Презентація "Множення одночленів. Піднесення одночлена до степеня."

Про матеріал
Презентація з теми «Множення одночленів. Піднесення одночлена до степеня» для учнів 7 класу. Презентація призначена для супроводу викладу матеріалу з даної теми. Презентація дозволяє домогтися свідомого розуміння змісту основних понять теми: одночлен, одночлен стандартного вигляду, коефіцієнт одночлена стандартного вигляду, степінь одночлена. У презентації подані тренувальні вправи для удосконалення вмінь та навичок учнів по множенню одночленів та піднесення одночленів до степеня. Для контролю знань та вмінь учнів подані завдання для самостійної роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Множення одночленів. Піднесення одночлена до степеня. Алгебра 7 клас. Підготувала Остапенко Олена Григорівна.

Номер слайду 2

●Відповідаємо на питання1. Що називається одночленом?2. Наведіть власні приклади одночлена та вираза, який не є одночленом.3. Який одночлен називається одночленом стандартного вигляду? Наведіть приклади.4. Що називається коефіцієнтом одночлена?5. Запишіть одночлен із коефіцієнтом – 1; 35.6. Що називають степенем одночлена? Наведіть приклад одночлена третього степеня.7. Як піднести одночлен до степеня?8. Як перемножити одночлени? 

Номер слайду 3

● Тренувальні вправи. Завдання 1. Виконайте множення одночленів.а) 3x ∙ 4x;б) –0,2x2 ∙ (–10x);в) –xy7 ∙ (–5,5x2) ∙ y3 ;г) 2x4 ∙ (–2x4) ;д) 2y ∙ 2x3∙ xy. При множенні одночленів: — перемножуються коефіцієнти одночленів; — показники степенів з однаковими основами додаються.

Номер слайду 4

Завдання 2. Виконайте піднесення до степеня.а) (5x3)2б) (–3x3)3в) (–2x4)4г) (2x3)2д) (xy)3 При піднесенні одночлена до степеня: — кожен множник одночлена підноситься до степеня окремо; — показники змінних множників одночлена (букви) перемножаються на показник степеня, до якого треба піднести одночлен.

Номер слайду 5

Завдання 3. Спростіть вираз. а) 2а3 · (-5а4𝑏5)²; б) 2x4 ∙ (–2x4)4; в) 2y ∙ (2x3)2 ∙ (xy)3 г) (-х6у)³·11x4 у⁵;  

Номер слайду 6

●Самостійна робота 1. Виконайте дії. а) 4m · 3n; б) 5х3у · 35 х у3; в) (2𝑚3)⁴; д) ( - 35 х7)³;2. Замініть зірочки такими одночленами, щоб виконувалася рівність. а) (*)² · (*)³ = 9а²b³c⁵ б) (*)³ · (*)⁴ = 16a⁷b⁶c⁸ 

Номер слайду 7

Дякую за увагу! Бажаю всім успіхів!

pptx
До підручника
Алгебра 7 клас (Мерзляк А.Г., Полонський В.Б., Якір М.С.)
До уроку
Одночлени
Додано
4 серпня 2020
Переглядів
4625
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку