Презентація : Інтерактивна вправа "Карусель"

Про матеріал

Ця технологія найефективніша для одночасного залучення всіх учасників до активної роботи з різними партнерами. Її застосовують для обговорення будь-якої гострої проблеми з протилежних позицій, для збирання інформації з певної теми, для перевірки обсягу й глибини наявних знань, для розвитку вмінь аргументувати власну позицію.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Карусель. Ця технологія найефективніша для одночасного залучення всіх учасників до активної роботи з різними партнерами. Її застосовують для обговорення будь-якої гострої проблеми з діаметрально протилежних позицій, для збирання інформації з певної теми, для перевірки обсягу й глибини наявних знань, для розвитку вмінь аргументувати власну позицію.

Номер слайду 3

Організація роботи. Розставте стільці для учнів у два кола. Учні, що сидять у внутрішньому колі, розташовані спиною до центру, а ті, що сидять у зовнішньому колі, - обличчям до центру, таким чином учні сидять один навпроти одного. Внутрішнє коло неру­хоме, зовнішнє - рухоме: за сигналом ведучого всі його учасники пересуваються на один стілець праворуч і опиняються перед новим партнером. Мета - пройти все коло, виконуючи поставлені завдання. Може бути декілька варіантів такої діяльності.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Карусель         Давайте позмагаємось, хто з вас є знавцем життя та творчості Лесі Українки.

Номер слайду 6

Запитання 1. Назви дату народження та смерті поетеси.                         2. Яке справжнє ім’я Лесі Українки?                           3. Де саме народилася Леся Українка?                           4. Як називався перший вірш поетеси?5. У скільки років Леся Українка написала свій перший вірш?                 6. Яким ім’ям підписала свій вірш «Конвалія» поетеса?7. Хто порадив її взяти саме таке ім’я, з яким вона згодом стала відомою поетесою? 8. Якою в дитинстві була Леся?9. Яким ім’ям підписувала свої твори мати Лесі Українки?                           10. Чи легким було дитинство Лесі Українки?                           11. Чи писала Леся Українка казки?                           12. Де померла Леся Українка?13. Де поховано Лесю Українку?14. Як Леся Українка навчалася в школі? 

Номер слайду 7

Відповіді:1. 25.02.1871–01.08.19132. Лариса Петрівна Косач-Квітка3. м. Новоград-Волинськ.4. «Надія»5. У 9 років.6. Леся Українка.7. Мама.8. Допитливою, веселою, любила співати, гратися з братиком Михайликом, слухати народні пісні, казки, легенди.9. Олена Пчілка.10. Ні. Ще з дитинства їй довелось терпіти муки від невиліковної хвороби кісток, перенести кілька операцій.11. Так.12. м. Сурамі, Грузія.13. У Києві на Байковому кладовищі.14. Леся зовсім не відвідувала школи, хворіла, тому її вчителем була мама. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ляшук Алла Федорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 березня 2019
Переглядів
3374
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку