Презентація на тему: " Луцьк від початку повномасштабного вторгнення".

Про матеріал
Презентація присвячена основним подіям міста Луцьк в період російсько-української війни.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Луцьквід початку повномасштабного вторгнення

Номер слайду 2

Російське вторгнення в Україну Близько 4 години ранку за київським часом 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про «спеціальну воєнну операцію» з метою нібито «демілітаризації та денацифікації України». Уже за кілька хвилин почалися ракетні удари по всій території України, у тому числі неподалік від Києва. російські війська вдерлися до України поблизу Харкова, Херсона, Чернігова, Сум, увійшовши з росії, білорусі й тимчасово окупованого росією Криму. Разом з росією війну проти України фактично веде білорусь: із прикордонних районів завдають ракетних ударів по території України здійснюють вильоти бойової авіації для завдання ракетно-бомбових ударів по території України, відбувається передислокація війська та його забезпечення. Контрольоване росією Придністров'я (Молдова) також становить потенційну загрозу.

Номер слайду 3

Аеродром 1.0 Луцьк сколихнули перші вибухи. Гучні вибухи, від яких здригнулися вікна у домівках, пролунали у місті 24 лютого майже о сьомій ранку. Третій вибух було чути о 06:57. Про них повідомляють лучани з усіх мікрорайонів. Вибухи були з району військового аеродрому. Станом на 07:18 відбулося вже 6 вибухів.

Номер слайду 4

Луцьк. Того ж дня у Луцьку розпочали підготовку оборони міста. За рекордний строк підготували велику кількість протитанкових їжаків, якими в разі необхідності будуть заблоковані для танків та бронетехніки під‘їзди до міста та шляхи, що до нього слідують.

Номер слайду 5

Луцьк. Лучани почали масово виїжджати з міста. У центрі та на виїздах з міста стояли цілі ряди автівок, утворився чималий затор. Крім того шалені черги застали мешканців міста у магазинах. Масово їхали люди також в обмінники та на заправки. ЗМІ розповідають, що багато людей з валізами знаходилось на Луцькій автостанції.

Номер слайду 6

Військкомат. Того ж дня, після відповідного звернення президента України Володимира Зеленського, кілька десятків чоловіків прийшли до Волинського обласного терцентру комплектування та соцпідтримки: Замість черг в магазини і заправки ці хлопці обрали черги в територіальний центр комплектування та соцпідтримки, щоб негайно приєднатися до лав Збройних Сил України та захистити свій дім, свою землю! Перемога буде за нами! Вірте ЗСУ та не піддавайтесь паніці!« »

Номер слайду 7

Комендантська година. Станом на вечір 24 лютого, з’явилась інформація про введення комендантської години на Волині. Голова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко розповів про ситуацію щодо російського вторгнення на Волині: Усі служби працюють, продовжується робота на місцях, координуються дії з військовими та правоохоронцями. Бойових дій на території області немає. Обласне керівництво, як і керівництво держави, на робочих місцях. Згідно Указу Президента України в області утворена Волинська обласна військова адміністрація для здійснення керівництва у сфері забезпечення оборони, громадської безпеки і порядку та загального керівництва регіоном у тому числі.  На базі районних адміністрації також утворені відповідні військові адміністрації. На Волині від сьогодні запроваджується комендантська година. Діятиме вона з 22:00 до 7:00. Це зроблено для забезпечення громадського порядку та спокою в регіоні. Наші військові продовжують розгортати свої сили.« »« »« »

Номер слайду 8

Повітряна тривога. Станом на 21:00, 25 лютого, на Волині було оголошено першу повітряну тривогу із використанням сирен. Від початку введення у дію сигналу сповіщення, у Волинській області було зафіксовано 175 повітряних тривог загальною тривалістю 6 днів 5 годин 58 хвилин. Нині Волинь посідає 7 місце за безпекою від ракетних ударів із 25 територіальних одиниць (24 області та м. Київ)2 березня за підтримки Мінцифри на Волині офіційно запустили застосунок «Повітряна тривога» для оперативної реакції на початок і закінчення тривог. Дані сайту alerts.in.ua станом на 31.05.2022 р.

Номер слайду 9

Аеродром 2.0 Уранці 11 березня о 5:45 російські війська здійснили повторний ракетний удар по військовому аеродрому в Луцьку; пролунало кілька вибухів, чотири ракети влучили у військовий аеропорт. Голова ОВА Юрій Погуляйко повідмив про двох загиблих і шістьох поранених. Попередня тривога була о 4:37 ранку, потім о 4:55 – відбій. О 5:45 були вибухи, і тоді лише увімкнули сигнал тривоги. За нез’ясованих причин не спрацювала система оповіщення.

Номер слайду 10

Нафтобазаросіяни завдали ракетного удару по нафтобазі у Луцьку. Вибухи прозвучали 27 березня близько 22:00. У військовій адміністрації заявили, що ворог випустив крилату ракету зі сторони білорусі. За попередньою інформацією, жертв не виявлено. В цей час на території області тривала повітряна тривога, яку оголосили в 21:42. За інформацією військових, крилата ракета була випущена з території білорусі. «Тільки що повернувся з місця події. Зараз на місці ракетного удару досі працюють рятувальники. За попередніми даними, інформації про жертв немає. Крилата ракета була випущена зі сторони Республіки Білорусь. Ситуація контрольована, зберігаємо спокій», – заявив глава Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Номер слайду 11

Ангар. У Луцьку працює волонтерський штаб «Ангар», який створили на базі місцевого театру та творчого простору «Гармидер ангар-stage». Місце, де раніше відбувались вистави та інші культурні дійства, нині перетворилось на справжній волонтерський штаб.«Війна кардинально змінила усе у просторі життя "Гармидер ангар-stage". 23-го лютого ми думали, що 26-го лютого в нас буде прем'єра про війну… Але 24-го лютого почалася війна...», – розповідає режисерка театру «Гармидер» Руслана Порицька. Від початку повномасштабного російського вторгнення до України, волонтери «Ангару» вже встигли знайти сотні, а то й тисячі одиниць необхідної допомоги.

Номер слайду 12

Гула земля. Сусідський плакав хлопчик. Хрестилась баба, і кінчався хліб. Двигтів отой вузесенький окопчик,де дві сім’ї тулились кілька діб. О перший біль тих не дитячих вражень,який він слід на серці залиша!Як невимовне віршами не скажеш,чи не німою зробиться душа?!Це вже було ні зайчиком, ні вовком —кривавий світ, обвуглена зоря! —а я писала мало не осколкомвеликі букви, щойно з букваря, —той перший віршик, притулившись скраю,щоб присвітила поночі війна. Який він був, я вже не пам’ятаю. Снаряд упав — осипалась стіна. Ліна Костенко

Номер слайду 13

Все буде Україна!Слава Україні!Героям слава!

pptx
Додано
16 грудня 2022
Переглядів
525
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку