Виховний захід до Дня матері " Мамина казка"

Про матеріал
Презентація виховного заходу до Дня матері " Мамина казка". День матері – це свято на честь матері, материнства, зв'язку матері з дитиною.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

«МАМА – перше слово, найголовніше слово в нашому житті»День Матері – загальне свято для всіх

Номер слайду 3

Можна у світі чимало зробити – Перетворити зиму на літо. Можна моря й океани здолати,Гору найвищу штурмом узяти,Можна пройти крізь пустелі та хащі,Тільки без мами не можна нізащо,Бо найдорожче стоїть за словами: В світі усе починається з мами! Анатолій Костецький

Номер слайду 4

Номер слайду 5

За день до свого народження дитина запитала у Бога: Я не знаю, навіщо я йду в цей світ. Що я повинен робити?

Номер слайду 6

Бог відповів: Я подарую тобі ангела, який завжди буде поруч з тобою. Він тобі все пояснить.

Номер слайду 7

- Але як я зрозумію його, адже я не знаю його мову?

Номер слайду 8

- Ангел буде вчити тебе своєї мови. Він охоронятиме тебе від усіх бід.

Номер слайду 9

- Як і коли я повинен вернутися до тебе? - Твій Ангел скаже тобі усе.

Номер слайду 10

- А як звуть мого ангела?

Номер слайду 11

- Неважливо як його звуть, у нього багато імен. Ти будеш називати його «Мама». МАМА

Номер слайду 12

Мама! Це слово, на перший погляд, таке просте. Але скільки в ньому добра, радості, тепла, віри та надії. Кожна людина у світі хоча б раз на день говорить це слово. Його розуміють і малі діти, і дорослі, і люди похилого віку. Бо хто може бути ріднішим за матусю? Вона і посварить, і пожаліє, і порадіє за тебе. Нема нічого прекраснішого, ніж мить, коли матуся усміхається. І навіть коли вона сердиться — все одно нема ріднішої людини. Мама вчить нас найголовнішим людським якостям: доброті, чесності та порядності. Мама допомагає не заблукати на життєвому шляху.

Номер слайду 13

День матері — особливе свято. Його відзначають навесні, коли оживає природа, розквітають квіти, зароджується нове життя, і це чи не найкраща метафора материнства.

Номер слайду 14

Історія свята сягає корінням у початок 20 століття. Ще в 1908 році молода американка Анна Джервіс, яка була родом з Філадельфії виступила з ініціативою вшанування матерів. Цей день вона запропонувала у пам'ять про свою матір, яка передчасно пішла з життя. Анна Джевіс довго писала листи в різні державні установи, зверталася до відомих осіб з ідеєю один день у році присвятити вшануванню всіх матерів. Зусилля дівчини не були марними, і вже у 1910 році штат Вірджинія (США) першим визнав День Матері важливим офіційним святом. Згодом ця гарна традиція перейшла і в практику інших країн.

Номер слайду 15

В Україні мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас. Хоча в Україні свято День матері офіційно святкують лише кілька десятків років, вшановують матір в нашій країні набагато довше.

Номер слайду 16

Історія свята Матері1914 Започатковане у США зусиллями молодої американки Анни Джарвіс1929 Свято Матері відзначив Союз українок у Канаді1930 Свято прийшло в Західну Україну1939 Свято заборонила Радянська влада. Свято повернулося на Україну1990

Номер слайду 17

Традиції святкування У США заведено навідуватися до батьківського дому, дарувати символічні подарунки матерям, дякувати за виховання й турботу. Дуже популярні родинні вечері, де за одним столом збираються декілька поколінь, а діти й чоловіки готують сюрпризи. Також американці полюбляють активний відпочинок на природі. За традицією цього дня сини й дочки мають примиритися з матерями, подолати всі непорозуміння, пробачити один одному, навіть якщо стосунки геть погані.

Номер слайду 18

В Австралії висловлюють подяку не лише мамам, а й усім жінкам, причетним до виховання — бабусям, няням, вчителям тощо. Матерям дарують листівки, приємні дрібниці, прикраси, квіти. Діти вчать тематичні вірші й готують подарунки своїми руками. До речі, у США і в Австралії у День матері на одяг чіпляють гвоздику:- кольорова (темна) означає, що мама жива;- білу прикріплюють у памʼять померлої матері.

Номер слайду 19

У Китаї також святкують День матері в другу неділю травня. Традиції схожі на європейські та американські. Інколи на свято накривають стіл зі смаколиками, запрошують до нього не тільки родичів, а й друзів і сусідів. У Японії довгий час заперечували значну роль жінки, матері у суспільстві, але з 1947 року встановлено особливий день її шанування. До подарунка японці прикладають червону гвоздику на знак вдячності за виховання й турботу.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Таємні відповіді на питання1. Яка улюблена страва вашої мами? 2. Який колір подобається матусі? 3. Який колір очей у мами? 4. Коли день її народження? 5. Чи запам’ятали ви, в чому мама була одягнута у четвер, коли йшла на роботу? 6. Ким мама мріяла стати у дитинстві?7. Яку першу казку прочитала вам мама?8. Ким мріє стати ваша дитина?

Номер слайду 23

Назвіть лагідні слова матусі

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Продовж прислів’я. Мама – …У дитини заболить пальчик, а …. На сонці тепло,а …Мати однією рукою б'є, а …Дитина плаче, а….

Номер слайду 26

Мама – вірна порадниця. У дитини заболить пальчик, а в матері – серце. На сонці тепло,а біля матері добре. Мати однією рукою б'є, а другою гладить. Дитина плаче, а матері боляче.

Номер слайду 27

Запишіть ім’я мами і на кожну букву її імені напишіть комплімент.

Номер слайду 28

Портрет мами

Номер слайду 29

pptx
Додано
10 листопада 2023
Переглядів
269
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку