Презентація на тему: "Будова атмосфери"

Про матеріал
Дана презентація може використовуватись як альтернатива до інших. В ній подані основні поняття та схема будови атмосфери.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Атмосфера та її будова. ВЛАСТИВОСТІ ПОВІТРЯ В ТРОПОСФЕРІ

Номер слайду 2

Причиною цього є повітряна оболонка Землі — атмосфера

Номер слайду 3

Атмосфера —повітряна оболонка Землі, пов'язана з нею силою тяжіння і тому бере участь у її добовому і річному русі. Це верхня, найлегша, найбільш рухлива, найтовстіша (1000 км) і найменш щільна з усіх оболонок нашої Землі.

Номер слайду 4

Якісний склад повітря. Крім основних газів, у повітрі є домішки: водяна пара, дим, сажа, пил та інші речовини. Їх кількість збільшується після виверження вулканів, лісових пожеж, пилових бур, викидів шкідливих речовин з димарів заводів і фабрик, теплових електростанцій, автомобілів.

Номер слайду 5

Будова атмосфери

Номер слайду 6

Будова атмосфери

Номер слайду 7

Будова атмосфери

Номер слайду 8

Будова атмосфери3 шар. Мезосфера (середній)Знаходиться на висоті 50-80кмt = -90 Повітря розряджене та не поглинає сонячне тепло та не розсіює світло

Номер слайду 9

Висновки. Атмосфера — повітряна оболонка Землі, що пов'язана з нею силою тяжіння і бере участь у її добовому та річному обертанні. Атмосфера має шарувату будову: тропосфера, стратосфера, верхні шари атмосфери. Кожний шар відрізняється один від одного щільністю повітря, вмістом водяної пари, температурою. Атмосферне повітря — суміш багатьох газів. Основні з них — азот і кисень. Атмосферне повітря — найважливіша частина навколишнього середовища. Його слід оберігати від забруднення.

Номер слайду 10

Перевірка знань !Від ультрафіолетової радіації живі організми оберігає... (озоновий шар). Найбільша частка атмосферного повітря припадає на газ... (азот). Нижній шар атмосфери називають... (тропосферою). Озоновий шар лежить у... (стратосфері). Найпотужнішим шар тропосфера є на... (екваторі). У тропосфері температура з висотою... (знижується).

pptx
Додав(-ла)
Уткін Андрій
Додано
15 квітня 2020
Переглядів
3091
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку