Презентація "Ми – за здоровий спосіб життя. Скажемо шкідливим звичкам - НІ!"

Про матеріал
Презентація дозволяє доповнити і розширити знання учнів про куріння та його вплив на здоров’я, з’ясувати причини і наслідки вживання тютюнових виробів, аналіз існуючих у молодіжному середовищі міфів про них; формувати негативне ставлення до тютюнопаління, запобігати шкідливим звичкам, які негативно впливають на здоров'я підлітків (куріння); формувати вміння і навички учнів щодо власної безпеки, розуміння відповідальності за власні вчинки та їх наслідки; виховати в учнів бажання зберегти власне здоров'я.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Всякий курящий должен знать и помнить, что он отравляет не только себя, но и других. Н.А.Семашко

Номер слайду 3

- Куріння табака виникло в гли- бокій давнині… - В Европу табак потрапив з Аме-рики. Він був завезений Христо-фором Колумбом в Іспанію. - Потім табак з Іспанії потрапив до Франції, куди в якості подарунка королеві Марії Медічі його при-віз посол Жан Ніко. - Далі куріння стало пересуватися по Европі та дійшло до Россії. - Спочатку активного розповсюдження в Россії куріння не отримало. - І тільки при Петрі I з'явилися перші табачні фабрики. Куріння поширю-валося по всій країні.

Номер слайду 4

В оброблених фабричним способом листях табака знаходиться: нікотину - до 6 %, вуглеводів - до 30%, органічних кислот - до 17%, ефирних масел - до 2%, білкових з'єднань - до 13%. Табак - як однолітні, так й багатолітні рослини сімейства пасльонових. Описано біля 70 видів табака, хоча для паління використовується в основному два: табак та махорка.

Номер слайду 5

Рак легенів, бронхіт, захворювання серця; Астма, порушується зір та слух; Часто розвивається рак губи, гортані; Кожна цигарка, що викурюється уносить 5 хвилин життя.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Птахи (голуби) гинуть, якщо до їх дзьоба лише піднести скляну палочку, яка змочена нікотином; Кролик гине від 1/4 краплі нікотина; Собака - від 1/2 краплі; Для людини смертельна доза нікотина складає від 50 до 100 мг, або 2-3 краплі.

Номер слайду 8

Підлітки починають курити, щоб: Довести свою незалежність від батьків Іх поважали Бути в компанії однолітків, якщо ті курять Почувати себя частиною групи

Номер слайду 9

цікавість; щоб виглядати доросліше; за компанію; щоб схуднути; це модно.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Табачний дим не тільки вдихається курильщиком, але й потрапляє у навколишнє повітря. В повітря потрапляє половина дима плюс те, що видихає людина, яка палить. З цього зрозуміло, що повітря забруднене нікотином, окисю вуглерода, аміаком, радіоактивними речовинами та іншими негативними компонентами. В приміщенні, де палять, забрудненість повітря збільшується в 6 разів. Люди, що працюють в просоченому сигаретним димом повітрі установах, якби викурюють до 20 цигарок щодня.

Номер слайду 18

З табачним зіллям в усі часи велася жорстока боротьба. Англія – вираховують гроші з заработньої плати за час, проведений в кімнаті, де палять. Данія – заборонено курити в громадських місцях. Сінгапур – куріння – штраф 500 доларів. Немає реклами на табачні вироби. Фінляндія – лікарі встановили 1 день – 17 листопада, коли курільщики приходять на роботу без цигарок. Росія – прийнят федеральний закон про обмеження куріння на робочих місцях(в силу вступив 14 січня 2002 р). Україна – прийнят закон про заборону куріння в громадських місцях(21 січня 2010 року).

Номер слайду 19

ppt
Додано
13 січня 2020
Переглядів
1047
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку