Презентація на тему: "Боротьба з мікологічними захворюваннями. "

Про матеріал
Презентація на тему: "Боротьба з мікологічними захворюваннями. " Мета: Ознайомити учнів з мікологічними захворюваннями людини та їхньою профілактикою. 11 клас профільний К.Задорожний
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Боротьба з мікологічними захворюваннями

Номер слайду 2

Згадаємо. Гриби царство еукаріотичних безхлорофільних гетеротрофних організмів, які живляться переважно осмотрофно, і більшість з яких здатні розмножуватись за допомогою спор.

Номер слайду 3

Особливості паразитичних грибів1. Збудниками небезпечних хвороб людини можуть бути гриби-паразити. 2. Більшість грибів — аеробні організми.3. Деякі здобувають енергію внаслідок бродіння – дріжджі.

Номер слайду 4

4. Тіло гриба (міцелій) може складатися як з однієї, сильно розгалуженої клітини, такі з багатьох.5. Розмножуються гриби статевим, нестатевим або вегетативним способами.

Номер слайду 5

Паразитичні гриби можуть оселятися в будь-яких ділянках тіла людини:1. На поверхні шкіри. 2. У ротовій порожнині.3. У шлунково - кишковому тракті. 4. У статевих органах.

Номер слайду 6

Мікози - захворювання людини, збудниками яких є паразитичні гриби

Номер слайду 7

За місцем ураження розрізняють: 1. Дерматомікози (уражають шкіру) 2. Мікози внутрішніх органів (уражають органи всередині тіла).

Номер слайду 8

Гриби, які є причиною захворювань людини1. Парша -паразитують на поверхні тіла людини, уражаючи її шкіру та її похідні (волосся, нігті). Гриб трихофітон Шонляйна.

Номер слайду 9

2. Стригучий лишай - гриби з роду Трихофітон уражають волосся, нігті і шкіру. Це захворювання здатне уражати всі ділянки тіла.

Номер слайду 10

3. Мікроспорія - контактів із тваринами діти можуть заражатися грибом мікроспорум собачий.

Номер слайду 11

4. Молочниця ротової порожнини - є паразитичний гриб Candida albicans, який є збудником молочниці ротової порожнини в дітей (пліснявки) і піхви в жінок.

Номер слайду 12

5. Мікотоксикози-це отруєння, які виникають під впливом мікотоксинів - отруйних сполук, що виробляються грибами. Часто такі отруєння можуть виникати як результат споживання продуктів, уражених пліснявою.

Номер слайду 13

6. Ріжки пурпурові- є суттєвою загрозою для людини. Цей гриб уражає злакові культури. Його склероції містять велику кількість алкалоїдів (ерготамін, ергостерин), які потрапляють у борошно під час помолу. Наслідки отруєння - ураження нервової системи, галюцинації, судоми, гангрена кінцівок.

Номер слайду 14

Способи боротьби з паразитичними грибами1. Гарний стан імунної системи.2. Здоровий спосіб життя.3. Лікують грибкові інфекції спеціальнимиантигрибковими препаратами та антибіотиками.4. В процесі лікування доводиться застосовувати ті препарати, які діють у внутрішньому середовищі організму.

Номер слайду 15

Запитання та завдання 1. Складіть перелік заходів, які дозволять суттєво знизити ризик захворювання мікологічними інфекціями. 2. У яких умовах грибкові інфекції можуть стати дуже небезпечними для людини?

Номер слайду 16

Домашнє завдання§ 65 Боротьба з мікологічними захворюваннями.11 клас профільний. К. Задорожний

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. коверко ірина
    Як завжди, супер! Дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Тихончук Олександр Васильович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
17 січня 2020
Переглядів
6092
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку