Презентація на тему Єгипет

Про матеріал
• Презентація до уроку 8 класу з географії " Єгипет" • Бажаючі можуть скачати)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Єгипет. Виконав: Стрельбицький Євгеній

Номер слайду 2

Грунти у ЄгиптіҐрунти Багато районів Єгипту взагалі позбавлені ґрунтового покриву, особливо західні, де переважають рухливі і напівзакріплені піски і кам'янисті поверхні. Там, де випадають опади, формуються кістякові ґрунти. Найбільш розвинуті типи ґрунтів: жовто-бурі пустельні, сіроземи, солончаки, пустельно-степові, а в дельті Нілу - болотні і болотно-лукові. По берегах Нілу знаходяться найродючіші алювіальні ґрунти. 

Номер слайду 3

Клімат Єгиптуна півночі — субтропічний, на іншій території — тропічний. Але на більшій частині Єгипту клімат тропічний континентальний пустельний з різкими добовими коливаннями температури. У пустелях денні температури можуть досягати 50 °С, а вночі опуститися до 10 °С — 0 °С.Єгипет дуже бідна на опади територія земної кулі, адже на південь від Каїру, кількість опадів, взагалі, становить лише від 2 до 5 мм на рік Середня температура влітку коливається від 27-32 °С влітку і до 43 °С на узбережжі Червоного моря, в цю ж пору року. Середня температура в зимовий період коливається від 13 до 21 °С, 

Номер слайду 4

Хімічна промисловість. Важливе місце в структурі промисловості посідають галузі основної або неорганічної хімії, представлені виробництвом азотних і фосфатних добрив. Розвитку коксохімічної промисловості сприяє виробництво кислот та азотних добрив. Розвивається також виробництво каустичної соди і, в останні роки, налагоджено виробництво фармацевтичних виробів і хімічних волокон.

Номер слайду 5

Флора. У зв'язку з особливостями кліматичних умов велика частина Єгипту позбавлена природного рослинного покриву. Місцями в пустелях під час зимових дощів з'являються ефемери. Напівпустельна і пустельна рослинність включає злаки, ксерофільні чагарники, акації. Біля Середземномор'я флора дещо багатша (ковила, верблюжа колючка, степова цибуля, астрагал, шипшина та інші). У дельті Нілу та його долині виростає папірус, зустрічаються фінікові та інші види пальм, тамарикс, олеандр, сикомор.

pptx
Додано
17 травня 2021
Переглядів
658
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку