Презентація "Моя Україна"

Про матеріал
Мета заходу- закріпити знання учнів про Україну, її символи, традиції, впроваджувати елементи естетичного виховання, культури спілкування; розвивати українське мовлення учнів, уміння приймати рішення в нестандартних ситуаціях, колективну творчість і комунікативні здібності; виховувати любов і повагу до своєї Батьківщини - України, її символів, традицій, обрядів, почуття глибокої поваги до предків, своїх рідних і близьких, уміння самоорганізовуватись, вміння працювати командою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Моя Україна

Номер слайду 2

Вишита колоссям і калиною,Вигойдана співом солов’я,Зветься величаво - Україною,Моя найкраща в світі сторона. Чарівна, неповторна, Україно!Для мене в цілім світі ти - одна.І рідна, й мила, дорога, єдина. Земле зачарована моя. Українські Карпати

Номер слайду 3

Тунель кохання, Клевань. Україна в давній славі, В козацьких пригодах,На заквітчаних левадах,В рідних синіх водах. Україна в тих долинахІ високих горах,На степах буйних, широких. У гаях, у борах. Україна в білих селах,У густих садочках,У хрещатому барвінку,У синіх квіточках.

Номер слайду 4

Демереджі, Крим. Україна на яворах. Пташкою співає;На стрілецькії могили. Голову схиляє. Україна в рідній мовіІ в пісні прекрасній, -Україна в рідній школі,В майбутності ясній.

Номер слайду 5

Національний парк «Бузький Гард», р. Південний Буг. Україна в чистих хатах,І в сільській церковці, -У дитячому серденьку,В розумній головці,Україна в ясних зорях,В сонці, що над нами, -І в очах добрячих, ясних. Рідненької мами. Люблю тебе, Вітчизно,мила Україно,Бо щастя житити мені дала. Для мене ти однаі рідна, і єдина,Я все зроблю,щоб ти завжди цвіла.

Номер слайду 6

Улу-Узень, Крим

Номер слайду 7

1 РАУНД«Розминка»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 8

Український вінок

Номер слайду 9

2 РАУНД«Вправний перекладач»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 10

1. Безопасное лезвие 2. Прыгает высоко3. Ошибочный взгляд4. Действующий закон5. Медленный шагбезпечне лезострибає високохибний поглядчинний законповільний крок Перекласти на українську мову фрази :

Номер слайду 11

3 РАУНД«Юний географ»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 12

Яка область України зафарбована в зелений колір : А)Чернігівська. Б)Полтавська В)Миколаївська Г)Закарпатська. А)Донецька. Б)Київська. В)Тернопільська. Г)Харківська

Номер слайду 13

Номер слайду 14

4 РАУНД«У рідному краї й серце співає»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 15

Розшифруйте пісню : Чого хотів милий, чорнобривий?Де стоять два дубки? Хто в’ється за Галею? Куди запрошувала дівчина хлопця в понеділок? Що робить ставок там, де колишуться віти? Хто стояв під вишнею, під черешнею? Що робили жінки на товчку, на базарі? 8. Що потрібно робити хлопцям, розпрігши коні? 9. Чорні очка схожі на що? 10. Куди не треба ходити Грицю? (вареничків)(на горі)(Іванко)(по барвінок)(спить)(старий з молодою)(чоловіків продавали)(лягати спочивати)(на терен)(на вечорниці)

Номер слайду 16

5 РАУНД«Народна мудрість»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 17

6 РАУНД«Народна мудрість»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 18

Спростуйте чи підтвердіть факт : Чи вірите ви, що Ліна Костенко проживає в Росії? 2. Чи правда, що Віктор Ющенко – третій президент України ? 3. Чи вірите ви, що брати Кличко в дитинстві навчались в математичному колегіумі? 4. Чи вірите ви, що Яна Клочкова – це псевдонім? 5. Чи вірите ви, що Петро Порошенко народився у Вашингтоні ?6. Чи вірите ви, що Леонід Каденюк перший космонавт України? 7. Чи вірите ви, що Олег Скрипка є організатором фестивалю «Країна мрій»? 8. Чи вірите ви, що Андрій Шевченко володар золотого м’яча? 9. Чи вірите ви, що Т. Г. Шевченко навчався у Петербурзі?10. Чи вірите ви, що Олександр Усик закінчив кар’єру боксера? (ні)(так)(ні)(ні)(ні)(так)(так)(так)(так)(ні)

Номер слайду 19

7 РАУНД«Жартівлива скринька»style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 20

Витягніть зі скриньки номера і відповідайте на запитання:1. До якого імені  потрібно додати одну літеру, щоб дістати назву крупи? 2. Як з буряка можна зробити бурю? 3. З чого починається день ? 4. Що стоїть між небом і землею? 5. Якого каміння немає в морі? 6. Яка рослина убиває звіра? 7. Як написати одним словом “мати, батько, син, дочка”? 8. Чого багато має болото, менше – море і зовсім не має річка? (М+Анна)(Відкинути звук к)(Зі звука д)(Звук і)(Сухого)(Звіробій)(Сім’я)(Звука о)

Номер слайду 21

Українські Карпати. Підведення підсумків

pptx
Додано
25 березня 2019
Переглядів
566
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку