Презентація на тему " Форма, колір, декор у створенні масок. Театральна маска до казкової вистави"

Про матеріал
Презентація на тему "Форма, колір, декор у створенні масок.Театральна маска до казкової вистави", створена за допомогою інтернет-ресурсів в допомогу учителю до уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Форма, колір, декор у створенні масок. Театральна маска до казкової вистави. Урок з образотворчого мистецтва в 3 класі Вчитель: Філіпчук О. П. Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 12 м. Бердичев

Номер слайду 2

Доброго дня, любі діти!Для початку давайте перевіримо чи все в нас готово до уроку. Для подальшої роботи нам потрібні: картон, папір, ножиці, клей та оздоблювальні матеріали.

Номер слайду 3

- Давайте пригадаємо що ви вже знаєте про театр?«Театр» у перекладі з давньогрецької — видовище. Актори показують якусь історію (п'єсу), а глядачі спостерігають за їхньою грою. П'єса — актор — глядач, об'єднані грою: ось формула театру. Театр – особливий і прекрасний світ. У ньому все надзвичайне. Перебуваючи в театрі, ми бачимо декорації, намальовані художником. На сцені – надзвичайні люди, котрі іноді не існують в повсякденному житті: їх придумав драматург, а зіграли актори. Часто актор створює на сцені образ, відмінний від його власного, для різних ролей змінює своє обличчя. Змінити зовнішність актора допомагають: грим, костюм та маска.

Номер слайду 4

Театральне мистецтво сягає своїм корінням в глибоку старовину. Його найважливіші елементи існували вже в первісних обрядах, в тотемічних танцях, в копіюванні повадок тварин і т. д. Де ви бачили цей символ?Чи відомо вам, що він означає, і чому саме таке зображення є емблемою театру?З давніх-давен маски використовували у театральних виставах. Актори театрів Стародавньої Греції грали в масках, які відтворювали різні почуття: горе, радість, гнів, сум тощо. З тих часів і походить символ театру — дві маски: весела — комедійна, сумна — трагедійна.

Номер слайду 5

Одягнеш її - і тебе не впізнати,Ти - лицар, король чи ковбой ... Ким хочеш, зумієш в ній запросто стати. А знімеш - знову станеш собою. (маска)

Номер слайду 6

Маска — це накладка з вирізами для очей, що приховує обличчя учасника маскараду, карнавалу, вистави, іноді — із зображенням обличчя людини, голови тварини або міфічного звіра. Вона означає якусь таємницю.

Номер слайду 7

Маска для театру є своєрідним пошуком образності, засобом перевтілення.

Номер слайду 8

Для того, щоб виготовити маску потрібно: На аркуш картону-основи прикладаємо шаблон та олівцем обводимо ескіз майбутньої маски. Вирізаємо по контуру основу маски. Робимо два прорізи для очей. Наносимо на кольоровий папір контури додаткових елементів маски. Вирізаємо їх та приклеюємо клеєм ПВА на основу маски. Додаємо оздоблювальні матеріали.

Номер слайду 9

Зразок виготовлення маски

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вариант 2

Номер слайду 12

Правила роботи з ножицями: Користуйся ножицями із заокругленими кінцями. Зберігай ножиці у спеціально відведеному для цього місці. Не працюй притупленими ножицями або ножицями з послабленим з’єднанням. Не тримай ножиці лезом вгору. Не користуйся ножицями під час ходьби по класу. Не заважай товаришеві, коли той вирізає деталі ножицями. Передавати ножиці товаришеві потрібно кільцями вперед. Під час різання тримай матеріал так, щоб лезами ножиць не поранити руку.

Номер слайду 13

Зразки масок

Номер слайду 14

Зразки масок

Номер слайду 15

Творчих успіхів вам, друзі!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Седлецька Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Неверова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 квітня 2020
Переглядів
5389
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку