Презентація на тему: Фізика-наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища

Про матеріал
Презентацію уроку на тему "Фізика - наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища" можна використовувати у 7-х класах при засвоєнні нових знань,для дистанційного навчання в ZOOM.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Фізика-наука про природу. Фізичні тіла та фізичні явища Мета: Сформувати початкові уявлення про фізику як основну природничу науку; показати її роль в нашому житті; Розглянути поняття: матерія, речовина, поле, фізичні тіла, фізичні явища

Номер слайду 2

Домашнє завдання§1 опрацювати, впр1(2,3,4)

Номер слайду 3

Ще в далеку давнину, у стародавні часи люди досліджували навколишній світ. До вивчення природи їх спонукали повсякденні потреби та допитливість Чому гуркочить грім, іде сніг, звідки з’являється блискавка, як з’явилася Земля, Сонце, Місяць? Знання про природу давали можливість рятуватись від холоду, спеки, хижаків та ворога, будувати собі дім, знаходити їжу. Завдяки знанням людина стала найсильнішою з усіх живих істот. Чому?

Номер слайду 4

Назвали знання про природу у стародавні часи філософією, в перекладі це слово означає «любов до знань, до мудрості». Зараз початкові відомості про природу ми називаємо природознавством. Чому, на вашу думку, природознавство почало розпадатися на окремі науки про природу? Які науки про природу вам відомі?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

СЛОВО «ФІЗИКА» ПОХОДИТЬВІД ГРЕЦЬКОГО СЛОВА «ФЮЗІС»,ЩО ОЗНАЧАЄ ПРИРОДА. ЗАСНОВНКОМ ЦІЄЇНАУКИ ВВАЖАЮТЬ ДАВНЬОГРЕЦЬКОГО ФІЛОСОФААРИСТОТЕЛЯ. Фізика- наука про природу, яка вивчає загальні закономірності явищ природи, властивості, будову матерії, закони її руху. СЛОВО «ФІЗИКА» ПОХОДИТЬВІД ГРЕЦЬКОГО СЛОВА «ФЮЗІС»,ЩО ОЗНАЧАЄ ПРИРОДА. ЗАСНОВНИКОМ ЦІЄЇНАУКИ ВВАЖАЮТЬ ДАВНЬОГРЕЦЬКОГО ФІЛОСОФААРИСТОТЕЛЯ. Фізика- наука про природу, яка вивчає загальні закономірності явищ природи, властивості, будову матерії, закони її руху.

Номер слайду 8

ОСНОВНІ ТЕРМІНИ ТА ПОНЯТТЯМАТЕРІЯ – це те з чого зроблений Всесвіт. Матерія може існувати у вигляді речовини і поля. РЕЧОВИНА – це вид матерії, те з чого зроблені тіла. ПОЛЕ - це особлива форма матерії, яка здійснює взаємодію між частинками речовини або віддаленими одне від одного тілами.

Номер слайду 9

Фізичне тіло- це частина простору заповнена речовиною

Номер слайду 10

Номер слайду 11

МЕХАНІЧНІ ЯВИЩА

Номер слайду 12

ОПТИЧНІ ЯВИЩА

Номер слайду 13

ТЕПЛОВІ ЯВИЩА

Номер слайду 14

ЗВУКОВІ ЯВИЩА

Номер слайду 15

ЕЛЕКТРОМАГНІТНІ ЯВИЩА

Номер слайду 16

Закріплення. ТЕСТ «ТАК-НІ»1. Слово «фізика» означає «природа»2. Матерія – це тільки речовина, яка нас оточує3. Тіло- це частина простору заповнена речовиною4. Фізичні явища- явища які можна описати за допомогою фізичних законів5. Замерзання води – це механічне явище6. Сталь – це тіло вода – речовина пляшка- тіло сніжинка- речовина

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Омельяненко Ніка
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Фізика 7 клас (Бар’яхтар В.Г., Довгий С.О., Божинова Ф.Я., Горобець Ю.І., Ненашев І.Ю., Кірюхіна О.О.; за редакцією Бар’яхтара В.Г., Довгого С.О.)
До уроку
§ 1. Фізика - наука про природу
Додано
4 вересня 2022
Переглядів
3815
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку