Презентація мобільного застосунку «Вивчаю-не чекаю»

Про матеріал

МОН презентувало мобільний додаток, з допомогою якого учні 1-4 класів мають змогу вивчати математику як у звичному форматі, так і віддалено навіть з-за кордону за українською програмою.

Перегляд файлу

Бердичівська міська гуманітарна гімназія №2

 

 

 

 

Презентація мобільного застосунку
« Вивчаю-не чекаю».

 

 

 

      Підготувала
Самохвал
Наталія Василівна

Пандемія COVID-19 і війна в Україні спричинили серйозні втрати для української освіти. Тому, у цей важкий для нас всіх час, надважливим завданням є убезпечити всіх учасників освітнього процесу.
     МОН презентувало мобільний додаток, з допомогою якого учні 1-4 класів мають змогу вивчати математику як у звичному форматі, так і віддалено навіть з-за кордону за українською програмою.
      Громадська спілка «Освіторія» та міжнародна організація War Child Holland у партнерстві з Міністерством освіти і науки України презентували мобільний застосунок «Вивчаю — не чекаю».
    Про це йдеться на офіційній сторінці МОН.
   Застосунок створено як відповідь на освітні виклики під час воєнного стану. Він допоможе учням початкової школи вивчати математику за українською навчальною програмою у будь-якій точці світу.
     Як зауважив Андрій Вітренко, перший заступник міністра освіти і науки України,з  початку повномасштабної війни в Україні було пошкоджено понад 2248 закладів освіти і майже 287 зруйновано. Оскільки мільйони дітей переміщені як в Україні, так і за її межами, потрібно було доступне, успішне, технологічне рішення, яке ми можемо передати для використання вчителям і батькам, де б вони не знаходились. Застосунок «Вивчаю — не чекаю» саме орієнтований на таку задачу .
     Зазначається, що сьогодні зберігається потреба у освітніх діджитал-інструментах для школярів 1-4 класів, тому що дистанційне навчання сьогодні поширене через війну в Україні. Окрім того, багато дітей початкової школи опинилися поза межами України. Згідно з даними МОН, цьогоріч навчальний рік за кордоном розпочали майже пів мільйона школярів, з-поміж яких — і учні 1-4 класів.
    Ключова перевага «Вивчаю — не чекаю» — його універсальність. Застосунок підходить для навчання як у звичному форматі у школі, так і віддалено у будь-якій точці світу. Його також можна використовувати для домашнього навчання. Вчителі можуть використовувати його в різний спосіб — для роботи в класі, домашніх завдань чи тестів.
  У застосунку школяр, з  віртуальними  героями різноманітних професій вчиться, переглядаючи освітні відеоуроки, розроблені за підходами мікронавчання, та граючи в навчальні інтерактивні мініігри, які допомагають закріпити матеріал.
   Найголовніший пріоритет застосунку «Вивчаю — не чекаю» полягає в тому, що усі відео та мініігри  розроблені відповідно до чинних програм та за підходами автономного навчання.
  У роботі над застосунком брали участь українські діти — саме вони на стадії розробки завдань визначали, як саме їм було б цікаво та весело навчатись.

Застосунок для вивчення математики доступний для завантаження на iOS та Android.

МОН зауважує, що окремий додаток для вивчення української мови з’явиться в доступі до кінця року.

Тримаймося!

Ми –сильні!

Ми- Україна!

docx
Додано
12 січня 2023
Переглядів
283
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку