Презентація на тему :"Овочі"

Про матеріал
Презентація на тему :"Овочі", допоможе вихователям провести інтерактивне заняття з теми та розповісти дітям багато цікавого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Овочі

Номер слайду 2

1)Апельсин2)Відомості3)Малина4)Цікаві факти5)Лимон6)Лимон-це7)Вишня8)Відомості9)Полуниця10)Цікаві факти. Зміст

Номер слайду 3

11)Груша12)”Грушевий мед”13)Абрикос14)Цікаві факти15)Кавун16)Відомості17)Баклажан18)Цікаві факти19)Капуста20)Відомості21)Картопля22)Цікаві факти23)Морква24)Відомості25)Помідор 26)Цікаві факти27)Дякую за увагу

Номер слайду 4

Сонечко маленьке, Кисло –солоденьке. На частинки поділю. Своїх друзів пригощу. Здогадалися, що це? Корисне, з вітаміном ”С”?Зміст. Правильно. Неправильно. Неправильно

Номер слайду 5

Апельсини дозрівають восени або взимку. Апельсинові дерева є надзвичайно довговічними.Їхній вік може становити до 700 років!Середня ж «тривалість життя» апельсинового дерева у наш час – «усього» сто років. Зміст

Номер слайду 6

Лист різний із оксамита, Соком ягідка налита. А для хворої дитини. Кращі ліки – чай з Зміст. Правильно. Неправильно. Неправильно

Номер слайду 7

Малина зростає в районах з м'якою зимою і холодним літом, по всьому світу.Є більше ніж двісті видів малини та лише декілька видів культивовано та споживаються у великих масштабах. Люди здавна вирощують малину як джерело їжі та в медичних цілях. Зміст

Номер слайду 8

Цього фрукту по шматку. В чай добавлю для смаку. Запашистий та кисленький, Наче сонечко жовтенький. Зміст. Неправильно. Неправильно

Номер слайду 9

Лимон містить більше цукру ніж полуниця. Лимон Мейера є сумішшю лимона і мандарина. Він був названий на честь Френка Н. Мейера який і виявив цей фрукт в 1908 році. Зміст

Номер слайду 10

Солоденька, червоненька Оця ягідка маленька. Має кісточку тверду. З’їм її, коли знайду. Зміст. Правильно. Неправильно. Неправильно

Номер слайду 11

Традиційно батьківщиною вишні вважають територію стародавньої Персії (сучасний Іран), але історичні свідчення говорять, що вона виростала і в районі Кавказу. Вишні і сливи — родинні дерева. Зміст

Номер слайду 12

Під ногами у саду. Стиглу ягідку знайду. Треба низько нахилиться, Щоб зірвати Зміст. Правильно. Неправильно. Неправильно

Номер слайду 13

Полуничний сік – справжній плямо-вивідник пігментних плям і веснянок. Нею можна відбілити шкіру. Також полуниця сприяє відбілюванню зубів. Крім червоної, існує ще й біла полуниця. Вона з'явилася в середині 18 століття в результаті схрещування різних сортів дикої полуниці. Зміст

Номер слайду 14

Їсть її малий Павлуша. Здогадались, що це? Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 15

В Швейцарії з груш роблять особливий концентрований сироп, званий «грушевий мед». Найбільша груша була вирощена в Японії. Її вага складала без малого три кілограми. Зміст

Номер слайду 16

Ця жовтогаряча паніВ бархатистому жупані. І солодка, і пригожа. На компот й варення гожа. Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 17

Існує близько 20 видів абрикосів. Самим рідкісним є чорний абрикос, який з’явився випадковим чином, як результат гібрида абрикоса з аличею. Абрикос є популярною основою для приготування варення. Але, не менш цікавим способом його застосування в кулінарії, є поєднання, як в свіжому, так і в сушеному вигляді (курага) — з м’ясними стравами. Зміст

Номер слайду 18

Твоєму м'ячу подібний,Тільки смачний і їстівний. Хоч зелені боки,М'якоть червона солодка. Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 19

Кавун відноситься до сімейства гарбузових. Кавун на 92 % складається з води. Плід, насіння, листя і коріння кавуна використовується в традиційній китайській медицині. Зміст

Номер слайду 20

Він овальну форму має, На городі виростає. Ґадзині його консервують, І рагу смачне готують. Цей фіалковий пан –Тонкошкурий -Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 21

Родина баклажана — Індія. Зазвичай баклажан — фіолетового кольору, хоча зустрічаються сорти різних відтінків: від білого до чорного. Форма баклажана також різна: від маленького, схожого на куряче яйце, до довгого, грушоподібної форми. У їжу баклажан вживають в приготованому і не в сирому вигляді.... Зміст

Номер слайду 22

Cидить баба на грядці,В сто сорочок одяглась. Ціле літо достигає,До нас в борщик поспішає. Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 23

У Стародавньому Римі капусту подавали тільки по великих святах у відварному вигляді з додаванням спецій. У Японії капусту вирощують і як декоративна рослина, яке прикрашає сади і клумби до кінця осені. Зміст

Номер слайду 24

У землі вона зростаєІ брунатний колір має. Її смажуть і печуть, Її варять і товчуть. Овоч цей всі люблять дуже, Як же він зоветься, друже? Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 25

Картопля багата лимонною кислотою. Крім того, в ній є лимонні, яблучні та інші кислоти. З 1 тонни картоплі отримують 1 кг лимонної кислоти. В місті Маріїнськ є пам’ятник картоплі. Він був відкритий в 2008 році. Зміст

Номер слайду 26

Помаранчева і гарна, У землі сиджу не марно: Соковита, солоденька, Вже я стала чималенька. Собою пригощу дитину. Хай корисну з’їсть Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 27

Помаранчевий колір моркви походить від пігменту, відомого як бета-каротин. Природний колір дикої моркви — фіолетовий. Оранжевою вона стала завдяки голландським селекціонерам вже у Новий час. В організмі людини, бета-каротин перетворюється на вітамін А. Цей вітамін необхідний для нормального зору (нестача вітаміну А може привести до нічної сліпоти). Зміст

Номер слайду 28

Зелений чуб, червоний бік,Смачний із нього чавлять сік.Ґадзині варять з ним борщі,Росте в городі на кущі. Зміст. Правильно. Неправильно

Номер слайду 29

Найпопулярніші види помідорів — червоного кольору. Помідори також можуть бути жовтого, помаранчевого, рожевого, зеленого, чорного або білого кольору. Помідори збирають незрілими, щоб запобігти гниттю і забезпечити більш тривалий термін придатності . На початку 90 -х , вчені створили генетично модифіковані помідори, які можуть залишатися свіжими тривалий час. Зміст

Номер слайду 30

Дякую за увагу !Зміст

pptx
Додав(-ла)
Руда Юлія
Додано
23 січня 2023
Переглядів
503
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку