Презентація на тему:"Історія Народиччини"

Про матеріал

Даний матеріал може бути використаний на уроках історії, гурткових і факультативних заняттях у школі, для читання дома. Буде корисним під час проведення різноманітних вікторин, змагань.Розрахований на широке коло вчителів.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ІСТОРІЯ НАРОДИЧЧИНИ. З НАЙДАВНІШИХ ЧАСІВ ПО ХVІІІ СТОЛІТТЯ. Народичі , мої Народичі, ви моя мрія і любов, Народичі , мої Народичі я цвіт каштанів бачу знов.

Номер слайду 2

Народиччина – моя благословенна

Номер слайду 3

Історія в легендах та переказах

Номер слайду 4

Природа нашого краю

Номер слайду 5

Пам’ятні місця Народиччини

Номер слайду 6

Урочище Піщане поблизу м. Народичі Початок раннього неоліту. Доба бронзи; Доба Київської Русі. крем’яні уламки, пластинки, відщепки, нуклеуси, скребки, різці, наконечники стріл, невеличкі вістря-проколки, рубаючі знаряддя праці:молотки, сокири; наметоподібні будівлі з легких матеріалів; неглибокі ями із слідами вогнищ, на яких спалювали трупи померлих; глиняний посуд, пряслиці, грузила для риболовних сіток, крем’яні наконечники стріл, оброблених з двох сторін;вузькогорлі глечикоподібні і макітроподібні посудини, орнаментований посуд;

Номер слайду 7

Походження назви містечка Найдавніша назва – Нарадачі, бо містечко стояло на шляху на радичі, тобто на Київ. Рада – низинна місцевість. Сусідські поселення жителі називали Родичами. “Іду на Родичі”, вкладаючи поняття і бога Рода – верховного божества праслов’ян.

Номер слайду 8

Народичі за часів Київської Русі Народичі належали до древлянської землі, центром якої був Овруч, і разом входили до Київської Русі. Жителі займалися вирощуванням жита, ячменю, вівса, а також мисливством. Зміцнення феодальних відносин. Спустошення від монголо-татарських завойовників в XIII столітті.

Номер слайду 9

Перша письмова згадка про Народичі 1545 рік. Опис Овруцького замку. “у Федора Єльця в селі Народичах два дими, служба …..”

Номер слайду 10

Народичі як волосне містечко 1685 р. Народичі стають волосним містечком. До його складу входили: Заруд’є, Звіздаль, Кліщі, Пухари; та промислові центри: Грезлянська, Радчанська, Звіздальська та Народицька рудні.

Номер слайду 11

Гайдамацький рух в Народичах 1734 р. 1750 р. Іван Подоляка. Протест проти національного гніту

Номер слайду 12

Торгівельний центр Овруцького повіту У 1689 р. у Народичах функціонувала ярмарка. Продаж меду. 5 рудень, які працювали на болотяній залізній руді.

Номер слайду 13

Культура Поширення польсько-шляхетських прав і культури. Православна церква. Діяльність мандрівних дяків. Заселення містечка євреями.

Номер слайду 14

Висновок Цікаві і своєрідні сторінки історії містечка Народичі. Вони духовно збагачують і допомагають пізнати і полюбити свій край.

ppt
Додано
28 листопада 2018
Переглядів
1189
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку