж Уральських гір та північних схилів Кавказьких гір.

Номер слайду 6

АФРИКАДругий за розміром материк Землі. Він весь лежить у жаркому поясі. Тут є пекучі пустелі, густі тропічні ліси і вкриті травою рівнини. 

Номер слайду 7

ПІВНІЧНА АМЕРИКАТретій за величиною материк. На її півночі холодно, там багато лісів і озер. На півдні лежать спекотні пустелі і густі тропічні ліси. А в середній частині знаходяться рівнинні степи, які називають преріями. Величезні скелясті гори оточують материк на заході.

Номер слайду 8

ПІВДЕННА АМЕРИКАЧетвертий за величиною материк. Уздовж його західного узбережжя тягнеться довгий гірський хребет – Анди. У Південній Америці є жаркі й холодні пустелі і великі, порослі травою рівнини. Цей материк є батьківщиною картоплі, помідорів, кукурудзи, арахісу, бавовни, ананасу.

Номер слайду 9

АВСТРАЛІЯНайменший континент. Тут спекотний клімат. Переважна більшість населення живе в містах, розташованих на узбережжі. Землі, віддалені від узбережжя називають Бушем. Тут водяться звірі, які вилуплюються із яєць: качкодзьоб та єхидна. Австралія – найсухіший материк, пустелі займають близько його половини.

Номер слайду 10

АНТАРКТИДАНайхолодніше місце на Землі. Більша її частина – замерзлий океан. Постійного населення тут немає. На цьому материку колоніями живуть пінгвіни. На Антарктиді розташовано багато науково-дослідних станцій. Є серед них і Українська. Вчені з усього світуспостерігають за погодними умовами, вимірюють товщу криги та вивчають дику природу.

Номер слайду 11

ТИХИЙ ОКЕАННайдавніший океан нашої планети. Його значна частина знаходиться у жаркому тепловому поясі. У Тихому океані зосереджена найбільша кількість островів.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

АТЛАНТИЧНИЙ ОКЕАНДругий за величиною та глибиною, після Тихого океану, океан на Землі. Займає приблизно п'яту частину поверхні планети.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ІНДІЙСЬКИЙ ОКЕАНТретій за розміром океан на Землі, між Африкою, Азією, Австралією та Антарктидою і займає близько 20% водної поверхні Землі.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

ПІВНІЧНИЙ ЛЬОДОВИТИЙ ОКЕАННайменший океан на Землі, що лежить навколо Північного полюса, між Північною Америкою і Євразією.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

АНТАРКТИЧНИЙ ОКЕАНП'ятий за розміром океан Землі, що оточує Антарктиду . У південній своїй частині кордони між трьома океанами досить умовні, в той же час води, прилеглі до Антарктиди, мають свою специфіку, а також об'єднані Антарктичною циркумполярною течією.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Ми живемо на планеті Земля і навіть не здогадуємося, які загадки і секрети вона береже в собі.

pptx
Додано
15 грудня 2019
Переглядів
1207
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку