Презентація "Мови програмування"

Про матеріал
Презентація знайомить учнів 5 класу з поняттям мови програмування, її складовими та видами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мови програмування. Любінецька Алла Павлівна

Номер слайду 2

Пригадайте!На уроках української мови ви вивчали різні види речень. Пригадайте, будь ласка, якими є дані речення за метою висловлювання?Любінецька Алла Павлівна1. Сьогодні холодно. 2. Сьогодні холодно? Розповідне (передає повідомлення ). Питальне (передає запитання). Спонукальне (виражає спонукання до дії).3. Одягайся тепліше!

Номер слайду 3

Спонукальним називається речення, яке спонукає до дії. Наприклад: Виший серветку. Зачини вікно. Пограй у м’яч. Полий квіти. Посміхнись. Ви помітили, що ці речення схожі на команди, які слід виконати.

Номер слайду 4

Виконавець – об’єкт здатний виконати команди, що йому задані. Виконавцем команд може бути людина, тварина, робот, комп’ютер тощо. Учні на уроці — виконавці. Вони виконують команди вчителя: Подивіться на дошку. Увімкніть комп’ютер. Дайте відповідь на запитання.

Номер слайду 5

Дресирований собака — також виконавець. Він виконує ті команди, яким навчив його хазяїн. Лежати!Сидіти!Фас!

Номер слайду 6

Комп’ютер — теж виконавець. Він виконує команди, які ви йому подаєте. Запустити програму. Записати текст на диск. Згорнути вікно програми. Розгорнути вікно на весь екран. Завершити роботу програми.

Номер слайду 7

Для опису алгоритмів, що орієнтовані для виконання за допомогою комп’ютера, використовують спеціальну мову програмування. Алгоритм, записаний мовою програмування, називають програмою. Мова програмування – це система позначень для точного опису алгоритму, який потрібно виконати за допомогою комп’ютера.

Номер слайду 8

Матір'ю програмування вважають Аду Лавлейс, що створила в 1842 році найпершу значиму програму до аналітичної механічної машині Чарльза Беббіджа.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Практичне завдання1. Відкрийте вікно браузера та перейдіть за посиланням: blockly-demo.appspot.com (або відскануйте QR-код).2. На головній сторінці Блоклі оберіть середовище Code. Editor.

Номер слайду 15

3. У списку обрання мови середовища, оберіть українську мову.

Номер слайду 16

4. Складіть програму із блоків групи Текст, так само, як ви робили це в середовищі Скретч.

Номер слайду 17

5. Перейдіть на сторінку кожної із запропонованих мов програмування.

Номер слайду 18

6. Поекспериментуйте з іншими блоками і перевірте, як відображаються команди різними мовами.

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Заповнити таблицю {25 D89845-251 B-450 F-892 F-AD4 D11 AD2 FC3}№Назва мови програмування. Автор. Дата створення        

pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
960
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку