Презентація "Мережеві технології"

Про матеріал
Презентація для учнів 9-х класів до уроку інформатики по темі "Мережеві технології", класифікація комп'ютерних мереж.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

МЕРЕЖЕВІ ТЕХНОЛОГІЇ

Номер слайду 2

Якщо тебе немає в Інтернеті, то ти не існуєш. Білл Гейтст

Номер слайду 3

Комп'ютерна мережа – це сукупність комп'ютерів і різних пристроїв, що забезпечують інформаційний обмін між комп'ютерами в мережі без використання яких-небудь проміжних носіїв інформації.

Номер слайду 4

Класифікація комп'ютерних мереж1. За територіальною поширеністю:

Номер слайду 5

Локальна мережа. Локальна обчислювальна мережа, (ЛОМ) - local area network – (LAN), звичайно складається з комп'ютерів одного підрозділу чи підприємства, з'єднаних за допомогою кабельних мереж деякого типу або засобів бездротового підключення.

Номер слайду 6

Топологія локальної мережіШина (bus) — всі комп’ютери паралельно підключаються до однієї лінії зв’язку. Інформація від кожного комп’ютера одночасно передається всім іншим комп’ютерам.

Номер слайду 7

Зірка (star) — до одного центрального комп’ютера приєднуються інші периферійні комп’ютери, причому кожний з них використає окрему лінію зв’язку. Інформація від периферійного комп’ютера передається тільки центральному комп’ютеру, від центрального – одному або декільком периферійним.

Номер слайду 8

Кільце (ring) — комп’ютери послідовно об’єднані в кільце. Передача інформації в кільці завжди виробляється тільки в одному напрямку. Кожний з комп’ютерів передає інформацію тільки одному комп’ютеру, що йде в ланцюжку за ним, а одержує інформацію тільки від попереднього в ланцюжку комп’ютера.

Номер слайду 9

Глобальна мережа. Розташовані в різних місцях локальні мережі об'єднуються у єдину глобальну обчислювальну мережу, чи ГОМ (wide area network- WAN), за допомогою високошвидкісних з'єднань: телефонних ліній Т1, ТЗ, ISDN, модемів мережі кабельного телебачення CATV чи устаткування АТМ.

Номер слайду 10

Internet — найбільша сучасна глобальна комп'ютерна мережа.

Номер слайду 11

Сучасні служби INTERNET

Номер слайду 12

Блог. Блог (також блоґ, англ. blog, від web log, «мережевий журнал чи щоденник подій») — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості.

Номер слайду 13

Електронна пошта. Електронна пошта Електро нна по шта (англ. e-mail, або email, скорочення від electronic mail) — популярний сервіс в інтернеті, що робить можливим обмін даними будь-якого змісту (текстові документи, аудіо-відео файли, архіви, програми).

Номер слайду 14

Інтернет - магазинІнтернет-магазин (англ. Internet shop, англ. Online shop) — місце в інтернеті, де відбувається прямий продаж товарів споживачеві (юридичній або фізичній особі), враховуючи доставку. При цьому розміщення споживацької інформації, замовлення товару і оборудка відбуваються там же, всередині мережі (на сайті інтернет-магазину).

Номер слайду 15

Соціальні мережіСоціа́льна мере́жа, суспільна мере́жа — соціальна структура, утворена індивідами або організаціями. Вона відображає розмаїті зв'язки між ними через різноманітні соціальні взаємовідносини, починаючи з випадкових знайомств і закінчуючи тісними родинними зв'язками.

Номер слайду 16

2. За каналами передавання

Номер слайду 17

Кабельні комп'ютерні мережі

pptx
До підручника
Інформатика 9 клас (Бондаренко О.О., Ластовецький В.В., Пилипчук О.П., Шестопалов Є.А.)
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
2795
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку