Презентація на тему: "Наукові і технічні досягнення доби Середньовіччя. Книгодрукування".

Про матеріал
В розробці предсталена характеристика науково-технічних досягнень доби Середньовіччя. Охарактеризовано книгодрукування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація на тему: «Наукові і технічні досягнення доби Середньовіччя. Книгодрукування.»Підготувала викладач історіїПисарчук В. М.

Номер слайду 2

НАУКОВІ ДОСЛІДИ ТА КАТОЛИЦЬКА ЦЕРКВА. П'єр Абеляр(1079—1142 рр.)Французький богослов, філософ-схоластик, письменник, поет. Роджер Бекон(1214—1292 рр.)Англійський філософ, науковець, викладач Оксфордського університету.

Номер слайду 3

НАУКОВІ ДОСЛІДИ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ. Лука Пачолі –найвфдоміший математик XVст.сформулював правила арифметичних дій,бухгалтерського обліку,теорію геометричних пропорцій. Його праця про «Про божественну пропорцію» була практичним посібником для архітекторів і художників.

Номер слайду 4

Алхімія — загальна назва систем трансформації людини, що засновані на метафорі хімічних перетворень та використанні хімічних сполук, а також спроб отримання дорогоцінних металів, еліксирів, філософського каменю, універсального розчинника, питного золота та інших речовин, які начебто володіють дивовижними властивостями. Ніколя Фламель — французький алхімік кінця XIV ст. Для оточення загадкою лишалося те, як йому вдалося за короткий час казково розбагатіти. Очевидно, з цим фактом пов'язана легенда про те, що він зміг перетворити пів фунта ртуті спочатку в срібло, а потім у золото.

Номер слайду 5

МЕДИЦИНА.Ібн Сіна (Авіценна) (980-1037рр.) Перський лікар,автор праць із медицини (найвідоміша «Канон лікарської науки»Уперше описав карантин, як засіб для запобігання поширенню інфекції;Приділяв увагу питанням профілактики, запобігання хворобам, збереження здоров’я;Багато часу приділяв астрономії, займався проблемами логіки, математики, фізики, музики, писав віршовані твори.

Номер слайду 6

ТЕХНІЧНІ УДОСКОНАЛЕННЯ. За доби Середньовіччя європейці почали використовувати винаходи попередніх епох та інших народів: водяний млин;колісний плуг; вітряки; хомути в кінській упряжі.

Номер слайду 7

КНИГОДРУКУВАННЯ. Йоганн Генсфляйш цур Ляден цум Гутенберг (1397/1400—1468 рр.) — німецький ювелір і винахідник. Прецизійний механік шляхетного роду. У середині 40-х рр. XV ст. винайшов спосіб друкарства рухливими літерами, що поширився по всьому світу.

Номер слайду 8

Близько 1455р. Вийшла друкована Біблія-перша велика книга, технічно і естетично досконала як на той час. До кінця ХVст.в Європі працювало близько тисячі друкарських верстатів, на яких виготовляли майже 8млн. книг.

Номер слайду 9

У м. Краків Швайпольт Фіоль відкрив друкарню. Тут у 1491р. він надрукував «Октоїх» та «Часослов» богослужбові книги православної церкви. Це були перші книги церковно-слов’янською мовою, надруковані кирилицею, з рисами живої української мови того часу.

Номер слайду 10

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
До підручника
Історія України 7 клас (Гупан Н.М., Смагін І.І., Пометун О.І.)
Додано
22 березня
Переглядів
139
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку