Презентація “Мова – великий Божий дар для взаємного спілкування”

Про матеріал
До Дня української писемності та мови. Дана презентація на допомогу класному керівнику чи вихователю. Використані висловлювання та вірші про мову видатних особистостей нашої держави.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Клуб старшокласників «Сучасність»“Мова – великий Божий дар для взаємного спілкування”

Номер слайду 2

9 листопада – День української писемності та мови “Мова – то серце народу: гине мова, гине і народ, Хто цурається своєї рідної мови, той у саме серце ранить свій народ”

Номер слайду 3

Людина- найдосконаліше Боже творіння за подобою та образом Творця: « І сотворив Бог людину на свій образ;На Божий образ сотворив її;Чоловіком і жінкою створив їх» ( Бут. 1:27)

Номер слайду 4

«Яка користь людині, як світ цілий здобуде, а занапастить власну душу? Що може людина дативзамін за свою душу?» ( Мт.16:26 )« Син Чоловічий має прийти в славі Отця свого з ангелами своїми і тоді віддасть кожному згідно з його ділами ( Мт.16:27 )

Номер слайду 5

Єдиний скарб у тебе – рідна мова, Заклятий для сусіднього хижацтва. Вона твого життя міцна основа, Певніша над усі скарби й багатства. П. Куліш. Читайте до болю знайомі рядки,Вклоняйтеся кожному слову. Кров’ю кляніться нести у віки. Свою материнську МОВУ

Номер слайду 6

Поетичний вернісаж

Номер слайду 7

Учітеся, брати мої!Думайте, читайте,І чужому научайтесь, − Свого не цурайтесь: Бо хто матір забуває,Того Бог карає,Чужі люде цураються,В хату не пускають,Свої діти − як чужиї,І немає злому. На всій землі безконешній. Веселого дому. ( Т. Г. Шевченко )

Номер слайду 8

О мово моя !О місячне сяйво і спів солов’я,Півонії, мальви, жоржини!Моря брилі антів, це – мова моя,Це – мова моєї Вкраїни. Яка у ній сила – і кличе, й сія,Яка в ній мелодія лине. В натхнення хвилини! О мово моя,Душа голосна України!Ти - сурми на сонці, ти – стягів гаї,Ти – вибухів огненних повна. Це – матері мова. Я звуки твоїЛюблю, наче очі дитини…О мово вкраїнська! Хто любить її,Той любить мою Україну. В. Сосюра

Номер слайду 9

“Найбільше й найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духа, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподівання, розум, досвід, почування”. Панас Мирний

Номер слайду 10

Дякуємо за увагу!

pptx
Додано
10 листопада 2019
Переглядів
4643
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку