Існує близько 20 видів абрикосів. Самим рідкісним є чорний абрикос, який з’явився випадковим чином, як результат гібрида абрикоса з аличею. Абрикос є популярною основою для приготування варення. Але, не менш цікавим способом його застосування в кулінарії, є поєднання, як в свіжому, так і в сушеному вигляді (курага) — з м’ясними стравами. Зміст
Родина баклажана — Індія. Зазвичай баклажан — фіолетового кольору, хоча зустрічаються сорти різних відтінків: від білого до чорного. Форма баклажана також різна: від маленького, схожого на куряче яйце, до довгого, грушоподібної форми. У їжу баклажан вживають в приготованому і не в сирому вигляді.... Зміст
Помаранчевий колір моркви походить від пігменту, відомого як бета-каротин. Природний колір дикої моркви — фіолетовий. Оранжевою вона стала завдяки голландським селекціонерам вже у Новий час. В організмі людини, бета-каротин перетворюється на вітамін А. Цей вітамін необхідний для нормального зору (нестача вітаміну А може привести до нічної сліпоти). Зміст
Найпопулярніші види помідорів — червоного кольору. Помідори також можуть бути жовтого, помаранчевого, рожевого, зеленого, чорного або білого кольору. Помідори збирають незрілими, щоб запобігти гниттю і забезпечити більш тривалий термін придатності . На початку 90 -х , вчені створили генетично модифіковані помідори, які можуть залишатися свіжими тривалий час. Зміст