Презентація "Миколай про діток знає все, подарунки кожному несе"

Про матеріал
Ох який же таємничий цей Святий Миколай! Цілий вечір не спиш, на варті чатуєш, а він все не йде, чогось чекає! Цікавинки до Дня Святого Миколая.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Миколай про діток знає все, подарунки кожному несе!

Номер слайду 2

Ходить він завжди вночіМає від дверей ключі,Знає, хто живе і де,Як себе щодня веде. Чемним діткам, хоч потроху,В чобітки та у панчохи. Він кладе потішки,А нечемним — мишки!Хто це? Швидко відгадай!Це наш любий…

Номер слайду 3

З року в рік маленькі українці чекають подарунки від Святого Миколая, який традиційно залишає їх під подушками. Всі вірять в його чудеса і в те, що подарунки він приносить тільки слухняним. Але хто такий Святий Миколай? Найголовніше те, що на відміну від більшості святих, святий Миколай – це дійсно реальна історична особистість

Номер слайду 4

Микола народився в 280 році в родині багатих і благочестивих батьків Феофана і Нонни. Юнак зростав в любові і добрі, але його глибоко засмучувала навколишня бідність і убогість городян. Він, як міг, допомагав бідним сім'ям, дітям-сиротам.

Номер слайду 5

Щоб не принижувати людей милостинею, він ночами розносив їжу, одяг, ласощі і клав на порозі бідних будинків. Згодом люди дізналися про благодійника і вже відкрито йшли до нього зі своїми бідами і проблемами. Продав після смерті батьків все добро, гроші роздав убогим і жебракам, а сам став священиком , а згодом – єпископом.

Номер слайду 6

Миколай і його маленький друг. Мало хто помічав, але дуже часто на картинках Святого Миколая зображують не самого, а з чотириногим другом – осликом. Цей ослик не простий, у нього сріблясто-сіра вовна, але все ж земної породи. Він завжди супроводжує Миколи Чудотворця і допомагає йому розносити подарунки дітям.

Номер слайду 7

Кажуть, вдома у Святого Миколая є чарівна книга. У цій книзі все записано і про всіх. Там є всі хороші і погані справи, які за рік зробила людина. Тому і говорять, що якщо ти себе в цьому році погано вів, то подарунка від великого чарівника тобі не бачити. Але Святий Миколай добрий чарівник і готовий пробачити всі погані вчинки, варто тільки щиро попросити вибачення у всіх, кого образив.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ЛИСТСВЯТОМУМИКОЛАЮ

Номер слайду 11

Лист до Святого Миколая— Святий Отче Миколаю,Вечір Твій вже наступає,Пишем, щоб влегшить роботу,На що маємо охоту... Соні черевичків треба,Оля просить — ляльки з неба. Влодко — шаблі золотої,І рушниці — та нової... Ну й цукорків — мусиш знати —Любим страшно ласувати. Діти лист цей заліпили,За вікно його вложили,Все зробили так, як треба,Лист поїхав впрост до неба.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Здрастуй, Святий Миколаю! Протягом всього року я був слухняним хлопчиком ( слухняною дівчинкою), допомагав (допомагала) батькам , старанно вчився (вчилася), робив (робила) добрі справи. У мене є заповітне бажання. Я дуже хочу …..

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Мій святенький Миколаю,Приходи скоріш, благаю. Я до тебе помолюсяІ тихенько пригорнуся. Щастя дай моїй родиніІ коханій Україні!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Карпицька Олена Вікторівна
    Щиро вдячна! Чуова презентація!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 листопада 2023
Переглядів
639
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку