Презентація на тему "Багатоклітинні організми. Тканини тварин"

Про матеріал
Презентація з теми "Багатоклітинні організми. Тканини тварин" допоможе учням пригадати особливості переходу рослин та тварин до багатоклітинності, а також ознайомитися з тканинами тварин, з їх схематичним зображенням та виглядом в об'єктиві світлового мікроскопу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Багатоклітинні організми

Номер слайду 2

Багатоклітинні організми без справжніх тканин. Перехід від одноклітинності до багатоклітинності: Припускають, що багатоклітинні тварини походять від колоніальних найпростіших, подібних до вольвокса. При поділі клітини такого організму не розходяться, а злипаються. Контакти між клітинами здійснюються через пори - отвори в клітинній оболонці, якими вони з'єднуються між собою.

Номер слайду 3

Губки - тип найпримітивніших багатоклітинних тварин. Губки - найпростіші з усіх багатоклітинних тварин. Для них характерний клітинний рівень організації. У тілі губок немає ні тканин, ні органів. Є лише спеціалізовані групи клітин, що виконують ту чи іншу життєву функцію.

Номер слайду 4

Чому Губки не м’які на дотик?Чому губки тварини?

Номер слайду 5

Водорості – рослини без справжніх тканин. Тіло водоростей складається з талому. Тало́м або слань — це вегетативне тіло водоростей, грибів, лишайників, а також деяких мохів. Хоча формою талом може нагадувати вегетативні органи судинних рослин, проте його клітини не утворюють тканин.

Номер слайду 6

Ульва – пластинчаста зелена водорость

Номер слайду 7

Улотрікс – нитчаста зелена водорость

Номер слайду 8

Чому водорості - рослини

Номер слайду 9

Які багатоклітинні еукаріотичні організми не мають справжніх тканин

Номер слайду 10

Багатоклітинні організми зі справжніми тканинами. Вважають, що першими багатоклітинними тваринами, у яких з'являються тканини, були кишковопорожнинні. До них належать гідроїдні, сцифоїдні та коралові поліпи.

Номер слайду 11

Перевір себе1. Стовбурові клітини на відміну від інших здатні:самовідновлюватися;диференціюватися;самовідновлюватися і диференціюватися.2. Справжні тканини характерні для:комара малярійного і малярійного плазмодія;медузи аурелії і дощового черв’яка;амеби протей і павука сріблянки;губки скляної і кальмара.

Номер слайду 12

3. Тришаровими тваринами є: молюски і кишковопорожнинні;хордові і членистоногі;губки і круглі черви;кишковопорожнинні і плоскі черви.4. Примітивні тканини є у:зелених водоростей;діатомових водоростей;бурих водоростей;золотистих водоростей.

Номер слайду 13

5. Репаративна регенерація - це:здійснюється постійно в здоровому організмі;здійснюється унаслідок ушкодження;здійснюється в певні періоди онтогенезу.

Номер слайду 14

Епітеліальна тканина

Номер слайду 15

Епітеліальна тканина, схематичне зображення

Номер слайду 16

Сполучна тканина

Номер слайду 17

Пухка сполучна тканина підшкірної клітковини кролика1 - пучки коллагеновых волокон, 2 -эластические волокна 3 - фибробласты, 4 - эктоплазма фибробластов, 5 - эндоплазма фиоробластов, 6 - ядро фибробласта, 7 - гистиоциты. Сполучна тканина, схематичне зображення

Номер слайду 18

М’язова тканина

Номер слайду 19

М’язова тканина, схематичне зображення

Номер слайду 20

Нервова тканина

Номер слайду 21

Нервова тканина, схематичне зображення

pptx
Додано
28 вересня 2019
Переглядів
9068
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку