Сценарний план до відео репортажу «Краса у кожній миті життя».

Про матеріал
9 вересня Міжнародний день краси. Сценарний план підійде для проведення заходу при дистанційному навчанні та навчання офлайн Мета: виховувати та розвивати вміння бачити красу у всіх її проявах. Розповісти про красу природи, почуттів, справжню красу української жінки; розвивати творче мислення, креативний підхід до справи, ініціативу
Перегляд файлу

Підготувала педагог – організатор

Товстівської філії Вільшанського ЗЗСО

Новак Оксана Вікторівна

 

9 вересня Міжнародний день краси

Сценарний план до відео репортажу

«Краса у кожній миті життя».

 

Мета: виховувати та  розвивати вміння бачити красу у всіх її проявах. Розповісти про красу природи, почуттів, справжню красу української жінки; розвивати творче мислення,  креативний підхід до справи, ініціативу.

Відео монтується у вигляді випуску новин.

Епізод 1.

Ведучий

Сьогодні випуск «Школа ТВ» присвячений Міжнародному дню краси

Краса врятує світ. Так говорять уже багато років. Намагаючись звеличити красу життя, люди не тільки почали писати вірші і музику, а й придумали спеціальне свято — Міжнародний день краси. Його відзначають 9 вересня.

Ініціатива святкування дня краси виходила від членів Міжнародного комітету естетики і косметології СИДЕСКО.

Сьогодні це найбільш авторитетна організація у світі косметології. Вона була створена в 1946 році в Брюсселі. До складу СИДЕСКО входять кращі косметологи з різних країн.

У цей день у світі особливо вітається все гарне, прекрасне, те, що приносить естетичне і моральне задоволення.

Це свято також є відмінним приводом забути про війни та інші проблеми, які людина створила за час свого існування.

Ви — прекрасні! Це не просто гарні слова. В кожній людині є щось прекрасне: очі, руки, волосся, голос, душа, мрія... А тому 9 вересня — це ваш день.

Від душі зичимо всім  – чоловікам і жінкам, хлопцям і дівчатам щодня – і в будні, і в свята, почувати себе гарними і щасливими, адже це - найголовніше!

 

Епізод 2

Репортаж - опитування

Репортер

Сьогодні ми вирішили дізнатися про те, що таке краса у звичайних людей, це перехожі на вулицях нашого села, близькі люди, друзі, вчителі.  Наше опитування складається лише  з кількох простих запитань:

- Що для Вас означає слово краса?

- У чому (кому ) Ви бачите красу?

- Якою повинна бути «справжня краса»?

- Чи існує краса, як поняття?

- Який ваш ідеал краси?

 

Епізод 3

Відео  ряд  «Краса навколо нас»

 

Епізод 4

Підсумок.

Ведучий

Нерідко можна почути фразу про те, що краса врятує світ і про те, наскільки вона важлива в сучасному житті людини. Що ж, з цим цілком можна погодитися, я теж думаю, що краса в житті людини надзвичайно важлива. В той же час, наше опитування показало, що розуміння краси і уявлення про неї однієї людини завжди  відрізнятися від того, як красу розуміють і оцінюють інші. Це дійсно досить складна категорія, розуміння якої може істотно відрізнятися від людини до людини. Тому наш ефір хочу завершити словами видатного Оскара Уайльда «У краси смислів стільки ж, скільки у людини настроїв. Краса – це символ символів. Краса відкриває нам все, оскільки не виражає нічого.»

Дякуємо за увагу! З вами були «Школа ТВ».

docx
Додав(-ла)
Новак Оксана
Додано
16 лютого 2023
Переглядів
269
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку