Презентація "Місце та роль людини в діяльності ЖКГ" (формування підприємницької компетентності учнів)

Про матеріал

Ініціативність і підприємливість - важливі компетентності сучасної людини.

Дана презентація містить матеріал для проведення виховного тренінгу та має на меті:

➔знайомство учнів із системою діяльності ЖКГ;

➔презентацію професії – працівник ЖКГ міста;

➔ з'ясування ролі та місця пересічної людини в діяльності ЖКГ;

➔розвиток у школярів навичок культури споживача;

➔виховування стійких моральних якостей громадянина України.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Місце та роль людини в діяльностіжитлово - комунального господарства. Формування підприємницької компетентності школярів. Методична розробкакласного керівника НВК «Кіровоградський колегіум»Єрьоміної Оксани Миколаївни

Номер слайду 2

ВИХОВНА МЕТА:познайомити учнів із системою діяльності ЖКГ;презентувати професію – працівник ЖКГ міста; з’ясувати роль і місце людини в діяльності ЖКГ;розвивати у школярів навички культури споживача;виховувати стійкі моральні якості громадянина України.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Житлово - комунальне господарство(матеріал із Вікіпедії): Житлово-комунальне господарство — галузь, а вірніше, сукупність галузей, що забезпечують життя і роботу населення країни в нормальних умовах, а також постачання підприємств галузей народного господарства необхідними ресурсами води, газу, тепла й електроенергії. Система ЖКГ представлена виробниками і споживачами житлово-комунальних послуг. Споживачі житлово-комунальних послуг формують попит, що має забезпечити їм нормальні санітарно-гігієнічні і безпечні умови життя. Величина попиту на житлово-комунальні послуги у першу чергу залежить від ціни послуг і доходу споживачів. Житлово-комунальне господарство — сукупність підприємств, служб і господарств по обслуговуванню населення міст, селищ і сіл; в містах входить до складу міського господарства. У багатьох містах і селищах підприємства комунального господарства обслуговують також і промислові підприємства, забезпечуючи їх водою, електроенергією, газом та ін. Однак залежно від місцевих умов, промислові підприємства мають і власні системи тепло забезпечення, водопостачання, каналізацію і інші споруди комунального призначення.

Номер слайду 6

Структура: Санітарно-технічні підприємства  — водопостачання та водовідведення, житлово-експлуатаційні підприємства, підприємства з прибирання територій населених місць та санітарної очистки домоволодінь, пральні, лазні, купальні-плавальні споруди. Транспортні підприємства — міський громадський пасажирський транспорт (метрополітен, трамвай, тролейбус, фунікулер, канатні дороги, автобуси, таксі), водний транспорт місцевого призначення. Енергетичні підприємства — електричні, газові та теплофікаційні розподільні мережі, опалювальні котельні, ТЕЦ і електростанції, газові заводи, які обслуговують населені пункти. До споруд зовнішнього благоустрою місць, які входять до складу комунального господарства належать дороги і тротуари, мости та шляхопроводи, підземні та наземні транспортні, пішохідні переходи та естакади, споруди і мережі зливової (водостічної) каналізації, набережні, різні гідротехнічні споруди, призначені для запобігання зсувів та затоплення територій, їх осушення, берегоукріплення, зелені насадження загального користування, вуличне освітлення та ін. До комунального господарства входять також готелі, служби землекористування, інвентаризації будівель, споруд і мереж, ремонтно-експлуатаційні організації, які обслуговують житловий фонд, цвинтарі, крематорії, надають ритуальні послуги та ін. У сферу діяльності комунального господарства входить також і експлуатація і утримання житлового фонду, з якими органічно пов'язані комунальні підприємства та служби зовнішнього благоустрою населених місць.

Номер слайду 7

Житлово-комунальне господарство – це одна з найважливіших галузей господарського комплексу міста, що забезпечує його життєдіяльність. Сьогодні житлово-комунальне господарство переживає значні труднощі. Збільшується кількість старого та аварійного житлового фонду, матеріально-технічна база житлово-комунального господарства вкрай зношена, обладнання застаріле та енергомістке. Фізичне та моральне старіння конструкцій і внутрішніх систем житлових будівель стало головною причиною зниження якості комунальних послуг, погіршення комфортності, надійності та безпечності умов проживання мешканців міста. З іншої сторони, поганий фізичний стан внутрішньобудинкових систем, низькі теплозахисні властивості огороджувальних конструкцій та відсутність у споживачів технічної можливості для керування споживанням теплової енергії призводять до невиправдано високого рівня обсягів споживання тепла і питної води. Відповідно неухильно збільшуються обсяги нарахувань з оплати послуг з теплозабезпечення для мешканців, що особливо гостро проявилося в умовах стрімкого зростання вартості енергоносіїв в Україні.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

ЛЮДИСКРОМНОЇ ПРОФЕСІЇ

Номер слайду 10

Всі професії потрібні, всі професії важливі…ПРАЦІВНИК ЖКГ МІСТА

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ВИКОРИСТАННЯ ТА ЕКОНОМІЯЕЛЕКТРОЕНЕРГІЇ У ПОБУТІ

Номер слайду 16

Побутові електроприлади

Номер слайду 17

Номер слайду 18

ВИКОРИСТАННЯ ТА ЕКОНОМІЯ ВОДИ У ПОБУТІ

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

ЗБЕРЕЖЕННЯ ТЕПЛА:«ГОТУЙ САНЧАТА ВЛІТКУ!»

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

ШКОЛА – НАШ ДРУГИЙ ДІМ, А МИ – ГОСПОДАРІ В НЬОМУ!

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

ПРОГРАМА ПІДТРИМКИ ДІЯЛЬНОСТІ ЖКГ ПЕРЕСІЧНИМ ГРОМАДЯНИНОМ:

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Підсумок: Житлово-комунальне господарство України – одна з найбільших галузей економіки країни, яка має великий вплив на щоденне життя кожної людини та на ситуацію в країні загалом. Кожен свідомий громадянин України повинен залучитися до підтримки діяльності ЖКГ з метою поліпшення добробуту своєї родини та країни в цілому!

Номер слайду 31

pptx
Додано
10 січня 2018
Переглядів
2615
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку