Презентація "Ми - за здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Презентація містить матеріали для проведення виховних заходів, метою яких є формування здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Ми – за здоровий спосіб життя”

Номер слайду 2

Епіграф: Життя короткочасне, як зорепад. Дуже часто ідеш невпопад, Ритм земний не зумівши відчути, Важко й самотньо нам бути! Та заклик Господа хай буде із тобою: Живи в гармонії з Природою й собою. М. Зайцева

Номер слайду 3

Зміст: Шкідливість куріння. Вплив алкоголю на організм людини. Вплив наркотичних речовин на здоров’я людини. Вислови відомих людей, народна мудрість про шкідливі звички.

Номер слайду 4

Тютюнопаління Тютюнопалнння (або куріння) — набута шкідлива звичка вдихання диму тліючого висушеного листя тютюну. Найважливішим компонентом тютюнового диму є нікотин. Регулярне вживання нікотину викликає тютюнову залежність.

Номер слайду 5

Сигарета, що горить, є ніби унікальною хімічною фабрикою, яка виробляє, крім нікотину, велику кількість інших отруйних речовин. До складу тютюнового диму входять: аміак, синильна кислота, чадний газ та інші.

Номер слайду 6

Хвороби, які викликає нікотин Хронічний бронхіт. Сильна алергія. Запалення вух, носа і гортані. Запалення слинних залоз. Захворювання серця. Інсульт. Виразка шлунка. Рак легенів. Імпотенція.

Номер слайду 7

Шкідливість куріння Крізь легені людини, яка викурює за день пачку сигарет, за рік проходить близько 800 г тютюнового дьогтю. Одна цигарка скорочує життя на 8 хвилин. У дівчат, які починають курити в підлітковому віці, ризик розвитку раку молочної залози стає на 70% вищим, аніж у їхніх ровесниць, які не курять. Понад 80% випадків захворювання раком легень припадає на долю курців-підлітків. За офіційною статистикою в Україні щороку від хвороб, пов'язаних з курінням, помирає 120 тисяч чоловік. 90% людей, які курять, признаються в тому, що хотіли б кинути цю згубну звичку.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Правда про куріння Не буває безпечних цигарок. Навіть помірно курити шкідливо для здоров'я. Куріння – це не засіб для схуднення. Курити – це не означає виглядати елегантно. Курити – це не означає подобатися дівчатам, хлопцям. Кинути курити дуже непросто, тому краще не починати зовсім. Ті, хто почав курити до 15 років у 5 разів частіше помирають від раку, ніж ті хто став курцем після 25 років. Отже, не курити – це означає зробити вибір на користь здоров'я.

Номер слайду 10

Алкоголі́зм Алкоголі́зм — захворюваня, що викликається систематичним вживанням алкогольних напоїв, що характеризується потягом до них, призводить до психічних і фізичних розладів та порушує соціальні стосунки особи, яка страждає цим захворюванням.

Номер слайду 11

Вплив алкоголю на організм людини Виникають такі хвороби: інфаркт міокарду; ішемічна хвороба серця; виразкова хвороба шлунку, кишечнику; запалення нирок; гепатит; цироз печінки; туберкульоз легенів; венеричні захворювання; невралгії.

Номер слайду 12

Вплив алкоголю на дітей і підлітків Затримується ріст мозку та розвиток нервових клітин, порушується їх функція, як наслідок цьому – порушується і розвиток здібностей підлітка. Порушується нормальний обмін речовин в організмі. Відбуваються хворобливі зміни складу крові, різко затримується ріст, загальний розвиток.

Номер слайду 13

«Алкогольна» статистика Дослідження показують – 32% алкоголіків звикли до алкоголю у віці до 10 років. 64% – у віці 11-15 років. Отже, 96% хворих на алкоголізм стикаються з цією хворобою в дитячому і юнацькому віці. Останнім часом алкоголізм в Україні помолодшав. Тепер до наркологічних диспансерів за допомогою звертаються юнаки та дівчата 17-18 років! Близько 40% усіх злочинів підлітки скоюють у стані алкогольного сп’яніння. Литовські вчені констатують, що в стані сп’яніня замерзають 82,2% осіб, серед повішаних – 58%, серед утоплених – 54,3%. У доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я зазначається, що понад 750 тисяч чоловік щорічно помирають від вживання алкоголю, а кожен рік в Україні від алкогольної інтоксикації гине від 7,5 до 9 тисяч чоловік.

Номер слайду 14

Боротись треба з тим зеленим змієм, Що надточив людські слабкі серця.

Номер слайду 15

Правда про алкоголь Алкоголь не вирішить твоїх проблем, а спричинить нові: алкоголізм і зневагу оточення. 330 мл пива (це одна банка), 150 мл вина (це один келих) та 40 мл горілки (це одна чарка) містять однакову кількість алкоголю. Людина може померти від дози алкоголю, якої не витримає її серце або з якою не впорається її печінка.

Номер слайду 16

Наркоманія Наркоманія (від грец. narke – заціпеніння і грец. mania – безумство, пристрасть, потяг) – це захворювання, що виникає внаслідок вживання наркотиків і призводить до глибокого виснаження фізичних і психічних функцій людини.

Номер слайду 17

Вітчизняна наркостатистика Кількість наркоманів в Україні становить від 500 тис. до 1 млн. – 2-3% від загальної кількості населення. Із початку 90-х років число наркозалежних в Україні щорічно збільшується на 10-12%. Число смертних випадків від вживання наркотиків збільшилося за останні 5 років у 12 разів.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Запам'ятайте ! Найнебезпечніше вживання наркотиків у підлітковому та юнацькому віці. До заборонених наркотиків звикають набагато швидше, ніж до алкоголю та нікотину. Навіть одноразове вживання наркотику може привести до наркоманії. Краще рішуче відмовитися від пропозиції спробувати наркотик, ніж занапастити своє життя. Якщо біда вже трапилася, слід набратися мужності і звернутися по допомогу до батьків, близьких людей, вчителів, психолога, лікаря.

Номер слайду 20

Чи знаєте, що п’є чоловік, в якого тремтять від алкого-лю руки? Він п’є сльози, кров, життя своєї жінки і своїх дітей. Г.Ламане Наркоманія – це небагаторічна насолода смертю. Ф.Моріак ...Нікотин, як і алкоголь, не може бути зарахований в актив друзів людини. С.Михалков Від вина гине краса, вином вкорочується молодість. Горацій Алкоголізм є таким соціальним злом, яке важко взагалі переоцінити. В.М.Бєхтєрєв Ми п’ємо за здоров’я один одного і шкодимо власному здоров’ю. Дж.К.Джером Горя вином не зап’єш, а радість утратиш. Народна мудрість Хто вино любить, той себе погубить. Народна мудрість Від паління тупієш, воно не сумісне з творчою роботою. Паління добре лише для бездіяльних людей. Й.В.Гете Той, хто палить, повинен знати і пам’ятати, що він отруює не лише себе, але й інших. Н.Н.Семашко

Номер слайду 21

Здоров’я й радість це добро! Усе залежить лиш від нас із вами Здорові ми – здоровий весь народ!

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

«Здоров’я – це безцінний дар природи, воно дається, на жаль, не навіки, його треба берегти. Але здоров’я людини багато в чому залежить від неї самої, від її способу життя, умов праці, харчування, її звичок…» І.П.Павлов

ppt
Додано
10 червня 2022
Переглядів
507
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку