Презентація на тему "Канада"

Про матеріал

презентація призначена для проведення уроку з соціально-економічної географії світу з використанням мультимедійних та інтерактивних засобів навчання

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заочна мандрівка країнами Північної Америки

Номер слайду 2

Проблемне питання Чи може, на ваш погляд, країна, що має сировинну спеціалізацію (видобування корисних копалин, виробництво продуктів харчування тощо), входити до числа найбільш розвинених країн світу? Якщо може, то за рахунок чого?

Номер слайду 3

Впізнай країну Маккензі Кінг, колишній прем'єр-міністр країни, на початку ХХ ст. нарікав: “У нашій країні надто мало історії та занадто багато географії ”. Так, “ географії ” у цій величезній, але мало населенній країні, дійсно, багато. На кожного жителя, включаючи немовлят, припадає по 40 гектарів гір та рівнин, полів, лісів, боліт. На шістьох осіб – одне озеро. На кожну родину – якщо не річка, то струмок. Ця країна має найдовшу у світі берегову лінію (120 тис. км) і посідає перше місце за запасами деревини на одного жителя. Назва цієї країни перекладається як “поселення”. На території цієї країни знаходиться Північний магнітний пояс, який є центром виникнення північного сяйва. 85% населення цієї країни, яку ми традиційно вважаємо північною, живе південніше від широти Києва. Дерево, листок якого зображено на прапорі цієї держави, росте лише в її південно-східній частині, що займає лише 5% території країни, але там проживає близько 65% населення. Саме в цій країні виник хокей з шайбою.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Візитка країни Площа – 9970,6 тис. км2 (друга за площею держава світу). Населення – 34 млн. осіб Столиця – Оттава (1,1 млн. осіб). ВВП на душу населення – 23300 дол. Глава держави – формально королева Великої Британії, яку представляє генерал-губернатор Канади. Незалежна з 1 липня 1867 року. Член таких міжнародних організацій: НАТО, ООН, ОАД, НАФТА, ОЄСР, Великої вісімки, Британської співдружності. Державний устрій – федеративна парламентська держав у складі Співдружності. Склад: 10 провінцій та 3 території Грошова одиниця – канадський долар

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Премєр-міністр Стівен Гарпер Королева Єлизавета ІІ Прапор Герб

Номер слайду 9

Робота з атласом та структурно-логічними схемами Дати оцінку ЕГП Канади. Дослідити природно-ресурсний потенціал Канади та скласти його господарську оцінку. Які галузі господарства можуть розвиватися, враховуючи власний природно-ресурсний потенціал?

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Природні ресурси Рельєф Канади, Ніагарський водопад, північне сяйво Озера північної Канади Арктичний архіпелаг

Номер слайду 14

Корисні копалини

Номер слайду 15

Господарство країни Завдання дослідникам: 1. Дослідити особливості розвитку господарства Канади: - загальна характеристика господарства - особливості експорту та імпорту країни 2. Гірничодобувна промисловість та енергетика 3. Металургія та деревообробна промисловість, машинобудування. 4. Сільське господарство країни, його особливості, транспорт.

Номер слайду 16

Особливості розвитку господарства

Номер слайду 17

Гірничодобувна промисловість та енергетика

Номер слайду 18

Металургія та деревообробна промисловість, машинобудування.

Номер слайду 19

Сільське господарство країни, його особливості

Номер слайду 20

Транспорт Велика роль у перевезенні вантажів належить залізничному транспорту

Номер слайду 21

Економічні зв'язки Зовнішньоторговельні партнери:

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Проблемне питання Чи може, на ваш погляд, країна, що має сировинну спеціалізацію (видобування корисних копалин, виробництво продуктів харчування тощо), входити до числа найбільш розвинених країн світу? Якщо може, то за рахунок чого?

Номер слайду 24

Населення, соціальна сфера країни Завдання групам: Група 1. Особливості населення Канади. Українська діаспора Група 2. Визначити систему освіти в Канаді, соціальну політику та добробут Група 3. Проаналізувати канадсько-українські відносини

Номер слайду 25

Населення Корінні жителі Канади – ескімоси Іммігранти в Канаді

Номер слайду 26

Визначні місця країни Ніагарський водоспад Будинок канадського парламенту, Оттава, провінція Онтаріо Найвища споруда світу – Canadian National Tower, Торонто.

Номер слайду 27

«Так — ні» Канада — конституційна монархія. Офіційна назва — Канада. Глава держави – формально королева Великої Британії, яку представляє генерал-губернатор Канади. Законодавчий орган — двопалатний парламент. Канада — постіндустріальна держава. За обсягом промислового виробництва посідає 7-е місце у світі. Для Канади характерний І тип відтворення

Номер слайду 28

Вставте пропущені слова: Площа Канади становить... тис. км2. Населення Канади... млн. осіб. За національним складом країна — ... Канада забезпечена такими ресурсами, як ... Господарство країни має... оснащеність. Тип господарства Канади — ... 90 % продукції виробляють у межах ... промислового поясу. Галузі спеціалізації Канади ... Більшість енергії виробляється на ... електростанціях. У машинобудуванні значна частка належить ... У Канаді створений потужний хімічний комплекс, який випускає ... В агропромисловому комплексі зайнято майже ... економічно активного населення. Назвіть найбільші промислові центри та їх головну спеціалізацію.

Номер слайду 29

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Опрацювати § 39 підручника. Нанести на контурну карту найбільші промислові центри Канади Створити комп'ютерну презентацію «Канада загадкова і невідома». Підготуватися до контрольної роботи.

Номер слайду 30

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Горовий Іван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Марчук Наталія Володимирівна
    Дякую! Дуже сподобалось, що є завдання, а не тільки "лекційний" матеріал!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тихоненко Світлана Пилипівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
25 березня 2018
Переглядів
12442
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку