Презентація " МУЗИЧНО-ДИДАКТИЧНА Гра «Крамниця музичних інструментів» для дітей середнього та старшого дошкільного віку "

Про матеріал

МУЗИЧНО-ДИДАКТИЧНА Гра «Крамниця музичних інструментів» для дітей середнього та старшого дошкільного віку.

В житті кожної дитини, починаючи з раннього віку з`являються потреби.

Вони пов`язані з продуктами харчування, іграшками та ін. Дитина в такому

віці ще не може задовольнити свої потреби, тому в цей період життя допома-

гають їм батьки. Вже у старшому дошкільному віці є поняття, такі як пра-

ця, гроші, потреби. У вихованні дітей їх можна використовувати за допомо-

гою різноманітних ігор , казок , щоб було більш цікавіше.

Саме тому я пропоную таку гру «Крамниця музичних інструментів», в

якій розвивається любов до праці, розвиваються музичні та творчі здібності.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

МУЗИЧНО-ДИДАКТИЧНА Гра «Крамниця музичних інструментів»для дітей середнього та старшого дошкільного віку. Муз. керівник: Пачковський В. В.

Номер слайду 2

В житті кожної дитини, починаючи з раннього віку з`являються потреби. Вони пов`язані з продуктами харчування, іграшками та ін. Дитина в такомувіці ще не може задовольнити свої потреби, тому в цей період життя допома-гають їм батьки. Вже у старшому дошкільному віці є поняття, такі як пра-ця, гроші, потреби. У вихованні дітей їх можна використовувати за допомо-гою різноманітних ігор , казок , щоб було більш цікавіше. Саме тому я пропоную таку гру «Крамниця музичних інструментів», вякій розвивається любов до праці, розвиваються музичні та творчі здібності.

Номер слайду 3

Мета: розвивати творчі здібності дітей засоба-ми музичної діяльності, виховувати інтерес до еле-ментарного музикування, бажання імпровізувати . А також ознайомити з різними видами потреб лю-дини виховувати бережливе ставлення до результа-тів праці дорослих . Дати поняття про професії по-в’язані з наданням послуг . Вибирати товари у кра-мниці.

Номер слайду 4

Атрибути: музичні інструменти (бубон, дзвіночок , барабан, бандура , скрипка, металофон , фортепіано , навчальні книги зошити для нот , ноутбук , мультимедія , аудио та відео записи та інші).

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хід гри. Музичний керівник: (дзвонить у дзвіночок)«Ділі-дінь, ділі-дінь,Відкриваймо магазин!»Щоб отримати іграшку, потрібно заграти пісеньку. Зараз, діти, прослухайте уважно мелодію, та здогадайтесь, до якого інструменту підходить ця музика.(Звучить «Марш», в якому чітко прослуховується звук барабану)Діти відповідають: Це марш, підходить для барабану. Музичний керівник: Молодці, вгадали. Хто купує барабан,І влаштує там-та-рам. Треба паличкою стукати,Марш веселенький грати!Хто барабан обирає?Той пісеньку заграє?Бажаюча дитина купує інструмент і вибиває ритм маршу.

Номер слайду 7

Музичний керівник: А зараз ми всі разом пограємо в гру. Називається вона «Ритмічне ехо». Наш покупець-барабанщик придумує ритмічний малюнок, а ми всі разом повторимо оплесками в долоньки. Ну все,починаємо! ( Гра може повторюватись декілька разів. Після гри покупець-барабанщик сідає на стільчик.)

Номер слайду 8

Музичний керівник: Діти, в нас на полицях ще багато інструментів залишилося. Давайте будемо загадки відгадувати,І музичні інстру-менти пригадувати. Вони, як квіти називаються, Чудовим дзвоном заливаються. (Дзвіночки)Діти відповідають: дзвіночки. Музичний керівник: Хто дзвіночок обирає? Хто мелодію заграє?Бажаюча дитина купує інструмент, грає мелодію і каже: «Я дзвіночок обираю і з собою забираю». Потім сідає на лаву покупців.

Номер слайду 9

Музичний керівник: Ще загадку відгадайте, Інструмент ви пригадайте. Барабан йому за брата,В танці любить він кружляти: Відбиває ритм, дзвенитьІ красиво бубонить. (Бубон)Діти відповідають: Бубон. Музичний керівник: Бубонець хто обирає? Хто мелодію заграє?Бажаюча дитина бере інструмент, грає мелодію і каже: «Бубонець я обираю і з собою забираю». Потім сідає на лавку.

Номер слайду 10

Музичний керівник: Є у мене інструмент,Декілька струн він має . Хто їїї придбає , Гарну пісню заспіває . ( Гітара )Діти відповідають: Гітара. Музичний керівник: Гітару обирай, Веселу пісню заграй!Бажаюча дитина купує інструмент, каже: «Балалайку обираю і з собою забираю . ( Та сідає на лаву покупців . )

Номер слайду 11

Музичний керівник: Інструментів ще багато. Треба нам на них пограти.Їх швиденько розбирайте , І всі разом починайте грати.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Якщо залишаються діти без інструментів, вони разом з усіма виконуютьтанцювальні рухи (кружляння, пружинка, хлопки та інші), тобто складають танок.

Номер слайду 14

Музичний керівник: Ділі-дінь, ділі-дінь,Разом з дітьми: Закриваймо магазин!

Номер слайду 15

Дякую за увагу !

pptx
Додано
12 квітня 2018
Переглядів
3408
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку