Презентація "Майстер-клас з виготовлення топіарію «Осіння троянда»"

Про матеріал
Майстер-клас представлений у вигляді презентації. Даний вид роботи підходить для середньої та старшої вікової групи учнів. Ступінь складності виготовлення топіарію - середній. Топіарій "Осіння троянда" можна виготовити різного розміру та використовувати як самостійний виріб для прикрашання кабінету чи класної кімнати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МАЙСТЕР-КЛАСВиготовлення топіарію «Осіння троянда»

Номер слайду 2

Технологія виготовлення:1. Підготовуємо: ¤ горщик середнього розміру, ¤ гіпсовий алебестр, ¤ спиляну гілку фруктового дерева.2. Із алебастру та води готовимо рідкий розчин та заливаємо у горщик, по центу встановлюємо гілку. Даємо час на підсихання.

Номер слайду 3

Виготовлення кулі3. Для виготовлення кулі підготовуємо газети, клей «Дракон», скотч.4. Зминаємо газетний папір, формуючи кульки та з‘єднуємо їх за допомогою клею, поступово надаючи форму великої кулі.5. Коли кулю сформовано, обмотуємо по колу скотчем для кращого скріплення.

Номер слайду 4

6. Нарізаємо гофрований папір зеленого кольору на шматочки. Обклеюємо кулю. Можна перетягнути її нитками для надання округлої форми.7. Залишаємо кулю висихати. 8. Підготуємо матеріали:- кленове листя,- шишки, - каштани,- декоративну сітку

Номер слайду 5

9. З кленових листків крутимо троянди, на велику кулю необхідно приблизно 40 штук. Для виготовлення однієї троянди використовуємо 6-7 листочків.

Номер слайду 6

10. Даємо час трояндам повністю підсохнути. 11. Нарізаємо сітку на квадратики.

Номер слайду 7

12. У кожної троянди видаляємо ніжки та підклеюємо сітку. Одна частина троянд із сіткою зеленого кольору, інша – рожевого.

Номер слайду 8

13. Почергово прикріплюємо троянди на кулю, використовуючи клейовий пістолет. Між трояндами розміщуємо ялинкові шишки.

Номер слайду 9

14. Нижню частину кулі можна оздобити за допомогою каштанів чи горіхів.15. Троянди покриваємо розпилюючою фарбою золотавого кольору.16. В горщик вмощуємо сезаль зеленого кольору. Залишками декоративної сітки прикрашаємо край горщика. Для створення завершеного вигляду розміщуємо керамічну фігурку та покриваємо блискітками.

Номер слайду 10

17. Стовбур обкручуємо блискучою стрічкою. Горщик прикрашаємо бантиком. Топіарій «Осінні спогади» готовий!

pptx
Пов’язані теми
Технології, 10 клас, Майстер-класи
Інкл
Додано
15 грудня 2019
Переглядів
1379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку