Презентація на тему: "Друге Болгарське Царство"

Про матеріал

Показати історичний розвиток Болгарії, зокрема розкрити утворення Другого Болгарського царства. Показати політичне життя Другого Болгарського Царства.

¨Імператор Василій II, прозваний «Болгароктонос» — Болгаробійця — вщент розбив Перше Болгарське царство, і від початку XI ст. Болгарія являла собою лише візантійську провінцію.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Утворення Другого Болгарського царства. Урок № 4Іванченко Н. П.

Номер слайду 2

Друге Болгарське царство (1187-1396) Імператор Василій II, прозваний «Болгароктонос» — Болгаробійця — вщент розбив Перше Болгарське царство, і від початку XI ст. Болгарія являла собою лише візантійську провінцію.Іванченко Н. П.

Номер слайду 3

Політичне життя Другого Болгарського царства. У 1186 р. в Болгарії спалахнуло повстання, Придунав'я проти Візантії. Воно увінчалося успіхом, поклавши початок Другому Болгарському царству на чолі з братами Петром (Калопетром) та Асенєм 2, які розташували свій царський двір у Тирново.Іванченко Н. П.

Номер слайду 4

Друге Болгарське царствоІмператор Ісаак II Ангел (1185-1195), попри перші успіхи, виявився скутим у діях через заколот одного зі своїх найкращих воєначальників і тому не зміг розгромити повстанців, посилених союзниками — тюркським племенем половців-куманів.Іванченко Н. П.

Номер слайду 5

Перемога болгар. Болгарам пощастило: в 1191 р. вони завдали грецькій армії жорстокої поразки і змогли заволодіти Сердікою (Софією). Неманя, зазнавши тяжкої поразки на р. Мораві, змушений був дійти з греками згоди.Іванченко Н. П.

Номер слайду 6

Міста - рубежі Белград, Равно, Ніш, Скоплє, Призрень, Круя та Алессіо стали порубіжними містами Візантійської імперії.Іванченко Н. П.

Номер слайду 7

Плани королів. З кінця XI ст. угорські королі були водночас і королями Хорватії, і цілком природно було очікувати, що вони намагатимуться поширити свій вплив на сусідні слов'янські землі на Півдні. Іванченко Н. П.

Номер слайду 8

Цар Асень ІІНовий болгарський цар, Іоанн (Іван) Асень II (1218-1241волів зберегти мирні відносини з латинянами, а франкські барони в Константинополі добре усвідомлювали впливову позицію болгарського царяІванченко Н. П.

Номер слайду 9

Отже, коли нікчемний латинський імператор Роберт помер, було розроблено план заручин його юного сина Балдуїна II (1228-1261) з дочкою болгарського царя. Асень II радо прийняв цю пропозицію, він мріяв стати регентом Константинополя.Іванченко Н. П.

Номер слайду 10

Після провалу хрестового походу Асень II спочив у мирі (1241 р.) як могутня постать, що осяяла неперевершеними здобутками болгарський трон і народ. Іванченко Н. П.

pptx
Додано
27 червня 2018
Переглядів
1835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку