Презентація на тему "Держава Феодоро в Криму" 7клас

Про матеріал

Дану презентацію можна використати як візуальне джерело для уроку з історії України у 7класі . Для крашого засвоєння матеріалу по темі "Держава Феодоро в Криму"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здогадайтесь, яку назву матиме тема уроку?

Номер слайду 2

Тема. Держава Феодоро в Криму. Утворення Кримського ханства.

Номер слайду 3

Оціночна картка 1.Робота з візуальним джерелом 2.Робота з історичним джерелом 3.Аналіз історичної особи 4.Робота в групі 5.Відповідь на проблемне питання 6.Підсумок

Номер слайду 4

Робота з візуальним джерелом «Чиста дошка» 1. Як називалось християнське князівство в Криму? 2.Коли виникло князівство Феодоро? 3..Яку назву мала столиця Феодоро? 4.Яку релігію сповідували жителі Мангупа? 5.Скільки гектарів охоплювали мангупські укріплення? 6.В якому столітті в Криму з’явилися монголо – татари? 7.За правління якого князя князівство Феодоро сягнуло свого найвищого розвитку? 8.Який народ 1475р. висадився та пішов війною на князівство Феодоро? 9.Як туркам вдалося захопити місто? 10.Що було утворено на землях Феодоро?

Номер слайду 5

Проблемне питання Чому населення Феодоро сповідувало християнську релігію, а Кримського ханства – переважно мусульманську?

Номер слайду 6

Робота з історичним документом З хроніки поляка Стрийковського «……Татари перекопські, роди Баринів і Ширінів надіслали до Казимира, великого князя литовського, прохання дати їм на царство Хаджі – Гірея, який на той час проживав у Литві, де він володів для прогодування містом по милості панів литовських. Тому Казимир у призначений день у Вільні, в приготованому замку звів з литовськими панами того Хаджі – Гірея на царство татарське і послав його в Перекопську орду з маршалом Радзивілом, який сміливо посадив його там» Запитання Яку роль відіграло Велике князівство Литовське у справі утвореня Кримського ханства?

Номер слайду 7

Учні слухають розповідь та використовуючи пам’ятку для характеристики історичної особи , складають історичний портрет. Пам’ятка 1. Де і коли він народився? 2. Де і в яких умовах жив, зростав, виховувався? 3. Особисті якості й риси характеру. 4. Діяльність історичного діяча. 5. За що людство пам'ятає цю людину?

Номер слайду 8

Літописець - доповідач Хаджі - Гірей

Номер слайду 9

Робота в групах 1-а. Кримське суспільство. 2-а. Встановлення Османської залежності в Криму.

Номер слайду 10

Відповідь на проблемне питання Чому населення Феодоро сповідувало християнську релігію, а Кримського ханства – переважно мусульманську?

Номер слайду 11

«Мікрофон» Сьогодні на уроці я навчився(дізнався) ( дізналась)……….

Номер слайду 12

Домашнє завдання Параграф 23 Напишіть історичний твір на тему « Внесок народів середньовічного Криму в загальну скарбницю культури сучасної України»

ppt
Додано
30 вересня 2018
Переглядів
6193
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку