Презентація на тему " Комп'ютерна графіка"

Про матеріал
Презентація на тему " Комп'ютерна графіка". Дана презентація підійде для учнів 10-11 класів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп'ютерна графіка. Растрові та векторні зображення. Колірні системи. Формати графічних файлів

Номер слайду 2

Комп'ютерна графіка. Галузь діяльності, у якій комп'ютери використовують для створення зображень, а також для обробки візуальної інформації, отриманої з реального світу.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Види комп'ютерної графіки

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Растровий графічний редактордає змогу створити малюнок, який нагадує мозаїку, складену з великої кількості точок (пікселів)Кожний піксель характеризується кольором, яскравістю, прозорістю

Номер слайду 7

Програми, призначені для роботи з растровими зображеннями. Paint. Adobe Photoshop. GIMP

Номер слайду 8

Переваги растрової графікипростота автоматизованого вводу (оцифрування) зображень, фотографій, слайдів, рисунків за допомогою сканерів, відеокамер, цифрових фотоапаратів; Фотореалістичність (можна отримувати різні ефекти, такі як туман, розмитість, тонко регулювати кольори, створювати глибину предметів).

Номер слайду 9

Недоліки растрової графікискладність управління окремими фрагментами зображення. (потрібно самостійно виділяти ділянку, що є складним процесом); растрове зображення має певну роздільність і глибину представлення кольорів. (ці параметри можна змінювати лише у визначених межах і, як правило, із втратою якості); розмір файлу є пропорційним до площі зображення, роздільної здатності і типу зображення, і, переважно, при хорошій якості є великим.

Номер слайду 10

Векторна графіка. Будь-яке зображення складається з кількох об'єктів (ліній)Властивості кожного об'єкта можна змінювати незалежно від інших

Номер слайду 11

Програми, призначені для роботи з векторними зображеннями. Corel. Draw, Illustrator, Macromedia - Free. Hand, стандартний додаток у MS Office - Word Editor.

Номер слайду 12

Переваги векторної графікиневеликі за розміром файли; розмір об'єктів та опис колірних характеристик майже не збільшує розміри файлу; об'єкти легко трансформуються, ними легко маніпулювати.; векторна графіка може містити в собі фрагменти растрової графіки, які перетворюються в об'єкти, але мають обмеження у їх обробці; у програмах векторної графіки є розвинуті засоби інтеграції зображення та тексту.

Номер слайду 13

Недоліки векторної графіки. Відсутність реалістичності зображень

Номер слайду 14

Фрактальна графіка. Заснована на математичних обчисленнях. Базовий елемент - математична формула, зображення будується виключно по рівняннях.

Номер слайду 15

Програми, призначені для роботи з фрактальною графікою. Surfer - створення тривимірних поверхонь; Grapher - створення двовимірних графіків; Map Viewer - побудова кольорових карт.

Номер слайду 16

Колір. Відчуття, що виникає у свідомості людини внаслідок дії на її зоровий апарат світла

Номер слайду 17

Колірні системи. Гармонійні комбінації кольорів

Номер слайду 18

Колірна система RGBВикористовується для подання об'єктів, що випромінюють світло. Колірний круг побудований на основі трьох основних кольорів (Red – червоний, GREEN – зелений, BLUE - синій)Використовується для формування електронних зображень

Номер слайду 19

Колірна система CMYKВикористовується для створення зображень, призначених для друку. Використовує кольори CYAN – блакитний, MAGENTA – пурпуровий, YELLOW – жовтий, BLACK – чорний

Номер слайду 20

Колірна система HSBВикористовується при роботі з пакетом MS OFFICEБудь-який колір отримують зі спектрального шляхом додавання певного відсотку чорної та білої фарби. Використовує три поняття HUE – відтінок, SATURATION – насиченість, BRIGHTNESS – яскравість.

Номер слайду 21

Колірна модель LABВизначається освітленістю (LIGHTNESS) та двома колірними складниками а (змінюється в діапазоні від зеленого до червоного), b (змінюється в діапазоні від синього до жовтого).

Номер слайду 22

Графічний форматце спосіб збереження графічної інформації

Номер слайду 23

BMP (Windows Device Independent Bitmap)Рідний формат операційної системи, який підтримують усі графічні редактори. Використовують лише для збереження зображень

Номер слайду 24

GIF (Compu. Serve Graphics Interchange Format)Підтримує 256 кольорів. Тло зображення прозоре. Підтримує черезрядкову розгортку. Може зберігати в одному файлі кілька зображень, що їх використовують для створення анімованих зображень

Номер слайду 25

JPEG (Joint Photographic Experts Group)Дає змогу зберігати повноколірні зображення (16,7 млн. кольорів)Малий розмір файла. Підтримує прогресивну розгортку (спочатку з'являється неякісне зображення, а в процесі завантажування якість поліпшується)

Номер слайду 26

PNG (Portable Network Graphics)Аналогічний до формату gif, за винятком підтримки анімаціїРозмір файлу, менший ніж у форматі gif, але якість – гірша.

Номер слайду 27

Засоби створення та редагування зображень (графічні редактори) – дозволяють створювати зображення безпосередньо за допомогою комп’ютера. Засоби обробки зображень – призначені для обробки зображень, утворених цифровою технікою (сканери, фотоапарати тощо). Засоби каталогізації графічних файлів – дають можливість централізувати графічні файли, що зберігаються на вінчестері в різних папках та забезпечують зручний їх пошук і перегляд. Системи опрацювання комп’ютерної графіки

pptx
Додано
30 жовтня 2020
Переглядів
2557
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку