Презентація на тему "Корисні бактерії" 6 клас

Про матеріал
Презентація на тему "Корисні бактерії" для учнів 6 класу. В презентації висвітлено різноманітність бактерій та їх значення у житті людини.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Гра «Вірю – не вірю» Бактерії – це одноклітинні організми. Мікробіологія – це наука про бактерії. Бактерії самостійно не рухаються. Коки – паличковидні бактерії. У бактерій є ядро в клітині. Вперше під мікроскопом бактерії побачив Р. Гук. Бактерія, яка має форму коми називається бацила. Циста – міцна оболонка. Найбільше бактерій у ґрунті. Бактерії утвориись зовсім недавно. Бактерії зустрічаються повсюди. Бактерії розмножуються шляхом поділу кожну годину.

Номер слайду 2

Різноманітність бактерій, їх значення у житті людини. Корисні бактерії

Номер слайду 3

ТАК ШКОДА ЧИ КОРИСТЬ

Номер слайду 4

Протягом уроку заповнити таблицю «Бактерії у житті людини».{ED083 AE6-46 FA-4 A59-8 FB0-9 F97 EB10719 F}Позитивний вплив бактерій Негативний вплив бактерій

Номер слайду 5

ВОНИ ПОКРАЩУЮТЬ ТРАВЛЕННЯ, ПРИГНІЧУЮТЬ РОЗВИТОК УМОВНО-НЕБЕЗПЕЧНИХ БАКТЕРІЙ.

Номер слайду 6

МОЛОЧНОКИСЛІ БАКТЕРІЇВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ХАРЧОВІЙ ПРОМИСЛОВОСТІ З ПРОДУКТАМИ (кефір, йогурт), є кормовими добавками, входять до соління

Номер слайду 7

Біфідобактерії Добавки до молочних продуктів, ліків. З метою покращення травлення людини.

Номер слайду 8

Пробіотики Захищають організм, додаються з метою профілактики захворювань

Номер слайду 9

При отруєнні використовуємо різноманітні ліки з біфідобактеріями чи пробіотиками.

Номер слайду 10

Яку користь для господарської діяльності людини мають результати діяльності прадавніх бактерій?Вони покращували родючість грунтів. Розщеплювали рештки рослин і тварин. Утворювали корисні копалини, нафту, газ, залізну руду, самородки сірки.

Номер слайду 11

Утворення нафти, газу

Номер слайду 12

Бактерії приносять не лише користь, але і шкоду. Вони розмножуються в харчових продуктах, викликаючи тим самим їх псування. З життєдіяльністю деяких бактерій пов'язано біологічне руйнування багатьох промислових матеріалів (дерево, папір, картон і ін.)Щоб припинити розмноження бактерій, продукти пастеризують (витримують півгодини при температурі 61–63  °C), зберігають на холоді, висушують (в'ялення або копчення), солять або маринують. 

Номер слайду 13

Сприятливі зовнішні умови підсилюють швидкість розмноження бактерій і можуть викликати епідемії. Хвороботворні, шкідливі бактеріїБактерії викликають важкі у людини захворювання- Туберкульоз. Сибірську виразку. Ангіну Чуму. Дифтерію. Ботулізм. Правець. Скарлатину Епідемії, які охоплюють територію багатьох країн або цілих континентів, називають пандеміями.

Номер слайду 14

Ботулізм спричиняє бактерія, яка живе в безкисневому середовищі( в консервних банках при неправильному їхньому зберіганні або обробці). Вона виділяє токсин ( отруту) яка здатна вбити людину( 0, 1мг смертельна доза). Тому треба пам’ятати – консерви з роздутими кришками не можна вживати в їжу. Хвороботворні, шкідливі бактерії

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Повторити параграф 18, виконати «Завдання на порівняння» с.71 (письмово)

zip
Пов’язані теми
Біологія, 6 клас, Презентації
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
259
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку