Презентація на тему "Електронна пошта"

Про матеріал
Електронна пошта - це служба Інтернету, призначена для пересилання комп’ютерними мережами повідомлень (електронних листів) від деякого користувача одному або групі адресатів. Електронна пошта працює за клієнт-серверною технологією
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: «Електронна пошта»Принципи функціонування електронної пошти. ДЕРЖАВНИЙ ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД«ОДЕСЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ЛІЦЕЙ ТЕХНОЛОГІЙ ТА ДИЗАЙНУ»Виконала: майстер в/н. Стоянова Олена Миколаївнам. Одеса 2019

Номер слайду 2

Винахідник електронної пошти. Рей Томлінсон (Ray Tomlinson) офіційно визнаний розробником електронної пошти для мережі Інтернет. У 1968 році під егідою Міністерства оборони США в компанії Bolt Beranek and Newman (BBN) проходила робота по створенню секретного проекту - мережі ARPAnet, яка є попередником - чи зародком - Інтернету. Рей Томлінсон був рядовим комп'ютерним інженером в BBN і працював над проектом SNDMSG (від "send message") - програмою, яка дозволила б програмістам і дослідникам з BBN відправляти повідомлення один одному (передавати файли через мережу ARPAnet) для координації робіт. Його програма SNDMSG в 1971 році дозволяла обмінюватися поштою між різними комп‘ютерами.

Номер слайду 3

Електронна пошта(від англ. e-mail, electronic mail)Це служба Інтернету, призначена для пересилання комп’ютерними мережами повідомлень (електронних листів) від деякого користувача одному або групі адресатів. Електронна пошта працює за клієнт-серверною технологією.

Номер слайду 4

Як називають @ комерційне «ет» в інших країнах

Номер слайду 5

Адреса електронної поштової скриньки licey2019@gmail.comІм’я користувача. Доменне ім’я сервера. Кожна електронна поштова скринька має унікальну адресу. Адреса електронної поштової скриньки складається з імені користувача, під яким він зареєстрований на сервері електронної пошти, та доменного імені сервера. Наприклад, поштова адреса licey2019@gmail.com означає, що для користувача licey2019 створена поштова скринька на сервері з доменним іменем gmail.com.Ім’я користувача, під яким він зареєстрований на сервері електронної пошти, називають логіном (від англ. login – вхід до системи). В нашому прикладі licey2019 є логіном.

Номер слайду 6

Sea. Monkey. Поштові клієнти. Outlook Express. The Bat!Mozilla Thunderbird. Opera Mail

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Сайти веб-пошти(поштові сервери)FREEMAIL (https://freemail.ukr.net)Мета (https://webmail.meta.ua)Gmail (https://gmail.com)I.ua (https://www.i.ua)Yahoo (https://yahoo.com)Bigmir (https://bigmir.net)E-mail (https://e-mail.ua)

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Протоколи електронної пошти

Номер слайду 21

Відправка та отримання електронних листів. За неможливості доставки листа за вказаною поштовою адресою відправнику надсилається повідомлення про помилку під час пересилання. Якщо проблема пов’язана з неправильною адресою поштової скриньки можна відправити листа повторно, виправивши помилку. Якщо лист не доставлено через технічні проблеми, спроба відправити його повторно буде виконуватись автоматично поштовою службою через певні інтервали часу. Схема доставки електронних листів. Поштовий клієнт. Відправка листа (протокол SMTP)Передача листа іншому серверу. Отримання листа (протоколи POP3, IMAP) Поштовий клієнт

Номер слайду 22

Дати відповіді на питання:1. Що таке електронна пошта? Електронна пошта (або e-mail) – це служба Інтернет для обміну текстовими повідомленнями та прикріпленими до них файлами. 2. Що таке поштовий клієнт? Поштовий клієнт – це програма для роботи з електронною поштою, що призначена для одержання, написання, відправлення та зберігання повідомлень. 3. Які поштові клієнти Ви знаєте?Outlook; The BAT; Mozilla Thunderbird.

Номер слайду 23

Дати відповіді на питання:4. Що таке електронна скринька? це частина вільного дискового простору на сервері з конкретним ім'ям (адреса), де можна зберігати Поштові реквізити для користувачів Інтернету. Доступ до цієї області здійснюється за адресою, що надається абонентові, і паролем, який абонент вигадує сам.5. Яка будова електронної адреси? ім‘я_поштової_скриньки_користувача@доменне_ім‘я_поштового_сервера. Приклад, ivanа@gmail.com або svkovtun@ukr.net. NAME @ SERVER, де NAME — це ім'я користувача, зазвичай воно відповідає імені, вводиться у вікні запиту пароля доступу до електронного ящика. Слово SERVER — це назва поштового сервера, на якому зареєстрована ваша електронна адреса (там знаходяться всі адресовані Вам повідомлення). Знак <@> зазвичай називається "собакою" і служить для розділення імені користувача і назви поштового сервера.6. Які основні операції виконуються з електронною поштою?створення, відправлення, отримання, створення копії, створення прихованої копії, відповідь, відповідь всім, пересилання, видалення, друкування.

Номер слайду 24

Дати відповіді на питання:7. Які протоколи входять до електронної пошти? SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) — простий протокол передачі пошти, призначений для відправлення повідомлень. Відправлені користувачем повідомлення надходять на SMTP-сервер провайдера, який обробляє вихідну пошту. РОРЗ (Post Office Protocol) — протокол поштової служби, призначений для вхідних повідомлень. Згідно з цим протоколом поштові сервери одержують і зберігають електронні повідомлення у поштових скриньках. ІМАР (Internet Message Access Protocol) — протокол Інтернету для доступу до повідомлень — призначений для обробки вхідних повідомлень, що мають текстовий і HTML-формат. Підтримка HTML розширює можливості електронної пошти, забезпечуючи обробку мультимедійної інформації.8. Зазначте етикет електронного спілкування?1. Завжди вказуйте тему листа. Вона має якомога точніше відображати його зміст. 2. У самому листі намагайтеся дотримуватися теми. Пам'ятайте, що більшості людей щодня надходять десятки листів, тому викладайте свої думки стисло та зрозуміло. 3. Перевіряйте правопис — листи з помилками сприймаються як прояв неповаги та недбалості. 4. Не робіть повідомлення занадто довгими та уникайте великих абзаців. Абзаци рекомендується відокремлювати один від одного за допомогою вільного рядка. 5. Не відправляйте листи з вкладенням великого обсягу, не домовившись заздалегідь про це з одержувачем. 6. У відповіді включайте фрагменти тексту листа, на який відповідаєте. Але цитувати слід лише фрази, що безпосередньо стосуються вашої відповіді. 7. Використовуйте підпис, у якому вказується ваше ім'я та адреса електронної пошти. 8. Завжди будьте ввічливими.9. Наведіть алгоритм створення повідомлення? Заголовок повідомлення, Тема повідомлення, Текстова інформація, Вкладені файли, Підпис поштового повідомлення, Налагодження службової інформації.

Номер слайду 25

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. РЦПО Богодухівський
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика (рівень стандарту) 10 клас (Морзе Н.В., Вембер В.П., Кузьмінська О.Г.)
Додано
14 квітня 2019
Переглядів
8366
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку