Презентація на тему: "Формування креативності в позаурочний час "

Про матеріал
Презентація з теми :"Формування креативності в позаурочний час". Використання ігрових технологій на виховних годинах.Взаємозв’язок класної і позакласної роботи є надзвичайно вагомим, оскільки творча діяльність дитини у позаурочний час стимулює її пізнавальну активність на уроках і навпаки. Тому позакласне середовище також можна вважати надійним джерелом розвитку творчих сил дитини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ФОРМУВАННЯ КРЕАТИВНОСТІ ДІТЕЙ У ПОЗАУРОЧНИЙ ЧАС

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Склад креативності учнів - Креативна уява - Креативне мислення - Креативна грамотність

Номер слайду 4

Креативна уява - володіння такими вміннями, як створювати нові образи; встановлювати нові зв’язки між об’єктами, явищами, поняттями тощо.

Номер слайду 5

Креативне мислення – це здатність до генерування нових і вдосконалення вже існуючих ідей, пошук альтернативних шляхів вирішення завдань.

Номер слайду 6

Креативна грамотність полягає у володінні базовими прийомами пошуку, аналізу, продуктивного опрацювання інформації, від якої залежить ефективність творчої діяльності.

Номер слайду 7

Наслідування – важливий чинник у розвитку креативності учнів.

Номер слайду 8

Сучасні методи організації виховної діяльності - Методи гри й ігрового тренінгу. - Методи театралізації. - Метод змагання. - Метод рівноправного духовного контакту. - Методи ситуацій. - Імпровізація. - Метод проектів.

Номер слайду 9

Методи гри й ігрового тренінгу

Номер слайду 10

Метод театралізації

Номер слайду 11

Метод ситуацій

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Вправа 1 Кожен предмет має своє пряме призначення. Наприклад, молотом – забивати цвяхи. Але часто ми використовуємо предмети не за призначенням. Наприклад: молотком можна притримати папери на столі; використати як якір під час будівельних робіт; як ручка для важкої сумки.

Номер слайду 14

Завдання Назвати нестандартний спосіб використання даного предмета

Номер слайду 15

Вправа 2"Рифмуємо імена" - Моє ім’я Надія, хай збуваються ваші мрії! - Моє ім’я Галина, у фейсбуці всім подобається моя світлина!

Номер слайду 16

Дякую за увагу

pptx
Додано
15 січня 2019
Переглядів
1028
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку