Презентація на тему:Унікальність економічної системи Китаю.

Про матеріал

Презентація на тему Країни Азії: Китай.В роботі розкрито унікальність економічної системи Китаю.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Унікальність економічної системи Китаю. Мудрість Піднебесної:«Вчителі лише відкривають двері. Увійти потрібно самому»Конфуцій

Номер слайду 2

«Мудрий не знає хвилювань, людяний не знає турбот, сміливий не знає страху». Конфуцій

Номер слайду 3

Китайська Народна Республіка. Прапор. Герб. Площа: 9,6 млн. км. кв. Населення: 1 339 млн. осіб (1 місце в світі)Столиця: Пекін. Офіційна назва – Китайська Народна Республіка (КНР) Склад території – 23 провінції; 5 автономних районів; 4 міста центрального підпорядкування: Пекін, Шанхай, Тяньцзінь, Чунцін; 2 спеціальні адміністративні райони: Сянган/Гонконг та Аоминь Член міжнародних організацій – ООН, АТЕС, БРІКС та ін. Офіційна мова – китайська Релігії – буддизм, конфуціанство, даосизм

Номер слайду 4

Грошова одиниця - юянь

Номер слайду 5

Китай є величезною державою у Східній Азії. Державний кордон тягнеться на 21,5  тис.  км, що більш ніж половина довжини екватора. Китай межує суходолом з 13 країнами. Морські межі сягають 15 тис. кілометрів.

Номер слайду 6

  Китай має надзвичайно багатий і різноманітний природно – ресурсний потенціал. На розміщення виробництв і на розселення в першу чергу впливає рельєф: Західна частина є найвищою тут розташоване Цінхай – Тібетське нагір’я («Дах світу») оточене гірськими системами. Друга сходинка широченна смуга високогірних рівнин у Внутрішній Монголії, Джунгарській і Таримській котловинах. Третя, найвища сходинка – рівнини Сунляо, Велика китайська низовина та низовина в річці Янцзи, прибережні території Тихого океану – є найважливішими землероб ними районами.

Номер слайду 7

Клімат. Помірний, субтропічний: сх. – мусонний, опади випадають літом (1500 мм) Зх. – континентальний, опадів випадає 100 мм2) пд. - субекваторіальний. Лісові ресурси. Сконцентровані переважно на північному-сході країни. Земельні ресурси. Сх. - підзолисті бурі лісові червоноземи і жовтоземи;Зх. - сіро-бурі пустель Клімат. Помірний, субтропічний: сх. – мусонний, опади випадають літом (1500 мм) Зх. – континентальний, опадів випадає 100 мм2) пд. - субекваторіальний. Лісові ресурси. Сконцентровані переважно на північному-сході країни. Земельні ресурси. Сх. - підзолисті бурі лісові червоноземи і жовтоземи;Зх. - сіро-бурі пустель

Номер слайду 8

Водні ресурси. Китай має значні запаси водних ресурсів, 90% їх припадає на Східний Китай. Найбільші китайські річки Янцзи та Хуанхе використовуються для зрошення, виробництва гідроенергії, судноплавства. У Західному Китаї майже немає постійних водойм.

Номер слайду 9

На річці Янцзи у 2012 р. було введено в експлуатацію найпотужнішу електростанцію у світі  – «Сань-Ся» («Три ущелини»). Будівництво тривало впродовж 20 років. ГЕС «Санься» має величезне значення для економіки Китаю, забезпечивши покриття річного зростання споживання електроенергії.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Сільське господарство. Зернові культури – рис (І), пшениця (І) сх., гаолян, просо (Пн.-Сх.), ячмінь (Тибет)Китай вийшов на 1-ше місце в світі за виробництвом рису, бавовнику, тютюну, чаю, ріпаку, овочевих та баштанних культур. Вирощують також гречку, просо, гаолян, ячмінь, сою, арахіс, бавовник, цукровий буряк та цукрову тростину.

Номер слайду 12

Сільське господарство. Технічні культури – арахіс (Пн.-Сх.), соя (Сх.), бавовник (басейн Хуанхе), чай (Пд.-Сх.), цукрова тростина (Пд.-Сх.), цукрові буряки (Пн.-Сх.)

Номер слайду 13

Сільське господарствоІнші – батат, ямс, маніок – Пд.-Сх.

Номер слайду 14

Китай посідає перше місце у світі за кількістю свиней (майже 50% світового виробництва)Сільське господарство. Свинарство – Сх.

Номер слайду 15

У приміських районах сучасною індустрією стає птахівництво. Китай посідає 1-е місце у світі за поголів’ям домашньої птиці. Сільське господарство. Птахівництво – передмістя.

Номер слайду 16

На початку ХХІ ст. Китай став першою світовою індустріальною наддержавою з дуже широкою спеціалізацією. За загальною кількістю фабрик і заводів Китай посідає 1-ше місце в світі. Активно розвиваються металургійне, автомобільне та фармацевтичне виробництва

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Промисловість{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Галузь промисловостіОсновні центри1. Паливна промисловість. Вугільна (1), нафтова (6) Нафтопереробка – Шанхай, Тяньцзінь, Далянь, Пекін (на нафтопроводи та морський транспорт)2. Чорна металургія. Чавун, сталь, прокат – пн.-сх. (Аньшань, Фушунь, Шеньян); пд.-сх. (Ухань)3. Кольорова металургія. Вольфрам, цинк, мідь, олово та ін. (Схід, Південь (Куньмін, Гецзю))4. Машинобудування. Важке (Шеньян), залізничне (Пекін, Далянь, Чанчунь, Шеньян), автомобільне (Чанчунь, Пекін), верстати (Шанхай, Пекін), трактори (Лоян), суднобудування (Шанхай, Далянь), електроніка (Шанхай, Пекін)5. Хімічна промисловість. Добрива (3), сода (Далянь, Нанкін, Тяньцзінь), лаки і фарби, ліки, СК, СВ, пластмаси (Шанхай, Пн.-Сх.)

Номер слайду 19

Промисловість{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Галузь промисловостіОсновні центри6. Легка промисловість. Текстильна (Шанхай, Пекін, Тяньцзінь (вовняні і бавовняні тканини))Шанхай (шовкові тканини)

Номер слайду 20

Економіка Китаю розвивається безперервно. Щороку країна стає все сильнішою. Для того щоб розуміти, що відбувається, і залишатися в курсі мінливих і стрімких змін, варто поглянути графіки які підготував Світовий економічний форум

Номер слайду 21

 Стрімке зростання ВВП Китаю триваєСьогодні Китай має третину від загальних економічних ресурсів усього світу. Понад 800 млн людей піднялися над межею бідності, і країна досягла статусу "дохід вище середнього". ВВП на душу населення в Китаї продовжує наближатися до ВВП Сполучених Штатів, незважаючи на те що за останні кілька років процес злегка уповільнився.

Номер слайду 22

Акцент на якісне зростання. Ключовими елементами є підтримка зростання кредитування, активізація зусиль з відновлення рівноваги розподілу економічних ресурсів у країні, збільшення ролі ринкових сил, підтримка відкритості, модернізація і розширення політичних рамок. Навіть з урахуванням поступового уповільнення росту до 2030 року Китай може стати країною з найбільшою в світі економікою.

Номер слайду 23

Китай – світовий лідер в області цифрових технологій. Масштаби національного ринку і правильний підхід до управління і контролю в ранні роки розвитку технологій зробили Китай глобальним лідером в таких провідних галузях, як електронна комерція і фінансові технології.

Номер слайду 24

Китаю необхідно прискорити відновлення економічної рівноваги. Збільшення витрат на охорону здоров'я, освіту і соціальні відрахування, що фінансуються за рахунок податків на доходи, майно та викиди вуглекислого газу, сприятиме посиленню споживчої спроможності населення, скороченню нерівності в доходах і зниженню забруднення навколишнього середовища.

Номер слайду 25

Уряд Китаю підтримує новітні виробництва високих технологій. Переважна більшість усіх компонентів сучасної електроніки виробляють у Китаї. Китай став законодавцем моди на ринку смартфонів і комп’ютерів, символами яких є компанії Lenovo,Huawei, ZTE, Meizu, Xiaomi та ін. Найбільшим центром розвитку електронної та електротехнічної промисловості світу є місто . Місто визнане одним з найбільш технологічних у світі.

Номер слайду 26

Авіаційна промисловість Китаю розвивається швидкими темпами. Державний авіапромисловий гігант Aviation Industry Corporation of China(AVIC) налічує сотні тисяч співробітників. Основним напрямом роботи є створеннявласного пасажирського авіабудування

Номер слайду 27

На початку ХХІ ст. Китай став першою світовою індустріальною наддержавою з дуже широкою спеціалізацією. За загальною кількістю фабрик і заводів Китай посідає 1-ше місце в світі.

Номер слайду 28

Елементом менталітету китайців є ідея про перетворення їхньої країни на провідну економічну державу до 2049 р. – століття народної китайської революції

Номер слайду 29

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 березня 2020
Переглядів
4872
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку