Презентація "Механізми спадковості"

Про матеріал
Презентація "Механізми спадковості" до підручника Р.Шаламова. Спадковість - передача з покоління в покоління спадкових ознак, збереження й відтворення у нащадків основних ознак зовнішньої та внутрішньої будови, фізико-хімічних особливостей і життєвих функцій батьків. Забезпечується відтворенням матеріальних одиниць спадковості - генів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Механізми спадковостіШеіна Т. В.,учитель хімії і біологіїПарутинської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Мейоз призводить до зменшення числа наборів хромосом і реорганізації геному. Під час мітозу утворюються ідентичні клітини – клони, з диплоїдним набором хромосом. Під час мейозу утворюється не 2, а 4 клітини з унікальним генетичним матеріалом, з гаплоїдним набором хромосом, які здатні до запліднення з утворення унікального подвійного набору хромосом, у якому є хромосоми обох «батьків»

Номер слайду 3

Мейоз складається з низки фаз, що послідовно змінюються. Перед поділом подвоєння ДНКПрофаза І мейозу. Кросинговер Спіралізація ДНК, руйнування ядерної оболонки. Метафаза мейозу І (утворення метафазної пластинки)Анафаза І (розходження гомологічних хромосом)Телофаза І, цитокінез2 дочірні клітини з одинарним набором Х-хромосом. Мейоз ІМейоз ІІПрофаза ІІМетафаза ІІАнафаза ІІТелофаза ІІКожна з двох клітин ділиться ще на дві – в результаті мітотозу утворюється 4 клітини

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Закони спадковості, що їх було доведено в кінці ХІХ ст., є наслідком поведінки хромосом у процесі мейозу й заплідненняаа. АААа. Аа. Аагомозиготагетерозиготадомінантний алельрецесивний алельповне домінування. Моногібридне схрещування. Схрещування організмів, що різняться однієюознакою, за яку відповідають алелі одного гена. F2 F1гібриди першого поколіннягібриди другого поколінняхзнак схрещуваннячоловічий організмжіночий організм. Закон одноманітності гібридів F1 Закон розщеплення ознак гібридів F21 і 2 закон. Грегора Менделя

Номер слайду 6

Для з'ясування генотипу можна використати аналізувальне схрещування. Аналізувальне схрещування – схрещування при якому визначають генотип організму який має домінантний фенотип.

Номер слайду 7

Тести

pptx
Додано
23 березня 2020
Переглядів
1712
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку