Презентація на тему "Країни НАТО"

Про матеріал
Презентацію "Країни НАТО" можна використовувати в рамках проведення предметного тижня з географії або з нагоди річниці створення НАТО для здобувачів освіти 10-11 класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Бельгія Знаходиться у Західній Європі, на узбережжі Північного моря. На південному заході межує з Францією, на сході з Люксембурґом і Німеччиною, на північному сході з Нідерландами; на північному заході омивається Північним морем. Столиця Європейського Союзу і НАТО. За густотою населення 354,7 чол. на 1 кмІ посідає одне з перших місць у світі. Столиця – Брюссель.

Номер слайду 3

Велика Британія Сполучене Королівство оточене Атлантичним Океаном, Північним морем, Англійським каналом та Ірландським морем. Столиця – Лондон.

Номер слайду 4

Данія Скандинавська країна у Північній Європі. Розташована на південний захід від Швеції, і на південь від Норвегії, має сухопутний кордон із Німеччиною. Столиця – Копенгаген.

Номер слайду 5

Ісландія Острівна держава в Європі, розміщена у північній частині Атлантичного океану. Країна гейзерів. Столиця — Рейк'явік.

Номер слайду 6

Італія Держава на півдні Європи, в Середземномор'ї. Займає Апеннінський півострів, Паданську рівнину, південні схили Альп, острови Сицилія, Сардинія. На суходолі межує з Францією на північному заході, зі Швейцарією й Австрією на півночі та Словенією на північному сході. На території розташовані Сан-Марино, Ватикан. Столиця – Рим.

Номер слайду 7

Канада Країна, що займає північну частину Північної Америки. Це друга за площею країна світу. Межує зі Сполученими Штатами Америки. Густота населення одна з найменших у світі – 3,5 чол на 1 км2. Країна озер. Столиця – Оттава.

Номер слайду 8

Люксембург Велике Герцогство, держава в Західній Європі. На півночі і заході межує з Бельгією, на сході — з Німеччиною, на півдні — із Францією. Країна — важливий міжнародний банківський центр. Столиця має таку ж назву , як і країна.

Номер слайду 9

Нідерланди Країна на заході Європи на березі Північного моря. Велику частину території країни було отримано шляхом осушення моря. Столиця – Амстердам.  

Номер слайду 10

Норвегія Королі́вство, північноєвропейська  держава на  Скандинавському півострові, межує на сході — зі Швецією, на північному сході — з Фінляндією і Російською Федерацією. Омивається водами Північного, Норвезького, Баренцевого морів. Столиця – Осло.

Номер слайду 11

Португалія Держава на південному заході Європи. Розташована в західній частині Піренейського півострова. Контролює Азорські острови і Мадейру в Атлантичному океані. На півночі та сході межує з Іспанією. На заході й півдні омивається водами океану. Столиця – Лісабон.

Номер слайду 12

США Республіка в Північній Америці, що складається з 50 штатів, розташована між Канадою і Мексикою. Столиця – Вашингтон.

Номер слайду 13

Франція Держава на заході Європи, що межує на північному сході з Бельгією, Люксембургом і Німеччиною, на сході з Німеччиною, Швейцарією, південному-заході з Іспанією й Андоррою, на південному-сході з Італією та Монако на півдні омивається Середземним морем, на заході —Атлантичним океаном. Столиця – Париж.

Номер слайду 14

Греція Розташована на півдні Балканського півострова та численних островах. На півночі межує з Албанією, Республікою Македонією та Болгарією, на сході — з Туреччиною. Південні береги омиваються Середземним морем, західні — Іонічним, східні —Егейським. Столиця – Афіни.

Номер слайду 15

Туреччина Країна, що лежить в Азії між Чорним і Середземним морями, межує на сході з Вірменією, Грузією й Іраном, на південному сході з Іраком і Сирією, на заході з Грецією й Егейським морем, на північному заході з Болгарією. Столиця – Анкара.

Номер слайду 16

Німеччина Межує на півночі з Данією, на заході — з Нідерландами, Бельгією, Люксембургом та Францією, на півдні — Швейцарією, Австрією і Чехією, а на сході — з Польщею. На півночі омивається Балтійським та Північним морями. Столиця – Берлін.

Номер слайду 17

Іспанія Королі́вство на південному заході Європи. Займає більшу частину Піренейського півострова. Омивається Середземним морем й Атлантичним океаном. По суходолу межує з Португалією на заході, з Францією — по гребенях Піренейських гір, з Андоррою, з Гібралтаром та з Марокко. Столиця – Мадрид.

Номер слайду 18

Польща На північному сході межує з Росією (Калінінградська область) та Литвою, на сході — з Білоруссю та Україною, на півдні — з Чехією та Словаччиною, на заході — з Німеччиною. На півночі омивається Балтійським морем. Столиця – Варшава.

Номер слайду 19

Угорщина Межує зі Словаччиною на півночі, Україною — на північному сході, Румунією — на південному сході, Сербією та Хорватією — на півдні, Словенією — на південному заході і Австрією — на заході. Столиця – Будапешт.

Номер слайду 20

Чехія Межує на півночі і заході з Німеччиною, на північному сході — з Польщею, на південному сході — зі Словаччиною, на півдні — з Австрією. Столиця — Прага. 

Номер слайду 21

Болгарія Межує на півночі з Румунією — вздовж Дунаю, на півдні — з Грецією і Туреччиною, на заході — з Сербією і Македонією. На сході її омиває Чорне море. Столиця — Софія.

Номер слайду 22

Естонія Держава у Північній Європі, що межує з Латвією на півдні та Росією на сході, на півночі омивається водами Фінської затоки, на заході — водами Балтійського моря та Ризької затоки. Столиця – Таллінн.

Номер слайду 23

Латвія Розташована на сході Балтійського моря, на північному сході Європейського союзу. Межує із Естонією, Литвою, Білоруссю і Росією. Столиця — Рига.

Номер слайду 24

Литва Держава в Північній Європі, на узбережжі Балтійського моря. На півночі межує з Латвійською Республікою на сході — з Білоруссю, на південному заході з Калініградською обл. Росії, на півдні — з Польщею. На заході омивається Балтійським морем. Столиця — Вільнюс. 

Номер слайду 25

Румунія Держава у південно-східній частині Європи, розташована у басейні нижньої течії Дунаю. На сході омивається Чорним морем. Межує на півночі з Україною, на північному сході — із Молдовою, на південному заході — із Сербією, на північному заході — з Угорщиною, а на півдні — з Болгарією. Столиця – Бухарест. 

Номер слайду 26

Словаччина Держава на сході центральної Європи, межує на північному заході з Чехією, на півночі з —Польщею, на сході — з Україною, на півдні — з Угорщиною та на заході — з Австрією. Столиця – Братислава. 

Номер слайду 27

Словенія Країна на півдні Європи, межує на півночі з Австрією, сході з Угорщиною, півдні з Хорватією, заході з Італією, на південному заході має вихід до Адріатичного моря. Столиця – Любляна.

Номер слайду 28

Албанія Держава у Південно-Східній Європі, на заході Балканського півострова, на узбережжі Іонічного та Адріатичного морів. Межує з Грецією, Македонією, Чорногорією та Сербією. Столиця –Тирана. 

Номер слайду 29

Хорватія Держава на півдні Центральної Європи і заході Балканського півострова. Межує на північному заході зі Словенією, на північному сході — з Угорщиною та Сербією, на півдні — з Боснією і Герцеговиною та Чорногорією; на заході омивається Адріатичним морем. Столиця — Загреб.

Номер слайду 30

Чорногорія Держава на Балканах, межує на заході з Хорватією; на північному заході з Боснією і Герцеговиною; на північному сході з Сербією і Косово; на південному сході з Албанією. Омивається Адріатичним морем. Столиця — Подгориця.

ppt
Додано
26 жовтня 2022
Переглядів
963
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку