Презентація на тему: ДЕНЬ ЄДНАННЯ (1-5 класи)

Про матеріал

День єднання 2023 року: особливості, привітання 16 лютого в Україні святкують особливе свято — День єднання. Акцію створив президент Володимир Зеленський 2022 року. Головна мета цього дня — показати єдність українського народу на тлі військової загрози.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДЕНЬ ЄДНАННЯ

Номер слайду 2

КРАЇНА МОЯ — УКРАЇНАМої нескінченні дороги. Сплелися, мов доля моя,Я знову вернув до порога,Де батьківська рідна земля. Країно моя — Україно,Ще пращурів пам ять жива,Знайома тут кожна стежина,І сонце мене зігріва. Хай пісня твоя, Україно,Злітає, як птах у блакить,А мова твоя солов їна. У кожній оселі звучить. Піду у садочок вишневий,Послухаю спів солов я,Там ранок зустріну рожевий,Тобі я вклонюся, земля. Ф. Пантов.

Номер слайду 3

Відповідно, 14 лютого 2022 року, з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, Президент України Володимир Зеленський видав Указ, згідно з яким 16 лютого 2022 року визначене Днем єднання в Україні. Про це він повідомив у відеозверненні до українців у понеділок, 14 лютого 2022 року. «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність»День єднання вперше був запроваджений в Україні у 2022 році відповідно до указу президента Володимира Зеленського на тлі ескалації напруги на російсько-українському кордоні.Ідея Дня єднання виникла на початку лютого 2022 року, коли з'явилася інформація про те, що саме 16 лютого Росія може здійснити повномасштабне вторгнення в Україну.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки. Відповідно до Указу, в цей день будуть підняті Державні Прапори України на будинках і спорудах у всіх населених пунктах, о 10:00 буде виконано Державний Гімн України та проведено закордонними дипломатичними установами України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Загадкипро УКРАЇНУ

Номер слайду 9

На ріднім полі шепчуть колоски,Я рад би знати тихі їх думки. Я слухав, чув, як кожна колосина. Шептала тихо слово:   (Україна)У світі одна – всім потрібна вона.    (Батьківщина)Ми родились у долині,У білесенькій хатині,Коло вишень і калини. За хатиною садокІ зелений моріжок,Там багато є квіток. Під горбом ставочок сяє,Різна рибонька гуляє,Качка з дітьми пропливає. Як же зветься гарний край,Де за ставом степ і гай. Пишно квітнуть, наче рай? (Україна)     У вінку зеленолистім,У червоному намисті,Видивляється у воду. На свою хорошу вроду. (Калина)

Номер слайду 10

На землі великій є одна країна: Гарна, неповторна, красна, як калина.І живуть тут люди добрі, працьовитіІ скажу, до речі, ще й талановиті. Землю засівають і пісні співають,На бандурі грають і вірші складають. Про ліси і гори, і про синє море,Про людей і квіти, то скажіть же, діти,Що це за країна? …( Наша славна Україна!)Сплелися у коло. Усі квіточки з поля. Барвисті, душисті,В стрічках шовковистих.І кличе в танок. Український… (Вінок)Говорить доріжка —Два вишитих кінця:«Умий своє личко,Щоб грязюка зійшла,Щоб мене не забруднити,Треба вчасно лице мити». (Рушник)

Номер слайду 11

Знак держави головний –всяк його повинен знати. Воля, слава, сила в нім. –Тож спробуй відгадати. (Герб)Коли звучить він – всі встають,до серця руку прикладають,і вголос, й подумки співають,і Україну прославляють (Гімн)В мене є великий хист: Я співаю, як артист. Спів той радісний усюди. Дуже люблять слухать люди. (Соловей)

Номер слайду 12

pptx
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
764
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку