Презентація "Мова програмування Python. Змінні"

Про матеріал
Презентація "Змінні в мові програмування Пайтон". Що таке змінна в програмуванні. Як читати трейсбек.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Змінні. Прості типи даних Python. Дії з типами даних. 8 клас. Карпова Г. В. За матеріалами книги «Пришвидшений курс Python», авт. Е. Маттес, вид. Старого Лева, 2022

Номер слайду 2

Створимо першу програму мовою програмування Python hello_world.py: Програмний код: Результат: Коли ми запускаємо hello_world.py Python виконує за лаштунками багато роботи, навіть, коли йдеться про такий простий код: Запустивши цей код ви отримаєте такий вивід: Під час запуску файлу hello_world.py закінчення py повідомляє, що цей файл – програма на Python, тож наш редактор викликає для його опрацювання інтерпретатор Python.

Номер слайду 3

Інтерпретатор Python має прочитати всю програму і визначити, що означає кожне її слово. Наприклад, коли інтерпретатор бачить слово з круглими дужками після нього, він виводить на екран те, що міститься всередені дужок Коли ви пишете якусь програму, редактор у різноманітний спосіб підсвічує її частини. Наприклад, він розпізнає як ім’я функції, і відображає це слово одним кольором. Також, він розуміє, що - це не код Python, і підсвічує його іншим кольором. Ця властивість називається синтаксичним підсвічуванням.

Номер слайду 4

Спробуємо ввести в hello_world.py змінну. Додайте новий рядок на початку файлу та трохи змініть другий: Якщо ви запустите цю програму, то побачите точнісінько той самий вигляд, що і в попередній версії: Інтерпретатор Python обробляє перший рядок та пов’язує змінну message з текстом Hello World!!! ;Коли доходить до другого рядка, то виводить значення, пов’язане з message на екран

Номер слайду 5

Навіщо ж потрібні змінні?Змінні – це етикетки. Уявіть, що змінна, це етикетка, яку можна наклеїти на ту чи іншу шухлядку, в якій зберігається значення.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Кожен програміст помиляється. Більшість – щодня. Хороші програмісти можуть спричинити появу помилок у програмі. Але вони також знають як ефективно реагувати на них. Розгляньмо одну помилку, яка, ймовірно, почне з’являтись від початку вашої роботи, - і подивимось, як можна її виправити: Коли в програмі є помилка, інтерпретатор Python намагається зрозуміти у чому проблема. Трейсбек – це запис того, де в програмі інтерпретатор зіткнувся з проблемою, виконуючи ваш код. Коли програма на працює інтерпретатор видає трейсбек. Як прочитати трейсбек: Повідомляє, що помилка трапилась в рядку 2 файла hello_world.py Сам текст в рядку 2, який містить проблемуІнтерпретатор знайшов помилку в імені (Name. Error), і повідомляє, що змінну mesage не визначено. Python не впізнає ім’я змінної.

Номер слайду 8

Домашнє завдання: Завдання 1: Просте повідомлення. Запишіть у змінну повідомлення, а тоді виведіть його на екран. Завдання 2: Прості повідомлення. Запишіть у змінну повідомлення і виведіть його на екран. Тоді поміняйте значення змінної на інше повідомлення і виведіть тепер нове.

pptx
Додано
20 квітня 2023
Переглядів
555
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку