Презентація на тему : "Енергія"

Про матеріал

Представляю презентацію з теми: "Енергія". Завдання розраховані на учнів 7 класу, які можуть виконати їх за 7-10 хвилин. Завдання передбають перевірку видів енергії, формул для їх знаходження, позначень та розмірностей вивчених фізичних величин.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізичний диктант з теми: «Енергія»Підготувала учитель фізики Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Ніколаєва Леся Дмитрівна

Номер слайду 2

Дайте відповіді на запитання. Фізична величина, яка характеризує здатність тіла виконувати роботу?Які ви знаєте види механічної енергії?Запишіть формулу для знаходження кінетичної енергії.

Номер слайду 3

Дайте відповіді на запитання. Що є мірою зміни енергії тіла?Від чого залежить потенціальна енергія?Яку енергію називають повною механічною енергією?

Номер слайду 4

Дайте відповіді на запитання. Запишіть формулу для знаходження потенціальної енергії. Запишіть приклади двох тіл, які мають кінетичну енергію. Запишіть формулу потенціальної енергії пружно деформованого тіла.

Номер слайду 5

Дайте відповіді на запитання. Запишіть одиницю вимірювання енергії. Від яких величин залежить кінетична енергія? Як залежить робота від енергії?

pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 36.Енергія. Потенціальна енергія тіла
Додано
11 березня 2018
Переглядів
1208
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку