Презентація "Мережеві пристрої. Способи під"єднання Інтернету, функції провайдера"

Про матеріал
Презентація розрахована для учнів 9-х класів (Інформатика, 9 клас. Й.Я. Ривкінд, Т.І. Лисенко...) Матеріал чіткий та лаконічний, легкий для опрацювання учнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мережеві пристрої: типи та характеристики. Мережеві пристрої є невід'ємною частиною сучасного життя. Вони забезпечують нам доступ до інформації, зв'язок з іншими людьми та розваги. Олена Шмаленко

Номер слайду 2

Способи підключення до Інтернету1 Кабельне підключення. Забезпечує стабільне та швидке з'єднання, але вимагає фізичного кабелю.2 Безпровідне підключення. Доступне майже скрізь, але швидкість може змінюватись залежно від місця знаходження.3 Супутникове підключенняІдеальне для віддалених місць, але швидкість обмежена та вимагає спеціального обладнання.4 Мобільне підключення. Доступне скрізь, де є мобільний зв'язок, але швидкість може бути обмежена та вимагає оплати.

Номер слайду 3

Роль провайдера у підключенні до Інтернету. Надання доступу. Провайдер забезпечує доступ до Інтернету, надаючи необхідне обладнання та послуги. Технічна підтримка. Провайдер відповідає за технічну підтримку, вирішення проблем та надання консультацій.Інфраструктура. Провайдер будує та підтримує мережу, яка дозволяє підключатися до Інтернету. Провайдер (англ. to provide — забезпечувати, надавати доступ) організація, яка надає послуги доступу та передачі (інформації) певними інформаційними каналами 

Номер слайду 4

Функції провайдера: надання доступу та технічна підтримка. Надання доступу. Провайдер надає доступ до мережі Інтернет, надаючи необхідне обладнання та послуги. Технічна підтримка. Провайдер забезпечує технічну підтримку, вирішення проблем та надання консультацій. Управління мережею. Провайдер відповідає за підтримку та управління мережевою інфраструктурою. Оплата та облік. Провайдер здійснює облік та стягує плату за надані послуги.

Номер слайду 5

Швидкість Інтернет-з'єднання: фактори, що впливають. Фактор. Вплив. Тип підключення. Кабельне підключення швидше за безпровідне. Відстань до сервера. Чим ближче, тим швидше. Навантаження на мережу. Чим менше навантаження, тим швидше. Обладнання. Старе або несправне обладнання може знижувати швидкість.

Номер слайду 6

Безпека при користуванні Інтернетом. Використання паролів. Використовуйте складні та унікальні паролі для кожного облікового запису. Антивірусне програмне забезпечення. Встановіть надійний антивірус, який захистить від шкідливих програм. Брандмауер. Брандмауер захищає ваш комп'ютер від несанкціонованого доступу. Обережність з невідомими посиланнями. Не клацайте на підозрілі посилання та не відкривайте підозрілі файли.

Номер слайду 7

Налаштування мережевих пристроїв1 Встановлення з'єднання. Виберіть тип підключення та введіть необхідні дані.2 Налаштування бездротового зв'язку. Введіть ім'я мережі та пароль для доступу до Інтернету.3 Налаштування мережевих параметрів. Встановіть IP-адресу, маску підмережі та інші параметри.4 Перевірка з'єднання. Перевірте, чи комп'ютер успішно підключено до Інтернету.

Номер слайду 8

Перспективи розвитку Інтернет-технологій. Швидкість. Очікується збільшення швидкості Інтернет-з'єднання, що дозволить швидше отримувати доступ до інформації. Безпека. Збільшення рівня безпеки Інтернет-з'єднання для захисту від кібератак. ТехнологіїПоява нових технологій, таких як штучний інтелект та віртуальна реальність, змінять Інтернет.

pptx
Додав(-ла)
Шмаленко Олена
Додано
22 вересня
Переглядів
69
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку