Презентація на тему: " Комп'ютерна графіка" 9 клас

Про матеріал
Презентація на тему: "Комп'ютерна графіка" 9 клас Презнтація призначена для вчителів інформатики, для використання на урок інформатики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вчитель інфоматики. Жежуленко Людмила. Комп’ютерна графіка

Номер слайду 2

Поняття комп'ютерної графіки. Комп'ютерна графіка - це зображення, які створюються, зберігаються, редагуються й відображаються за допомогою коп'ютерної техніки. Комп'ютерна графіка як облясть інформатики вивчає засоби і способи одержання створення, зберігання, редагування й відображення графічної інформації за допомогою коп'ютерної техніки. Графічна інформація - графічні зображення, які представлені цифровими кодами й зберігаються у файлах певного формату. 

Номер слайду 3

Види комп’ютерної графіки

Номер слайду 4

Види комп'ютерної графіки: За способом формування та кодування графічного зображення: 

Номер слайду 5

Види комп'ютерної графіки: За способом просторового представлення:

Номер слайду 6

Класифікація комп’ютерної графіки

Номер слайду 7

Растрові зображення. Растрові зображення відтворюються за допомогою пікселів. Піксель (pixel) - мінімальний елемент растрового зображення, колір і яскравість якого можна задавати незалежно від інших. Пікселі отримують фізичні розміри тільки під час виведення на конкретний пристрій. Чим менший розмір пікселя тим більше пікселів використовується для відтворення зображення, тим вища якість графічного зображення. Отримують такі зображення за допомого сканерів, цифрових камер, графічних редакторів.  

Номер слайду 8

Растрові зображення

Номер слайду 9

Векторні зображення. Векторні зображення будують за допомогою математичних примітивів: лінія, крива, коло, прямокутник. Основним елементом векторного зображення є лінія. Лінія - це елементарний об'єкт векторної графіки. Прості об'єкти об'єднуються в більш складні, наприклад чотирикутник можна розглядати, як 4 зв'язаних лінії. Отримують такі зображення тільки за допомогою графічних редакторів.

Номер слайду 10

Векторні зображення

Номер слайду 11

Фрактальні зображення. Фрактальні зображення будуються будуються за допомогю математичних обчислень спеціальними програмами.

Номер слайду 12

Тривимірна графіка

Номер слайду 13

Графічний редактор. Графічний редактор — комп’ютерна програма, що дозволяє її користувачеві створювати і редагувати зображення на екрані комп’ютера і зберігати їх в багатьох популярних форматах, наприклад JPEG, PNG, GIF, TIFF... 

Номер слайду 14

Растровий графічний редактор. Растровий графічний редактор - спеціалізована програма, призначена для створення і обробки растрових зображень. Подібні програмні продукти знайшли широке застосування в роботі художників-ілюстраторів, при підготовці зображень до друку друкарським способом або на фотопапері, публікації в інтернеті. Растрові графічні редактори дозволяють користувачеві малювати і редагувати зображення на екрані комп’ютера, а також зберігати їх в різних растрових форматах, таких як, наприклад, JPEG і TIFF, що дозволяють зберігати растрову графіку з незначним зниженням якості за рахунок використання алгоритмів стиснення з втратами, PNG і GIF, що підтримують хороше стиснення без втрат, і BMP. Adobe Photoshop – найпопулярніший комерційний власницький редактор. GIMP – найпопулярніший вільний безкоштовний редактор. Corel Photo-Paint. Microsoft Paint. Tux Paint – орієнтований на дітей від 3-х років. Paint. NET — власницький вільний растровий графічний редактор

Номер слайду 15

Векторний графічний редактор. Векторні графічні редактори - це спеціальні програми, які дозволяють користувачеві створювати і редагувати векторні зображення безпосередньо на екрані комп'ютера, а також зберігати їх в різноманітних векторних форматах, наприклад CDR, AI, EPS, WMF або SVG. Adobe Illustrator (комерційний) Corel. DRAW  (комерційний) Macromedia Free. Hand (комерційний) Inkscape (безкоштовний)Xara Xtreame (безкоштовний)

Номер слайду 16

Розмір графічного зображення Розмір графічного зображення - фізичний розмір даних, які представляють реальне зображення конкретних розмірів. Розміри будь-якого растрового зображення вимірюють в пікселях. У цьому випадку піксель виклористовується як безрозмірна одиниця. Розміри зображення вказуються по горизонталі й вертикалі, наприклад 1024х756 пікселів. Однак для людини більш зрозумілі розміри в міліметрах і сантиметрах. Для переходу до таких одиниць вимірювання необхідно знати роздільну здатність зображення - кількість пікселів на дюйм (dpi). Якщо зображення 800х600 пікселів скановано із роздільною здатністю 200 dpi, отримаємо800:200х600:200=4х3 inch=101,6x76,2 mm 

Номер слайду 17

Засобами растрової графіки створюють та обробляють зображення, що потребують високої точності у передачі кольорів та напівтонів. Розміри файлів напряму зв'язані зі збільшенням роздільчості і можуть сягати десятки мегабайтів. Зберігання кожного пікселя вимагає певної кількості бітів інформації, яка залежить від кількості кольорів у зображенні. Растрові графічні зображення багатокольорових фотографій і ілюстрацій одержують за допомогою сканера. Такі зображення звичайно мають великий розмір і велику глибину кольору (24 або 36 бітів на крапку). У результаті файли, що зберігають растрові зображення, мають великий інформаційний обсяг. 

pptx
Додано
5 березня
Переглядів
86
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку