Презентація на тему: "Населення й мова Болгарії"

Про матеріал
Болгари в Україні — одна з національних меншин, що проживають на території сучасної України, переважно у Одеській області. В Україні, кількість болгар оцінюється у понад 140000 (відповідно до перепису 2001 р. налічувалося 204600 болгар, в тому числі невизначене число пізніх емігрантів) Болгари походять від слов'янських племен (Союз Семи Племен, северяни, смоляни тощо), які в основному з сучасних українських земель в VI ст. заселили територію сучасної Болгарії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Населення й мова БолгаріїУрок № 11Іванченко Н. П.

Номер слайду 2

Населення й мова БолгаріїБолгари в Україні — одна з національних меншин, що проживають на території сучасної України, переважно у Одеській області.Іванченко Н. П.

Номер слайду 3

Болгари в УкраїніВ Україні, кількість болгар оцінюється у понад 140000 (відповідно до перепису 2001 р. налічувалося 204600 болгар, в тому числі невизначене число пізніх емігрантів)Іванченко Н. П.

Номер слайду 4

Населення. Сучасне болгарське населення поселилося у регіоні в кінці XVIII століття та на початку XIX століття, під час феодального заколоту у Османській імперії та після періоду Російсько-турецьких війн.

Номер слайду 5

Болгари (самоназва Българи) - південнослов'янський народ, основне населення Болгарії, говорять болгарською мовою. Болгарська діаспора та болгари як національна меншина наявні в інших державах Європи, а також у США, Канаді тощо.Іванченко Н. П.

Номер слайду 6

Походження болгар. Болгари походять від слов'янських племен (Союз Семи Племен, северяни, смоляни тощо), які в основному з сучасних українських земель в VI ст. заселили територію сучасної Болгарії.Іванченко Н. П.

Номер слайду 7

Групи болгар. Болгари поділяються на кілька етнічних груп: рупців, полянців, балканців, шопів, македонців. Основою сучасних болгар є змішане слов'яно-фракійське населення .Іванченко Н. П.

Номер слайду 8

Етнічні кореніБолгари належать до південної групи слов'ян. Проте у формуванні болгарського етносу брали участь три етнічних гілки: фракійці, слов'яни і булгари.Іванченко Н. П.

Номер слайду 9

Національні меншини. Болгарія досить однорідна за етнічним складом. Переважну більшість населення становлять болгари (85,67%), включаючи невеликий відсоток "македонців", які офіційно вважаються етнічними болгарами. Іванченко Н. П.

Номер слайду 10

Національні меншини. Найбільша національна меншина - турки. За даними перепису 1992 року, налічують 800 тис. осіб або 9,43% населеня. Крім того, на території Болгарії мешкають цигани - 3,69%, вірмени - 0,16%, румуни, євреї, греки та інші (разом близько 1%).Іванченко Н. П.

Номер слайду 11

Мова. Болгарська мова належить до південнослов'янської групи індоєвропейської сім'ї і є найдавнішою із слов'янських писемних мов.Іванченко Н. П.

Номер слайду 12

Сучасна болгарська мова. Сучасна болгарська мова сформувалася в період національного відродження (ХVIII-XIX ст.ст.), переважно на основі народного діалекту. В 1945-му абетку було спрощено шляхом виключення деяких літер.Іванченко Н. П.

pptx
Додано
5 квітня 2019
Переглядів
1937
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку