Презентація "Моя країна - Україна"

Про матеріал
У презентації "Моя країна - Україна" дібрані матеріали про цікаві місця м. Суми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Мета. Формувати уявлення дітей про визначні місця України. Знайомити з підприємствами та продукцією, яку на них виготовляють. Розвивати уміння спостерігати за навколишньою природою, милуватися її красою. Виховувати почуття поваги до людей праці. Подорожуємо по рідному краю

Номер слайду 4

Україна адміністративно розділена на 24 області, Автономну республіку Крим, міста Київ і Севастополь. На території країни налічуються 448 міст, 897 селищ міського типу і більше ніж 28 тис. сільських населених пунктів.

Номер слайду 5

Подорожуємо по рідному краю. Суми – місто на р. Псел і р. Торба. За легендою, біля річки були знайдені три мисливські торби (сумки), звідси походить назва річки і міста. Засноване в 1652р. Білоцерківськими переселенцями на чолі з отаманом Герасимом Кондратьєвим. Вони зводять фортецю для захисту південних кордонів Московської Русі від нападів татар. З грудня 1708р. по лютий 1709р. у Сумах розташовувалася ставка Петра I. За доблесть, виявлену у боротьбі зі шведами, сумчани отримали торгові привілеї, і Суми стали великим торговим центром.

Номер слайду 6

Герб м. Суми

Номер слайду 7

Біля легендарної “сумки”

Номер слайду 8

На фарфоровому заводі

Номер слайду 9

Підприємство започатковано 1964 року, з 1992 року орендне підприємство, з 1994 р. - ЗАТ. 1044 працівники. Виробляючи 150 найменувань фарфорової продукції, АТЗТ «Сумський фарфоровий завод» спеціалізується на випуску наступної продукції: * чашки чайні з блюдцями; * чашки кавові з блюдцями; * кавові сервізи; * тарілки дрібні і глибокі, тощо.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Вироби фарфорового заводу

Номер слайду 13

Теперішній майдан Незалежності розташований в історичному серці Сум — на місці колишньої Сумської фортеці. Однак старовину на майдані репрезентує фактично лише комплекс Свято-Воскресенського собору, що складається з першої сумської кам'яниці — власне Воскресенської церкви, зведеної в 1702 році на сімейні кошти Андрія Кондратьєва, та дзвіниці (1906).

Номер слайду 14

Свято-Воскресенський собор

Номер слайду 15

Візитною карткою міста є розташована поруч альтанка (1905). За легендою, побудована міщанином І. Лещинським на місці невдалого пошуку нафти. На цій площі знаходиться і Художній музей ім. Н. Х. Онацького з хорошою колекцією українського, російського і зарубіжного мистецтва.

Номер слайду 16

Альтанка

pptx
Додано
2 січня 2022
Переглядів
317
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку